Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Kuntoilija
kesä 24, 2013, 15.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Diabetes
Vastaukset: 59
Luettu: 8808

Mika kirjoitti: Prosenttimääräisesti Suomi ei ole kovin kaukana perässä. Suomessa arvioidaan olevan n. 300.000 diabeetikkoa, ja määrän uskotaan kasvavan.
Todettuja on noin 200 000 ja SAMA MÄÄRÄ, jotka EIVÄT VIELÄ tiedä diabeteksestaan. Yhteensä puoli miljoonaa. Arvio 300 000 on ihan hyvä silti.

Hyviä vastauksia täällä on tullut diabetekseen + kamppailuun. Voisin lisätä, että harjoittelujen pitäjät ja paikat voisivat varata pari pötköä Siripiriä, joka on glukoosia. Se nostaa veren sokereita nopeasti hypoglykemiatilanteissa. Ne maksavat alle euron per pötkö tavarataloissa. Toinen vaara on liian korkea verensokeri, joka aiheuttaa myrkytystilan. Nämä ovat harvinaisempia.

Pitkälle mennyt diabetes voi aiheuttaa jalkojen tunnottomuutta. Haavat jalkapohjissa on huono juttu diabeetikolle. Mikään tuntemani kamppailulaji ei sinänsä aiheuta noita haavoja. Pitkälle mennyt diabetes aiheuttaa muutoksia silmänpohjiin. Niihin ei kamppailu vaikuta normaalitilanteissa.