Haku löysi 5 tulosta

Lybeck
huhti 17, 2013, 23.17
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27088

Opettajien voimankäyttö

Voisiko olla, että T-T:n tapaukset koulumaailmaan sovellettuna olisivat hätävarjelutilanteita eivätkä niinkään voimankäyttötilanteita, joihin esim. tuolla MAPA:lla pyritään vastaamaan.

Naama... Nightbreed-hetki.
Lybeck
huhti 17, 2013, 22.05
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27088

Opettajien voimankäyttö

Gilmoren mainitsema MAPA-malli (Management of Actual or Potential Aggression) ei näyttäisi antavan suoraan välineitä häiritsevän oppilaan poistamiseen, vaan kyse on enemmänkin aggression "hoidollisesta" kontrolloimisesta. Mutta järkevältä ajattelutavalta se vaikuttaa.

Sujuva ja roolitettu yhteistoiminta opettajien kesken sekä selvät yhteiset koulun sävelet, joihin on rehtorin ja opetusviraston tuki, niin a vot. Sama koskee KiVa-kouluhanketta ja varmaan mitä tahansa muutakin hanketta.

Tuossa juttua ja kuvia MAPA:sta:
http://www.mapafinland.fi/toiminta" onclick="window.open(this.href);return false;

Tuossa jonkun rustailema wikipedia-artikkeli MAPA:sta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/MAPA" onclick="window.open(this.href);return false;

Ei tuommoinen MAPA:kaan itsestään kouluissa tapahdu, se vaatii koulutusta ja yhteistä suunnittelua. Miksi sama ei koskisi pelkästään voimankäyttöön liittyvää toimintaa, joka siis varmaan voidaan yhdistää tuollaiseen MAPA:aan.
Lybeck
huhti 17, 2013, 16.43
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27088

Opettajien voimankäyttö

Tuossa nomadin linkittämän ohjeistuksen mukaan siitä reasonable forcesta:

Senior school leaders should support their staff when they use this power.

School staff should always try to avoid acting in a way that might cause injury, but in extreme cases it may not always be possible to avoid injuring the pupil.

Reasonable force can be used to prevent pupils from hurting themselves or others, from damaging property or from causing disorder.

Every school is required by law to have a behaviour policy and to make this policy known to staff, parents and pupils. The governing body should notify the head teacher that it expects the school behaviour policy to include the power to use reasonable force.

By taking steps to ensure that staff, pupils and parents are clear about when force might be used, the school will reduce the likelihood of complaints being made when force has been used properly.

Schools need to take their own decisions about staff training. The head teacher should consider whether members of staff require any additional training to enable them to carry out their responsibilities and should consider the needs of the pupils when doing so.

Some local authorities provide advice and guidance to help schools to develop an appropriate training programme.


Kritiikkiä näitä ohjeistuksia kohtaan? Minusta aika hyviä.
Lybeck
huhti 12, 2013, 23.45
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27088

Opettajien voimankäyttö

Kaikki varmasti toimia ratkaisuja. Ehkä keskeinen ongelma on kuinka yhtenäiseksi kunkin koulun käytännöt saadaan ja onko rehtori voimakastahtoinen ihminen, joka ei välitä opetusvirastojen häröilyistä, vaan tekee kuten oppilaiden, koulun ja opettajien kannalta on parasta.
Lybeck
huhti 10, 2013, 18.53
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27088

Opettajien voimankäyttö

Koska koululla on velvollisuus taata oppilaille turvallinen oppimisympäristö, niin opettajan voimankäyttöoikeusteema sopii joten kuten varmaan tähän vartiotorniosioon.

Tässä voisi olla myös mahdollisuus rakennella koulutuspakettia opettajille voimankäytön ja sen juridisen puolen suhteen.

Tällainen kirja on vuonna 2011 julkaistu aiheesta:
https://www.ps-kustannus.fi/hae_tuotteista/tuote/Tarmo_Kyll%F6nen_Arto_Rickman/Henkil%F6turvallisuus_koulussa/900034752.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Henkilöturvallisuus koulussa: Vaarallisen käytöksen ennakointi ja hallinta"
Tekijät: Tarmo Kyllönen & Arto Rickman

Opinahjoissamme esiintyy väkivallan tilanteita, jotka voivat tapahtua oppilaiden välillä tai oppilaan ja koulun aikuisen kesken. Joskus oppilas voi käyttäytyä myös niin, että hänen oma turvallisuutensa vaarantuu. Näissä tilanteissa aikuisen on osattava puuttua tilanteeseen välittömästi.

Tässä kirjassa käsitellään koulujen henkilöturvallisuutta väkivallan ja sen uhan ilmenemisen osalta. Ensisijaisen tarkastelun kohteena ovat henkilöturvallisuuteen vaikuttavat tekijät kouluissa, henkilöstön valmiudet toimia väkivallan ilmenemistä ehkäisevästi, mutta myös silloin, jos väkivallan uhka toteutuu ja heidän on rajoitettava itselleen tai muille vaarallisen oppilaan käyttäytymistä.

Teoksessa annetaan suuntaviivoja aineksiksi koulujen turvallisuusajatteluun sekä työkaluja rehtoreiden ja opetushenkilöstön jokapäiväiseen arkeen etenkin peruskoulun erityisopetuksen kenttää ajatellen.


Onkohan kukaan potkulainen lukaissut?