Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 91 tulosta

Mika
huhti 6, 2023, 10.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

Telliskivi kannattaa käydä kurkkaamassa. Siellä voi olla jotakin ohjelmaakin.

https://www.visitestonia.com/fi/minne-m ... telliskivi

Viime kerralla etsein muutaman suositun ja maanläheisen lähiöbaarin osoitteet, joihin hurautimme Voltilla. Minä tykkäsin, mutta en tiedä lasketaanko noita kulttuurikokemuksiksi tässä yhteydessä. :D

Täältä saa ainakin vinkkejä oikeista kulttuurikokemuksista:

https://www.visitestonia.com/fi/nae-ja- ... -kulttuuri
Mika
heinä 5, 2022, 22.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

Totta tai ei, nämä ovat loistavia. 😁

😂😂😂

THESE ARE ACTUAL COMPLAINTS RECEIVED BY "THOMAS COOK VACATIONS" FROM DISSATISFIED CUSTOMERS:

1. "They should not allow topless sunbathing on the beach. It was very distracting for my husband who just wanted to relax."

2. "On my holiday to Goa in India, I was disgusted to find that almost every restaurant served curry. I don't like spicy food."

3. "We went on holiday to Spain and had a problem with the taxi drivers as they were all Spanish."

4. "We booked an excursion to a water park but no-one told us we had to bring our own swimsuits and towels. We assumed it would be included in the price."

5. "The beach was too sandy. We had to clean everything when we returned to our room."

6. "We found the sand was not like the sand in the brochure. Your brochure shows the sand as white but it was more yellow."

7. "It's lazy of the local shopkeepers in Puerto Vallartato close in the afternoons. I often needed to buy things during 'siesta' time -- this should be banned."

8. "No-one told us there would be fish in the water. The children were scared."

9. "Although the brochure said that there was a fully equipped kitchen, there was no egg-slicer in the drawers."

10. "I think it should be explained in the brochure that the local convenience store does not sell proper biscuits like custard creams or ginger nuts."

11. "The roads were uneven and bumpy, so we could not read the local guide book during the bus ride to the resort. Because of this, we were unaware of many things that would have made our holiday more fun."

12. "It took us nine hours to fly home from Jamaica to England. It took the Americans only three hours to get home. This seems unfair."

13. "I compared the size of our one-bedroom suite to our friends' three-bedroom and ours was significantly smaller."

14. "The brochure stated: 'No hairdressers at the resort.' We're trainee hairdressers and we think they knew and made us wait longer for service."

15. "When we were in Spain, there were too many Spanish people there. The receptionist spoke Spanish, the food was Spanish. No one told us that there would be so many foreigners."

16. "We had to line up outside to catch the boat and there was no air-conditioning."

17. "It is your duty as a tour operator to advise us of noisy or unruly guests before we travel."

18. "I was bitten by a mosquito. The brochure did not mention mosquitoes."

19. "My fiancée and I requested twin-beds when we booked, but instead we were placed in a room with a king bed. We now hold you responsible and want to be re-reimbursed for the fact that I became pregnant. This would not have happened if you had put us in the room that we booked."

Source: Peter Dickinson
Mika
syys 19, 2020, 14.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

Pahkasika on totta, eiss... :lol:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006641018.html


[mention]Sisu[/mention], melkoisia veijareita teillä päin asustelee. :D
Mika
heinä 8, 2020, 08.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

Kannatti avautua, sillä nyt ne pisteet taas näkyvät Air Norwegianin sivuilla. Potkua luetaan. :lol:
Mika
heinä 7, 2020, 22.46
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

[mention]LauriS[/mention] kehotti odottelemaan, sillä järjestelmiä kuulemma koodataan uusiksi. Koska minulla on Norskin 💳, kirjauduin sen puhelinsovellukseen äsken. Siellä pisteet edelleen näkyvät. Toivoa siis sopii, että kyse on vain IT-siirtymästä. 🙏

Ihan kiva olisi ollut tietää tuosta etukäteen, on se todellinen tilanne mikä tahansa. Mutta mennään tällä. Katsellaan.
Mika
heinä 7, 2020, 17.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

Näin on, enkä löytänyt nyt uutista vahvistamaan sitä huhua, jonka mukaan tuo kauppa teki sitten se, että pisteet katosivat kanta-asiakastilitä. Nehän tosiaan ilmestyivät sinne, kun lennot peruttiin. Nyt niitä ei siis ole. Sinne meni n. 180 euroa. senkin kusipäät. Keitä vittuja sitten ovatkin.
Mika
heinä 7, 2020, 14.29
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

Ja tuskin. Reisillehän tämä sitten lopulta meni. Kiinalaiset ostivat puljun (Norskin). Siinä menivät sitten kaikki palautukset. Pistetili näyttää tyhjää. senkin spedet. :smt021

Aikamoinen ihme saa tapahtua, että enää varaan tuon yhtiön lentoja. Pitäkööt tunkkinsa, saatanan epäonnistujat ja ahneet ketkut.
Mika
touko 7, 2020, 14.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

Katohan sie! Kuukausi sitten tuli sposti, jossa kerrottiin jostakin noin 55 euron hyvityksestä. Nyt kävin sitten katsomassa - koko summa oli hyvitetty. Hyvä kun kerroit! :jepa:
Mika
touko 6, 2020, 06.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

Monilla lienee tämä prosessi vielä kesken. Itse ilmoitin Norskille, että hyvitys kelpaa hyvin. Halusin tehdä näin siksikin, että jos jokainen haluaisi peruutetut lentolippunsa rahana, sitten kukaan ei saisi mitään. Kun osa meistä antaa yhtiölle edes vähän tilaa hengittää, ovat todennäköisyydet kaikkien kannalta paremmat. Vaikka valtio varsinkin nyt tukee Norskia, oli sillä taloudellisia vaikeuksia jo ennen tätä nykyistä tilannetta. Saapa nähdä. Onneksi meillä kyse ei ollut mistään kaukolennoista, ja osan maksoimme Norskin omilla pisteillä, mutta raha on rahaa.

Mites teillä muilla on nyt sitten käynyt vai onko kuulunut väliaikatietoja?
Mika
tammi 12, 2020, 11.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

MikaM kirjoitti: tammi 10, 2020, 09.13 Paikalliseen teatteriin? :lol:
Ei saisi nauraa, mutta... :naurupyorii:

Onneksi AlexMachinen tämänkertainen kokemus oli erilainen. :jepa:

[mention]TuomasP[/mention], [mention]nyyski[/mention] tutki itärannikkoa taannoin. Potkulaiset [mention]jsv[/mention] ja [mention]iN-[/mention] asuvat siellä. Toivottavasti he huomaavat tämän ja jakavat vinkkejä. :)
Mika
helmi 11, 2019, 06.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

Noinhan se tietysti on, mutta minun kirjoissani siihen matkasanaston opettelemiseen kuuluu osana myös kulttuuriin perehtyminen. Nuo mainitsemasi esimerkit voisi kääntää vaikka Balttiaan niin, että puhuisi siellä venäjää. Kyllä sillä siellä voi saada asiansa toimitettua, mutta ei se ole lainkaan sama kuin jos yrittäisi puhua paikallista kieltä.

Jos paikallinen vastaa englannilla, siitä sekunnista se muodostuu yhteiseksi kieleksi. Joka tapauksessa niin käy, jos turisti ei osaa paikallista kieltä muutamaa fraasia enempää. Jos englanti ei onnistu, kommunikointia voi yrittää jatkaa vaikka jollakin puhelimen kääntäjäsovelluksella.

Eli en vieläkään tajua. Paikallisen kielen käyttäminen on osoitus kunnioituksesta. Nuo mainitsemasi esimerkit ovat jotakin muuta, mutta noissa lienee ollut kyse muista kuin arkipäiväisistä turistikohtaamisista.

Suomi on muuten ainoa maa, jossa olen havainnut eroja suhtautumiseen siinä, että ulkomaalainen yrittää sanoa jotakin paikallisella kielellä. Ensin häntä korjataan, ja sitten hänelle yritetään opettaa hauskoja sanoja kuten yökyöpeli ja hääyöäijä. Varmaan motivoi moinen yrittämään toistekin... 😁
Mika
helmi 10, 2019, 20.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

Yhtä asiaa olen ihmetellyt lukemattomat kerrat.

Kun matkaamme jonnekin, opettelemme aina muutamat perusfraasit paikallisella kielellä. Näitä ovat hyvää päivää, kiitos, ole hyvä, anteeksi, mitä maksaa, olen kasvissyöjä ja niin edelleen. Näitä on vain kourallinen. Lienee ihan jokaiselle täysin selvää, että paikalliset arvostavat kun turistit edes yrittävät puhua heille heidän omaa kielu]tään.

Olen matkustellut jonkin verran. Viimeisin matkamme Vietnamiin oli tämän osalta samanlainen kuin muutkin. Kuulimme yhden turistin sanovan paikallisella kielellä hyvää päivää, joskin hän sanoi sen vain puoliksi oikein. Havaitsimme kuitenkin satoja tällaisia kommunikaatiotilanteita tuonkin matkan aikana.

Miksi mitä ilmeisimmin niin harvat turistit vaivautuvat opettelemaan matkasanastoa paikallisella kielellä? Minä en siis oikeasti ymmärrä tätä.
Mika
tammi 20, 2019, 12.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

Joululomalla kävimme Vietnamissa. Aluksi vietimme yön Dohassa, josta jatkolento Saigoniin lähti vasta seuraavana iltana. Qatar Airwayshan maksaa majoitukset, jos siirtymäaika on muistaakseni alle 48 tuntia. Qatar Airways on muutenkin ihan huippuluokan tekijä: koneet ovat uusia tai uudehkoja, henkilökunta on ystävällistä ja puhuu hyvää englantia, sekä kaikkia juomia saa niin paljon kuin haluaa.

Koneessa oli yksi ihan Jussi Häkkisen näköinen ja oloinen savolainen. :D Se seurue istui takanamme ja vieressämme, joten juttelin siinä äijien kanssa. Tämä yksi vastikään eläkkeelle jäänyt kaveri tokaisi vähän allapäin "Prkl, tuli eilen kännipäissään ostettua hevonen..." :lol:

Käytimme päivän hyväksemme ja tutustuimme Dohaan. Islamilaisen taiteen museo oli päräyttävä kokemus. Meillä oli vain 45 minuuttia aikaa tutkia museota, mutta pari tuntia olisi oikeasti vierähtänyt. Doha on esimerkki siitä, mitä voi saada aikaan, kun rahaa on rajattomasti. Oppaamme - tietenkin vierastyöläinen, kun eivät paikalliset tee suorittavan tason töitä - kertoi että qatarilaisille kaikki peruspalvelut ovat ilmaisia, ja jopa opinnot ulkomailla maksetaan valtion kassasta. On se öljy jännä.

Kadut olivat siistimpiä kuin missään koskaan, mutta kun pääkaduilta poikkesi korttelinkin verran syrjään, alkoi näyttää normaalimmalta.

Qatarissa on kai yksi viinakauppa jossakin noin 50 kilometrin päässä Dohasta, ja siellä asioidakseen pitää olla erikseen kortti, joka oikeuttaa ostamaan alkoholia. Hotelleista silti saa alkoholia. Kun saavuimme hotellille joskus puoli kolmen aikaan yöllä, mietin iltakaliaa. Huonepalvelusta kerrottiin yhden olutpullon maksavan 38 euroa. Jätin väliin. :D

Saigon oli aika erikoinen kokemus. Liikenne siellä on todella kaoottista, mutta se silti toimii. Se perustuu vahvimman lakiin. Suojateitä tai varsinkin sellaisia, joissa on liikennevalot, on todella harvassa. Kadun ylittäminen osoittautui extreme-lajiksi. Kun nyt lomalle lähdimme rentoutumaan, pelkästään tämä vain aiheutti stressiä. Lisäksi majoituimme paikassa, jonka edestä kulki suhteellisen vilkas katu. Emme saaneet nukuttua kovinkaan paljoa sen neljän päivän aikana. Alunperinkään emme olleet kovin kiinnostuneita Saigonista, joten varasimme sieltä majapaikan vain neljäksi yöksi. Parasta Saigonissa oli 0,34 euroa maksanut oluttuoppi lähibaarissa sekä mahdollisuus päästä kahdelle eri pilatessalille treenaamaan (toinen italialainen, toinen ruotsalainen). Mutta pitihän se tuokin 10 miljoonan ihmisen metropoli nähdä.

Phu Quoc on nouseva kohde. Saarelle voi nykyään lentää suoraan Suomestakin tilauslennoilla. Vaikka olimme saaren ns. ydinkeskustassa eli Duong Dongilla, oli meno aika paljon rauhallisempaa kuin Saigonissa. Silti saari muistutti hyvin paljon monia saarikohteita Aasiassa: paljon turisteja, joista suurin osa on venäläisiä. Venäläiset ja mannerkiinalaiset keskiluokkaiset turistit Aasiassa ovat niitä, joita haluan ehdottomasti välttää. Kokemuksemme heistä ovat olleet raskaan kielteisiä.

Lähestyin yhtä matkatoimistoa, kun mietimme saariseikkailua. Koska emme olleet venäläisiä, ei onnistunut. :D Ymmärrän syyt, vaikkei se nuori jätkä osannutkaan niitä kertoa niitä kysyessäni. Mutta tuo siis kertoo jo osaltaan, millaisia monet rantalomakohteet Aasiassa ovat.

Vähän pääsimme kiertämään saarta. Aivan valtava määrä rakennusprojekteja siellä on kesken. Saari on varmasti esim. viiden vuoden päästä aivan erinäköinen. Phu Quoc on osapuilleen Phuketin kokoinen, joten valitettavasti emme nähneet saaresta kuin osan, lähinnä länttä ja etelää.

Yksi iso ero Thaimaahan olivat vapaana kulkevat koirat. Thaimaassa niitä kusipäitä saa välillä pelätä, ja esimerkiksi [mention]pertsa[/mention] joutui loppukesästä sairaalaan Thaimaassa, kun kulkukoira puri häntä. Phu Quocilla on oma koirarotunsa, jota pidetään älykkäänä lajina. Niitä tai enemmänkin niiden hybridejä näkyi katukuvassa, mutta ne olivat erittäin ystävällisiä veikkosia. Tosin ne taisivat kaikki olla lemmikkejä, vaikka vapaina kulkivatkin. Se on tietysti ihan ratkaiseva ero.

Phu Quocilta jatkoimme Hoi Aniin. [mention]Veepee[/mention]n kanssa kun kesällä juttelin tästä matkasta, hän suositteli Da Nangin aluetta koko lomaksi. Tätä lukemamme tuki, joten siksi jätimme tämän keski-Vietnamin viimeiseksi. Olihan se aika erilainen maailma. Siellä raha näkyi, ihmiset puhuivat englantia ja kaikki oli siistimpää. Viihdyimme. An Bangin ranta on ansaitusti yksi maailman kehutuimpia.

Viiden elementin vuoret oli huikea kokemus. Kiipesimme kaikki mahdolliset reitit. Kävi kyllä treenistä. Tykkäsimme kovasti myös Ba Na Hillsistä ihan jo pelkästään niiden näkymien vuoksi. Se kaapelirata on upea osoitus siitä, mihin kaikkeen insinöörit pystyvät.

Vietnamista sanotaan, että ihmiset siellä ovat ystävällisiä. Kyllä. Ihmiset Thaimaassakin ovat ystävällisiä, mutta Vietnamissa se ystävällisyys näkyi vielä paremmin. Vietnamista sanotaan myös, että ruoka siellä on hyvää. Niin on. Thaimaassa olen monet kerrat kasvissyöjänä kärsinyt nälkää, mutta Vietnamissa sain syödäkseni. Myös se, että vietnamilaiset meidän kokemustemme mukaan puhuvat keskimäärin paljon parempaa englantia kuin thait, tietysti auttoi. Banh xeo oli taivaallista, ja sen syöminen käärimisineen oli taas yksi mielenkiintoinen kulttuurikokemus.

Tämä oli hyvä loma. Pitkästä aikaa myös matkasimme vain kaksin, mikä tietenkin vaikutti sangen paljon. Kiitos, Vietnam! :)
Mika
tammi 18, 2018, 10.04
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

Tämä HomeAway olikin uusi tuttavuus, kiitos. Miten se vertautuisi vaikka Airbnb:hin?
Mika
joulu 19, 2017, 13.45
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 454
Luettu: 43783

Matkailu

Huh, onneksi tuo selvisi nopeasti.

Minä käytän matkavarauksissa aina luottokorttiani siksikin, että jos yli 50 % lento- tai majoitusvarauksista on maksettu sillä, siihen tulee ilmainen AIG:n matkavakuutus minulle ja kolmelle kanssamatkustajalle, ja AIG:n vakuutusehdot ovat ihan hyvät. Yritys taitaa toimia liki 200 maassa ja on maailman 100 suurimman yrityksen joukossa.

Thaimaassa Laem Mae Phim on erittäin rauhallinen kylä, jossa on rantaviivaa nelisen kilometriä. Vaikka alueella asuu ja majailee paljon pohjoismaalaisia, mikään turistirysä se ei suinkaan ole. Lähikaupoista saa sämpylää ja juustoa, joista varsinkin jälkimmäistä noin muuten saa Thaimaassa etsiä kissojen ja koirien kanssa, kun ei niiden paikallisten raukkojen elimistö osaa käsitellä laktoosia. Mae Phim on hyvä tukikohta päiväretkille Klaengiin, Rayongiin, Pattayalle ja Ban Phe:hen, josta lähtee lautta (2,50 euroa edestakainen lippu) Koh Sametin suositulle saarelle. Siellä muuten hinnat sitten tuplaantuvat, kuten lomasaarilla Thaimaassa on tapana.

Kävimme myös kiipeilemässä vesiputouksilla ja tutustumassa merikilpikonnien suojelusaareen. Oppaamme selitti hyvin, mistä tarkkaan ottaen on kyse. Suojelutyö on tärkeää.

Mae Phimissä on loistava ilmasto. Siinä kun parisen viikkoa sitten esimerkiksi Koh Lantalla tulvi ihan huolella, Mae Phimissä vain paistoi aurinko joka päivä. Hua Hinissäkin oli kai satanut aika lailla.

Voin lämpimästi suositella sellaisille, jotka pitävät rauhallisista aurinkolomista.