Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 88 tulosta

Mika
heinä 8, 2020, 08.35
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Kannatti avautua, sillä nyt ne pisteet taas näkyvät Air Norwegianin sivuilla. Potkua luetaan. :lol:
Mika
heinä 7, 2020, 22.46
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

@LauriS kehotti odottelemaan, sillä järjestelmiä kuulemma koodataan uusiksi. Koska minulla on Norskin 💳, kirjauduin sen puhelinsovellukseen äsken. Siellä pisteet edelleen näkyvät. Toivoa siis sopii, että kyse on vain IT-siirtymästä. 🙏

Ihan kiva olisi ollut tietää tuosta etukäteen, on se todellinen tilanne mikä tahansa. Mutta mennään tällä. Katsellaan.
Mika
heinä 7, 2020, 17.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Näin on, enkä löytänyt nyt uutista vahvistamaan sitä huhua, jonka mukaan tuo kauppa teki sitten se, että pisteet katosivat kanta-asiakastilitä. Nehän tosiaan ilmestyivät sinne, kun lennot peruttiin. Nyt niitä ei siis ole. Sinne meni n. 180 euroa. senkin kusipäät. Keitä pipari sitten ovatkin.
Mika
heinä 7, 2020, 14.29
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Ja tuskin. Reisillehän tämä sitten lopulta meni. Kiinalaiset ostivat puljun (Norskin). Siinä menivät sitten kaikki palautukset. Pistetili näyttää tyhjää. senkin spedet. :smt021

Aikamoinen ihme saa tapahtua, että enää varaan tuon yhtiön lentoja. Pitäkööt tunkkinsa, saatanan epäonnistujat ja ahneet ketkut.
Mika
touko 7, 2020, 14.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Katohan sie! Kuukausi sitten tuli sposti, jossa kerrottiin jostakin noin 55 euron hyvityksestä. Nyt kävin sitten katsomassa - koko summa oli hyvitetty. Hyvä kun kerroit! :jepa:
Mika
touko 6, 2020, 06.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Monilla lienee tämä prosessi vielä kesken. Itse ilmoitin Norskille, että hyvitys kelpaa hyvin. Halusin tehdä näin siksikin, että jos jokainen haluaisi peruutetut lentolippunsa rahana, sitten kukaan ei saisi mitään. Kun osa meistä antaa yhtiölle edes vähän tilaa hengittää, ovat todennäköisyydet kaikkien kannalta paremmat. Vaikka valtio varsinkin nyt tukee Norskia, oli sillä taloudellisia vaikeuksia jo ennen tätä nykyistä tilannetta. Saapa nähdä. Onneksi meillä kyse ei ollut mistään kaukolennoista, ja osan maksoimme Norskin omilla pisteillä, mutta raha on rahaa.

Mites teillä muilla on nyt sitten käynyt vai onko kuulunut väliaikatietoja?
Mika
tammi 12, 2020, 11.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

MikaM kirjoitti:
tammi 10, 2020, 09.13
Paikalliseen teatteriin? :lol:
Ei saisi nauraa, mutta... :naurupyorii:

Onneksi AlexMachinen tämänkertainen kokemus oli erilainen. :jepa:

@TuomasP, @nyyski tutki itärannikkoa taannoin. Potkulaiset @jsv ja @iN- asuvat siellä. Toivottavasti he huomaavat tämän ja jakavat vinkkejä. :)
Mika
helmi 11, 2019, 06.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Noinhan se tietysti on, mutta minun kirjoissani siihen matkasanaston opettelemiseen kuuluu osana myös kulttuuriin perehtyminen. Nuo mainitsemasi esimerkit voisi kääntää vaikka Balttiaan niin, että puhuisi siellä venäjää. Kyllä sillä siellä voi saada asiansa toimitettua, mutta ei se ole lainkaan sama kuin jos yrittäisi puhua paikallista kieltä.

Jos paikallinen vastaa englannilla, siitä sekunnista se muodostuu yhteiseksi kieleksi. Joka tapauksessa niin käy, jos turisti ei osaa paikallista kieltä muutamaa fraasia enempää. Jos englanti ei onnistu, kommunikointia voi yrittää jatkaa vaikka jollakin puhelimen kääntäjäsovelluksella.

Eli en vieläkään tajua. Paikallisen kielen käyttäminen on osoitus kunnioituksesta. Nuo mainitsemasi esimerkit ovat jotakin muuta, mutta noissa lienee ollut kyse muista kuin arkipäiväisistä turistikohtaamisista.

Suomi on muuten ainoa maa, jossa olen havainnut eroja suhtautumiseen siinä, että ulkomaalainen yrittää sanoa jotakin paikallisella kielellä. Ensin häntä korjataan, ja sitten hänelle yritetään opettaa hauskoja sanoja kuten yökyöpeli ja hääyöäijä. Varmaan motivoi moinen yrittämään toistekin... 😁
Mika
helmi 10, 2019, 20.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Yhtä asiaa olen ihmetellyt lukemattomat kerrat.

Kun matkaamme jonnekin, opettelemme aina muutamat perusfraasit paikallisella kielellä. Näitä ovat hyvää päivää, kiitos, ole hyvä, anteeksi, mitä maksaa, olen kasvissyöjä ja niin edelleen. Näitä on vain kourallinen. Lienee ihan jokaiselle täysin selvää, että paikalliset arvostavat kun turistit edes yrittävät puhua heille heidän omaa kielu]tään.

Olen matkustellut jonkin verran. Viimeisin matkamme Vietnamiin oli tämän osalta samanlainen kuin muutkin. Kuulimme yhden turistin sanovan paikallisella kielellä hyvää päivää, joskin hän sanoi sen vain puoliksi oikein. Havaitsimme kuitenkin satoja tällaisia kommunikaatiotilanteita tuonkin matkan aikana.

Miksi mitä ilmeisimmin niin harvat turistit vaivautuvat opettelemaan matkasanastoa paikallisella kielellä? Minä en siis oikeasti ymmärrä tätä.
Mika
tammi 20, 2019, 12.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Joululomalla kävimme Vietnamissa. Aluksi vietimme yön Dohassa, josta jatkolento Saigoniin lähti vasta seuraavana iltana. Qatar Airwayshan maksaa majoitukset, jos siirtymäaika on muistaakseni alle 48 tuntia. Qatar Airways on muutenkin ihan huippuluokan tekijä: koneet ovat uusia tai uudehkoja, henkilökunta on ystävällistä ja puhuu hyvää englantia, sekä kaikkia juomia saa niin paljon kuin haluaa.

Koneessa oli yksi ihan Jussi Häkkisen näköinen ja oloinen savolainen. :D Se seurue istui takanamme ja vieressämme, joten juttelin siinä äijien kanssa. Tämä yksi vastikään eläkkeelle jäänyt kaveri tokaisi vähän allapäin "Prkl, tuli eilen kännipäissään ostettua hevonen..." :lol:

Käytimme päivän hyväksemme ja tutustuimme Dohaan. Islamilaisen taiteen museo oli päräyttävä kokemus. Meillä oli vain 45 minuuttia aikaa tutkia museota, mutta pari tuntia olisi oikeasti vierähtänyt. Doha on esimerkki siitä, mitä voi saada aikaan, kun rahaa on rajattomasti. Oppaamme - tietenkin vierastyöläinen, kun eivät paikalliset tee suorittavan tason töitä - kertoi että qatarilaisille kaikki peruspalvelut ovat ilmaisia, ja jopa opinnot ulkomailla maksetaan valtion kassasta. On se öljy jännä.

Kadut olivat siistimpiä kuin missään koskaan, mutta kun pääkaduilta poikkesi korttelinkin verran syrjään, alkoi näyttää normaalimmalta.

Qatarissa on kai yksi viinakauppa jossakin noin 50 kilometrin päässä Dohasta, ja siellä asioidakseen pitää olla erikseen kortti, joka oikeuttaa ostamaan alkoholia. Hotelleista silti saa alkoholia. Kun saavuimme hotellille joskus puoli kolmen aikaan yöllä, mietin iltakaliaa. Huonepalvelusta kerrottiin yhden olutpullon maksavan 38 euroa. Jätin väliin. :D

Saigon oli aika erikoinen kokemus. Liikenne siellä on todella kaoottista, mutta se silti toimii. Se perustuu vahvimman lakiin. Suojateitä tai varsinkin sellaisia, joissa on liikennevalot, on todella harvassa. Kadun ylittäminen osoittautui extreme-lajiksi. Kun nyt lomalle lähdimme rentoutumaan, pelkästään tämä vain aiheutti stressiä. Lisäksi majoituimme paikassa, jonka edestä kulki suhteellisen vilkas katu. Emme saaneet nukuttua kovinkaan paljoa sen neljän päivän aikana. Alunperinkään emme olleet kovin kiinnostuneita Saigonista, joten varasimme sieltä majapaikan vain neljäksi yöksi. Parasta Saigonissa oli 0,34 euroa maksanut oluttuoppi lähibaarissa sekä mahdollisuus päästä kahdelle eri pilatessalille treenaamaan (toinen italialainen, toinen ruotsalainen). Mutta pitihän se tuokin 10 miljoonan ihmisen metropoli nähdä.

Phu Quoc on nouseva kohde. Saarelle voi nykyään lentää suoraan Suomestakin tilauslennoilla. Vaikka olimme saaren ns. ydinkeskustassa eli Duong Dongilla, oli meno aika paljon rauhallisempaa kuin Saigonissa. Silti saari muistutti hyvin paljon monia saarikohteita Aasiassa: paljon turisteja, joista suurin osa on venäläisiä. Venäläiset ja mannerkiinalaiset keskiluokkaiset turistit Aasiassa ovat niitä, joita haluan ehdottomasti välttää. Kokemuksemme heistä ovat olleet raskaan kielteisiä.

Lähestyin yhtä matkatoimistoa, kun mietimme saariseikkailua. Koska emme olleet venäläisiä, ei onnistunut. :D Ymmärrän syyt, vaikkei se nuori jätkä osannutkaan niitä kertoa niitä kysyessäni. Mutta tuo siis kertoo jo osaltaan, millaisia monet rantalomakohteet Aasiassa ovat.

Vähän pääsimme kiertämään saarta. Aivan valtava määrä rakennusprojekteja siellä on kesken. Saari on varmasti esim. viiden vuoden päästä aivan erinäköinen. Phu Quoc on osapuilleen Phuketin kokoinen, joten valitettavasti emme nähneet saaresta kuin osan, lähinnä länttä ja etelää.

Yksi iso ero Thaimaahan olivat vapaana kulkevat koirat. Thaimaassa niitä kusipäitä saa välillä pelätä, ja esimerkiksi [mention]pertsa[/mention] joutui loppukesästä sairaalaan Thaimaassa, kun kulkukoira puri häntä. Phu Quocilla on oma koirarotunsa, jota pidetään älykkäänä lajina. Niitä tai enemmänkin niiden hybridejä näkyi katukuvassa, mutta ne olivat erittäin ystävällisiä veikkosia. Tosin ne taisivat kaikki olla lemmikkejä, vaikka vapaina kulkivatkin. Se on tietysti ihan ratkaiseva ero.

Phu Quocilta jatkoimme Hoi Aniin. [mention]Veepee[/mention]n kanssa kun kesällä juttelin tästä matkasta, hän suositteli Da Nangin aluetta koko lomaksi. Tätä lukemamme tuki, joten siksi jätimme tämän keski-Vietnamin viimeiseksi. Olihan se aika erilainen maailma. Siellä raha näkyi, ihmiset puhuivat englantia ja kaikki oli siistimpää. Viihdyimme. An Bangin ranta on ansaitusti yksi maailman kehutuimpia.

Viiden elementin vuoret oli huikea kokemus. Kiipesimme kaikki mahdolliset reitit. Kävi kyllä treenistä. Tykkäsimme kovasti myös Ba Na Hillsistä ihan jo pelkästään niiden näkymien vuoksi. Se kaapelirata on upea osoitus siitä, mihin kaikkeen insinöörit pystyvät.

Vietnamista sanotaan, että ihmiset siellä ovat ystävällisiä. Kyllä. Ihmiset Thaimaassakin ovat ystävällisiä, mutta Vietnamissa se ystävällisyys näkyi vielä paremmin. Vietnamista sanotaan myös, että ruoka siellä on hyvää. Niin on. Thaimaassa olen monet kerrat kasvissyöjänä kärsinyt nälkää, mutta Vietnamissa sain syödäkseni. Myös se, että vietnamilaiset meidän kokemustemme mukaan puhuvat keskimäärin paljon parempaa englantia kuin thait, tietysti auttoi. Banh xeo oli taivaallista, ja sen syöminen käärimisineen oli taas yksi mielenkiintoinen kulttuurikokemus.

Tämä oli hyvä loma. Pitkästä aikaa myös matkasimme vain kaksin, mikä tietenkin vaikutti sangen paljon. Kiitos, Vietnam! :)
Mika
tammi 18, 2018, 10.04
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Tämä HomeAway olikin uusi tuttavuus, kiitos. Miten se vertautuisi vaikka Airbnb:hin?
Mika
joulu 19, 2017, 13.45
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Huh, onneksi tuo selvisi nopeasti.

Minä käytän matkavarauksissa aina luottokorttiani siksikin, että jos yli 50 % lento- tai majoitusvarauksista on maksettu sillä, siihen tulee ilmainen AIG:n matkavakuutus minulle ja kolmelle kanssamatkustajalle, ja AIG:n vakuutusehdot ovat ihan hyvät. Yritys taitaa toimia liki 200 maassa ja on maailman 100 suurimman yrityksen joukossa.

Thaimaassa Laem Mae Phim on erittäin rauhallinen kylä, jossa on rantaviivaa nelisen kilometriä. Vaikka alueella asuu ja majailee paljon pohjoismaalaisia, mikään turistirysä se ei suinkaan ole. Lähikaupoista saa sämpylää ja juustoa, joista varsinkin jälkimmäistä noin muuten saa Thaimaassa etsiä kissojen ja koirien kanssa, kun ei niiden paikallisten raukkojen elimistö osaa käsitellä laktoosia. Mae Phim on hyvä tukikohta päiväretkille Klaengiin, Rayongiin, Pattayalle ja Ban Phe:hen, josta lähtee lautta (2,50 euroa edestakainen lippu) Koh Sametin suositulle saarelle. Siellä muuten hinnat sitten tuplaantuvat, kuten lomasaarilla Thaimaassa on tapana.

Kävimme myös kiipeilemässä vesiputouksilla ja tutustumassa merikilpikonnien suojelusaareen. Oppaamme selitti hyvin, mistä tarkkaan ottaen on kyse. Suojelutyö on tärkeää.

Mae Phimissä on loistava ilmasto. Siinä kun parisen viikkoa sitten esimerkiksi Koh Lantalla tulvi ihan huolella, Mae Phimissä vain paistoi aurinko joka päivä. Hua Hinissäkin oli kai satanut aika lailla.

Voin lämpimästi suositella sellaisille, jotka pitävät rauhallisista aurinkolomista.

Mika
marras 1, 2017, 06.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

No, nyt rupesi sitten kiinnostamaan Ukraina. :D Näitä matkakuvauksia ja -kertomuksia on todella mukava lueskella. :)
Mika
loka 4, 2017, 10.22
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

MikkeM, jos en olisi käynyt Roomassa, nyt viimeistään haluaisin sinne. Tai ehkä haluankin uudelleen. :D

Olipa hienosti kirjoitettu matkaraportti. :jepa:


Sagumo, melkoisella varmuudella Pasi Lunden tietää tuosta jotain. Vinkkaan hänelle. :)
Mika
elo 4, 2017, 15.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

No, se ero on varmaan siinä, että sinä rahamiehenä voit ostaa niitä juomia, kun minä budjettimatkaajana en moiseen oikein kykene, tai sitten lennät muussa kuin rahvaassa luokassa, jolloin juomat ovat ilmaisia.

Muistan kyllä ajat, jolloin lennoilla tarjoiltiin juomia maksutta, mutta jossain vaiheessa tämä taisi muuttua ainakin niin, että niitä tarjoiltiin vain mannertenvälisillä lennoilla. Sitten sekin muuttui. Ainakin Turkish ja Qatar tarjoilevat edelleen vapaasti virvokkeita.

Finnair kertoo näin:
Lennot Kiinaan, Japaniin, Koreaan, Intiaan ja Singaporeen: virvoitusjuomat, mehut, vesi, olut sekä viini ovat maksuttomia, muut alkoholijuomat ovat maksullisia.

Lennot Pohjois- ja Väli-Amerikkaan, Thaimaahan sekä Vietnamiin: tarjoilemme alkoholittomien juomien lisäksi olutta sekä viiniä ruokailun yhteydessä maksutta. Muuna aikana kaikki alkoholijuomat ovat näillä lennoilla maksullisia.
linkki