Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 22 tulosta

Mika
heinä 19, 2019, 14.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

Se on sitten Pori Jazz ja hellettä. Muutaman tunnin kuluttua tapaan kaksi ystävääni, jotka olen tuntenut teinistä asti. Toki pidämme WhatsAppin kautta yhteyttä, mutta tämä Internjets nyt on mitä on. Yhden näin hetkisen verran viime kesänä, kun kävin Porissa vanhemmillani ja hän piipahti kylässä. Toisen näin Metallican keikalla Helsingissä kesällä 2012, jolloin hän höveliäänä tarjosi minulle lipun sille keikalle. Taloudellinen tilanteeni oli silloin erittäin katala. Sen tiimoilta tulikin muuten testattua aika montaakin kaveruutta - näin ketjun otsikon mukaisesti mainitakseni, mutta eipä siitä sen enempää. Tiedätte keitä olette. ;) Minä sitten toimin kuskina Tampereelta ja takaisin, kun mukana olivat myös Nuorikon silloin 15-vuotias poika sekä [mention]sumbeam[/mention]. Se oli mukava reissu se.

Tämä ilta on ensimmäinen kerta miesmuistiin, kun me kolme vietämme aikaa yhdessä. Kuten Jutila sen sanoi, laitetaan Tampere sekaisin (Jutila oli tuolloin Helsingissä ja minä olen nyt Porissa). Kesä ja kaverit :smt026
Mika
elo 1, 2015, 14.24
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

Ystävä on minun kirjoissani eri asia kuin kaveri, mutta nyt tiedän kaveruussuhteen hinnan: se on 50 euroa. :D

Muutossa oli mukana yksi kaverini, joka on ammatiltaan sähkäri. Ajattelin että hän kokisi helpotusta, jos hän saisi tehdä itselleen tuttua työtä kantamisen sijaan. Itse työ oli tietenkin helppoa, ja tuosta muuttoporukasta siihen olisi pystynyt heittämällä kaksi muutakin. Joka tapauksessa kävi niin, että tämä kaverini hinnoitteli työlleen ja matkakuluilleen (omalla autollaan noin 10 kilometriä) hinnan jälkikäteen. :D

No, ehkä asperger selittää osan tuosta, mutta se on silti se ja se sama. Sen verran maksoi kaveruussuhde. Moro! :smt006
Mika
touko 27, 2015, 22.06
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

Tämä liittyy aiheeseen hivenen ohuesti, mutta hyviä uutisia on silti mukava jakaa. :-)
If you want to strike up a new relationship, simply smile. It works because people are much more attuned to positive emotions when forming new bonds than they are to negative ones such as anger, contempt or sadness. Don't try to fake it, however, because people can recognize a sincere smile a mile away. This is according to a study led by Belinda Campos of the University of California, Irvine, in the US that sheds light on how relationships are formed and maintained. The findings are published in Springer's journal Motivation and Emotion.
Friendships start better with a smile -- ScienceDaily
http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 093531.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Mika
tammi 22, 2015, 12.09
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

Ystävistä on tällaistakin hyötyä. :D
Male participants seen by their friends as more open and conscientious ended up living longer. Female participants whose friends rated them as high on emotional stability and agreeableness also enjoyed longer lifespans, the study found.

"Our study shows that people are able to observe and rate a friend's personality accurately enough to predict early mortality decades down the road," Jackson said. "It suggests that people are able to see important characteristics related to health even when their friends were, for the most part, healthy and many years from death."
Mika
syys 19, 2012, 16.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

Ralle Ryökäle kirjoitti: Yhteistä näille ystävilleni on se että, heistä ei taida kukaan olla facebookissa, eivätkä notku netissä muutenkaan.
:smt040
Mika
syys 19, 2012, 08.21
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

Tässä on jälleen yksi todiste ystävien tärkeydestä.
People who have fewer social resources, such as friends and family, literally see challenging objects and events in a more exaggerated way than do people who feel emotionally supported, according to research by Kent Harber, associate professor of psychology at Rutgers-Newark.
Mika
helmi 9, 2012, 08.36
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

Kaikkea ne osaavat etsiä.
Researchers are suggesting that there is a link between the number of friends you have and the size of the region of the brain – known as the orbital prefrontal cortex – that is found just above the eyes.
Mika
huhti 3, 2011, 16.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

Ystävyys on tärkeää.
People will suffer more pain for their close friends than for their acquaintances and sometimes more than they would for themselves, an Oxford University scientist has found.
Mika
tammi 25, 2011, 15.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

Jorge kirjoitti:
nassesetä kirjoitti: Uskoisin, että lähes samaa kategoriaa Mikan kanssa. Eli kykyä ois vaikka mihin, mutta ei....mitään ei saa aikaiseksi.
:?: :?: :?:
:smt003 :smt003

Nasse, mulla on kaveripiirissä vähän samanlainen tilanne kuin sulla. Yksi kaveri on niin lähellä toista, ettei osaa katsoa tilannetta kovinkaan objektiivisesti. Tämä yhteinen ystävämme ei ole ihan normaali, vaan hänellä on diagnosoitu epävakaa persoonallisuushäiriö ja bipolaarinen personaallisuus. Siinä missä minä yritän ymmärtää ja tukea tätä yhteistä ystäväämme, tämä toinen kaveri kokee lähinnä suuttumusta häntä kohtaan, vaikka kyllä tietää mistä on kyse. Tietty ymmärrän moisen suhtautumisen, mutta minusta tuollaisessa tilanteessa olisi hieman syytä katsoa peiliin. Ketään ei auteta sillä, että tuomitaan. Kaikki me ymmärrystä ja tukea tässä elämässä tarvitsemme.

Eli minusta sinun tulisi ehkä ihan ensimmäiseksi mennä itseesi. Muutoin sinusta ei välttämättä ole kovasti hyötyä kaverillesi.

Kaverisi saattaa myös kärsiä masennuksesta. Ulkopuolisen - jollaisena nyt siis en sinua pidä tässä tapauksessa, puhun yleisesti - silmään saamattomuus saattaa vaikuttaa laiskuudelta, mutta kyse saattaakin oikeasti olla masennuksesta.

Voisiko olla mahdollista, että ihan avoimesti ja kuuntelevalla mielellä keskustelisit joskus ihan kahden kesken ja vakavasti kaverisi elämästä ja mahdollisista ongelmista?
Mika
joulu 8, 2010, 12.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

Ikävä mutta tuskin kovin yllättävä uutinen.
A new study reveals that sick teens are more isolated than other kids, but they do not necessarily realize it and often think their friendships are stronger than they actually are.

The findings rely on surveys conducted before the Internet era made it easier for outsider kids to reach out to teens like themselves. Still, the study offers insight into the role that health plays in the relationships between people, said lead author and sociologist Steven Haas.
Mika
joulu 3, 2010, 17.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

Tyttö kirjoitti: Ja sitten ihan toiseen juttuun eli joulukorttien lähettämiseen...voi huoh. Mikä idea on lähettää niitä joulukortteja kerran vuodessa, jos ei muutoin olla mitenkään yhteydessä. Ei ymmärrä. :?
Se sitten kuitenkin on yhdenlaista yhteydenpitämistä. Jos vaikka tarvitsee yösijaa vieraassa kaupungissa, on helpompi anella sitä sellaiselta, jolle edes lähettää sen vuotuisen joulukortin kuin sellaiselta, johon ei ole pitänyt minkäänlaista yhteyttä.
Mika
joulu 3, 2010, 16.44
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

bodyguard kirjoitti: Tosin kyllä pitkäaikaisetkin ystävyydet voivat jossainvaiheessa lopahtaa, itsekkin olen koittanut lähes väkisin koittaa pitää joitakin ystävyyssuhteita elossa mutta viimeaikoina olen vähän kyseenalaistanut homman mielekkyyttä. Yksipuolinen ystävyyssuhde nyt ei kuitenkaan kovin voimakas ystävyyssuhde ole.
Sattumalta juuri eilen keskustelin asiasta yhden kaverin kanssa. Kyllä oma aikani on sen verran arvokasta, etten kovinkaan usein jaksa tuhlata sitä harakoille (kuvainnoillisesti siis :p ). Jos kerran vuodessa tai kahdessa otan yhteyttä sellaiseen ihmiseen, josta en ole aikoihin kuullut, se riittää. Muutoin käytän aikaani sellaisiin ihmisiin, joiden kanssa olen tekemisissä muutenkin. Se on resurssien keskittämistä ja priorisointia.

Olen siis muuttanut ajatusmaailmaani viime aikoina samalla tavalla kuin sinä. Yhteyden ottaminen kun ei oikeasti nykymaailmassa ole kovin vaikeaa.

Toinen asia on sitten se, kun on tuntenut jonkun jo vuosia hyvin. Silloin voi kulua pitkäkin aikoja, ettei kumpikaan ota yhteyttä, mutta kun keskustelu taas alkaa, tuntuu kuin olisi jutellut säännöllisesti koko ajan. Nämä ovat kuitenkin niitä harvoja poikkeuksia.

Sitten tietysti erottelisin bilekaverit muista kavereista. Jos elää tällaista bilettäjän elämää kuten minä nyt, kavereita on pilvin pimein. Sitten kun (tai jos... :p ) tämä vaihe joskus loppuu näkee ketkä niitä oikeita ystäviä ovat. Olen kokenut tällaisen elämänvaiheen ennenkin, joten tiedän kokemuksesta miten tässä lopulta käy. Saas nähdä kenelle kaikille tulee voittoarpa...
Mika
joulu 3, 2010, 13.19
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

A team of scientists from the University of Southampton, in collaboration with Royal Holloway, University of London and the Institute of Zoology at London Zoo, have been researching the social butterfly effect – the study of how we change our friends throughout our lives.


No, tuossahan ei sinänsä ole mitään uutta, mutta tämän koin mielenkiintoiseksi:
Dr Funk adds: “It was interesting to see that new cliques tended to either fail very quickly or grow and persist for a much longer time, with very few in between.”
Olen havainnut ihan samaa. Joko ystävyys kestää tai sitten lopahtaa heti alkuunsa. Tosin itse joskus pidän katoaviakin ystävyyssuhteita elossa, mutta tiedostan tämän.
Mika
loka 13, 2010, 14.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

Aivotkin pitävät ystävistä.

Kuva
People's brains are more responsive to friends than to strangers, even if the stranger has more in common, according to a study in the Oct. 13 issue of The Journal of Neuroscience. Researchers examined a brain region known to be involved in processing social information, and the results suggest that social alliances outweigh shared interests.


Minusta tämä uudempi teoria kuulostaa uskottavammalta - maallikko silti siis olen. Joka tapauksessa näkisin että ystävien kanssa elää enemmän omien tunteiden kautta, kun harrastekaverien kanssa toiminen perustuu siihen harrastukseen henkilökohtaisten tunteiden jääden pitkälti pois. Tietty sehän on hienoa, jos harrastekaverit ovat myös ystäviä.
Mika
elo 28, 2010, 19.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ystävät
Vastaukset: 89
Luettu: 7486

Ystävät

Ystävät ovat kyllä 8-)
In the first study of its kind, researchers have found compelling evidence that our best and worst experiences in life are likely to involve not individual accomplishments, but interaction with other people and the fulfillment of an urge for social connection.