Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

Mika
heinä 3, 2017, 11.40
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 85
Luettu: 58872

Kojida

En nyt kylläkään sanoisi, että mlc on trolli, sillä hänen tiedoissaan on hänen oikea nimensä, joka on ihan oikea henkilö. Kyseessä lienee kamppailulajeihin vasta tutustumassa oleva henkilö, jolla ei ole kovin laajaa käsitystä kamppailulajeista. Olemme kaikki joskus olleet tällaisia, joten ymmärtäkäämme häntä.

mlc, kutsuit Kojidaa trollauksesta lähtöisin olevaksi lajiksi. Pyynnöistä huolimatta et ole vastannut, miten olet päätynyt moiseen ajatukseen. Ole hyvä ja vastaa, sillä moinen syytös varsinkin sinua huomattavasti kokeneempaa kamppailijaa kohtaan on melko vakava.

Missä olet nähnyt Kojidaa?

Kuten TimoS osoitti, sinä ihan itse vertasit Kojidaa Ueshibaan. Älä rupea kääntämään pöytiä, kun se ei vain onnistu.

Et myöskään vastannut siihen, oletko pyöritellyt tatamin ulkopuolella aggressiivisia ihmisiä Aikidollasi. Jos harrastat Aikikain Aikidoa ja olet 3. kyu, haluaisin todellakin nähdä, miten niillä tekniikoilla eli ilman atameja selviät tositilanteesta. Se, että tuomitset lyönnit ja potkut, kertoo aika yksinkertaisesti siitä, ettet tiedä mistä puhut. Toki se toinen vaihtoehto on, kuten sanoin, että olet varsinainen tekijämies, joka selviää katutilanteista Steven Seagal -tyyliin. Tätä emme tiedä, koska et ole valottanut asiaa.

Väkivaltafanaatikon tittelin otan vastaan mielihyvin, kun se tulee kamppailulajien harrastajalta. Siinä on sellaista ironista absurdiutta.

Pahoittelen jos olet kokenut vastaustyylini jotenkin loukkaavaksi. Niin en ole sitä tarkoittanut. Aloitusviestisi Potkussa oli kuitenkin huomattavan aggressivinen, kun kutsuit Kojidaa trollauksesta lähtöisin olevaksi lajiksi, joka on keskeneräinen. Sinun aivan ehdottomasti tulee perustella moinen todella voimakas väite. Potku ei ole mikään Facebook, jossa voi huudella mitä sattuu.
Mika
heinä 2, 2017, 19.30
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 85
Luettu: 58872

Kojida

Heh, kyllä lajin nimen taustat on ketjussa kerrottu, joten etpä ole tainnut lukea ketjua... Juuso Häkkisen taustat ovat korealaisissa lajeissa, joten Kojida on koreaa. Ketju ei oikeasti ole edes pitkä.

Missä olet Kojidaa nähnyt ja miten päättelet, ettei se ole hyvä itsepuolustuslaji?

Yhteyttä Ueshibaan en hahmota. Japani ja Korea ovat kaksi eri valtiota. Jos tarkoitit tuota henkistä kasvua, se ei nyt ihan harvinaista kamppailulajimainoksissa ole, joskaan Suomessa sitä ei kai tapaa niin usein.

Sitä en tiedä, miten määrittelet taistelulajin, mutta monet määrittelevät sen niin, että kyseistä lajia on käytetty taistelukentillä. Kojida ei ole sellainen.

Jos et pidä lyöntejä ja potkuja toivottavina itsepuolustustilanteessa, joko olet melkoinen guru tai sitten et ole ollut vakavasti otettavassa itsepuolustustilanteessa. Jos olet niin taitava, että olet taltuttanut päälle käyviä aikuisia miehiä vapaa-ajallasi tatamin ulkopuolella ilman ensimmäistäkään lyöntiä tai potkua, haluan ehdottomasti kuulla lisää tästä. Tämä ei ole siihen oikea ketju, mutta sellaisia kyllä on, ja aina voi luoda uuden ketjun.
Mika
heinä 2, 2017, 14.33
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 85
Luettu: 58872

Kojida

mlc, :tervetuloa:

Miten olet päätynyt ajattelemaan, että Kojida olisi "lähtenyt trollauksesta"? Luitko kuitenkin ketjun ja Juuso Häkkisen vastaukset sekä muiden hänet tuntevien viestit Juuson kamppailulajitaustasta?
Mika
elo 13, 2008, 18.38
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 85
Luettu: 58872

Hieno asenne! Tosin, musta toi "vanha" on edelleen aika subjektiivinen käsite, eli ainakaan mua se sana ei siellä hämännyt.
Mika
elo 5, 2008, 18.06
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 85
Luettu: 58872

Kevyt viiveaika vastaamisessa :D No, sellaista se joskus on.

Täällä on jonkin verran keskusteltu erinäisten lajien historiasta, ja yleisesti ottaen ei kaiketi katsota, että TKD tai HJMS olisivat varsinaisesti kovin vanhoja lajeja - mutta toki tämä riippuu siitä, mitä pitää vanhana. Te katsotte ilmeisesti että 50-60 vuotta on riittävä aikaa kutsua lajia vanhaksi? Se on ihan OK, kunhan vain kaikki ovat kartalla :)
Mika
elo 2, 2007, 15.58
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 85
Luettu: 58872

Kurowashi kirjoitti:
Tohtori Krabola kirjoitti:
egg kirjoitti:ps: hankkikaa graafinen suunnittelija. :) logonne on hirviä.
Olen samaa mieltä.
http://www.potku.net/" onclick="window.open(this.href);return false; :x
Kurowashi, kiitos vapaaehtoisuudestasi! :D

http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?t=7696" onclick="window.open(this.href);return false;