Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 6 tulosta

Mika
heinä 8, 2019, 09.24
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15044

Mitä seuraavaksi?

Kun aloitin '90-luvun alussa kungfuilun, oli sali niin täynnä, että vain muutama edessä mahtui treenaamaan. Me loput katselimme. Yli 100 ihmistä oli melko pienessä liikuntatilassa Riihikedon koululla (sekin on vaihtanut sittemmin nimeään) Porissa. Nopeasti porukkaa alkoi pudota, mutta kyllä kungfu koko sen vuosikymmenen veti kymmeniä ja kymmeniä ihmisiä jokaiselle peruskurssille.

Hokuton tila 10 vuotta sitten olikin minulle uutta. Enpä olisi uskonut.

Tuo @kojiron ajatus e-urheilusta onkin mielenkiintoinen. Tuossa voisikin muuten olla rakoa... 🤔
Mika
maalis 8, 2006, 12.49
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15044

Ja muistakaa että lätkästä on ihan oma ketjunsa. :)
Mika
maalis 8, 2006, 12.38
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15044

Andy kirjoitti: Suomessa on jo miljoona ja yksi karatekoulua yms, jossa ei opi tappelemaan yhtään sen paremmin, kuin tässä western-style-hanmoodossa.
Andy, tällaiset yleistykset nyt vain eivät kuulu tänne. Kiitos. :bow:
Mika
maalis 8, 2006, 10.37
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15044

Nelson kirjoitti: Itse taas uskon, että seuraava suuntaus häämöttää jo horisontissa, eli uusia lajeja alkaa tulemaan kuin sieniä sateella. Ei haluta olla isossa organisaatiossa ja toimia ison pampun pillin mukaan vaan perustetaan oma laji, jossa voidaan opettaa mitä tykätään. Tämä tekee sen, että erilaisia lajeja tulee olemaan tulevaisuudessa hirvittävä määrä.
Tässä on varmasti vinha perä, mutta globaalina ilmiönä tämä on vanha. Mutta ei ehkä niinkään Suomessa, joten tätä ennustusta voin uskoa. Onhan Suomessakin jo päälinjasta suomalaisen johdolla eriytyneitä kouluja. Nykyisen avoimemman ilmapiirin ansiosta tällainen on varmasti mahdollisempaa kuin aiemmin.

Vaan tämä sitten taas aiheuttaa reaktioita myös toiseen suuntaan: kysytään että miksi näin tapahtui. Ja siitä päästään takaisin tuohon perinteisten lajien suosion kasvamiseen. Eli tavallaan tukevat toisiaan, ja todellakin voivat tapahtua samaan aikaan.

Markon TV-aspekti on varmasti realistinen, varsinkin USA:ssa. Sen näkisin vaikuttavan koko kenttään harrastajamääriä lisäten, ei välttämättä vain joihinkin lajeihin.
Mika
maalis 8, 2006, 09.36
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15044

Mosa, :samaamielta:


Tuohan menee melkein ihan täysin Andyn ennustusta vastaan. Mutta koska 20-30 vuoden syklit kuuluvat niin vaatemuotiin, musiikkimakuun kuin lajikiinnostukseenkin, uskon että seuraavan 5-10 vuoden kuluessa nimenomaan perinteiset lajit saavat enemmän seuraajia. Modernisoidut lajit joutuvat entistä tarkempaan syyniin ja joutuvat perustelemaan taustojaan ja motiivejaan entistä tarkemmin. Tätähän näkee jo nyt (ihan täälläkin). Kuluttajat ovat valistuneempia ja vaativat enemmän tässä mielessä. Ja - jälleen kerran, jälleen kerran - korostan MMA:n osuutta tässä. Tultiin takaisin juurille.

Ja mitenkään Mosaa mielistelemättä sanoisin että keppi- ja miekkalajeilla on tilaa kasvaa. Tähän asti nähdäkseni harkittu matala profiili on ollut yksi syy, miksi nämä lajit eivät ole sen suurempia Suomessa. Varsinkin näinä ristiinharjoittelun aikoina näkisin tällaisen mahdollisuuden.

Hienoa tietysti olisi, jos jonkin muun lajin seura tekisi jonkinlaisen yhteystyösopimuksen jonkin keppi- tai miekkalajiseuran kanssa. Tämä voisi ainakin aluksi tarkoittaa ihan vain kahden seuran keskisiä seminaareja pari kertaa vuodessa, siitä se sitten voisi kehittyä.
Tampereen Tang Lang on valmis tällaiseen. :)
Mika
maalis 7, 2006, 22.21
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 15044

Mun mielestä Andy kuvaili jo nykypäivää...:D

No, tosissaan. Suomesta kuitenkin uupuu vielä muutama iso laji (tästä on tuore ketju), joten ainakin muutama vielä saapunee. Tuleeko niistä täällä isoja? Jaa-a...

Mutta jotakin isoa? Vaikea kyllä ennustaa mitään, tuntuisi ettei ainakaan ihan pian, mutta... :crystal: