Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Mika
heinä 10, 2016, 12.21
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Vajramushti - Intian "vale tudo"
Vastaukset: 16
Luettu: 4763

Vajramushti - Intian "vale tudo"

Olipa muuten mielenkiintoinen tuo Jussin linkittämä artikkeli kirjoittajalta, joka on harjoitellut Vajramushtia. :peukku:
Mika
heinä 10, 2016, 12.05
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Vajramushti - Intian "vale tudo"
Vastaukset: 16
Luettu: 4763

Vajramushti - Intian "vale tudo"

Tuo video edusti aika selkeästi tiettyjä eteläisiä kungfu-tyylejä kuten Choy Lee Fut ja siihen läheisesti liittyviä tyylejä (Fut Gar, Hung Gar jne.).

Voisiko olla että Vajramushti on samanlainen yleistermi Intiassa kuin Krav Maga on Israelissa? Joka tapauksessa termi on varsin tunnettu Intiassa. Jollakin karatesivustolla mainittiin Vajramushtin olevan maailman vanhin kamppailulaji. Siddartha Gautaman kerrotaan harjoitelleen sitä, koska se oli sille kastille pakollista. Mene ja tiedä.

Olen käsittänyt että Vajramushti tosiaan olisi enemmän vapaaottelun tyylistä. Tyyli mainitaan painilajina, jossa voidaan käyttää myös aseita. Vuosittaisissa joissakin juhlissa käydään lajin turnaus. Alla on uutisvideota tästä.

[video][/video]