Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 1 tuloksen

Mika
heinä 3, 2020, 07.54
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Koronasyksy kamppailusaleilla
Vastaukset: 4
Luettu: 2763

Koronasyksy kamppailusaleilla

Kirjoitan nyt kamppailulajien ulkopuolelta, mutta sitä ei oikeastaan huomaa, joten se sopinee tänne.

Poikkean monista kollegoistani niinkin, että jo muutama vuosi sitten loin jokaiselle kurssilleni oman WhatsApp-ryhmän, johon voi vapaaehtoisesti liittyä. Liittymisen tein helpoksi lähettämällä jokaiselle tervetuliaistekstiviestin yhteydessä liittymislinkin. Ja onhan niistä ryhmistä tykätty. Mitä hyötyä niistä olisi seuralle? Sitouttaminen. Lisätyötä se teettää, mutta se kuuluu pelin henkeen. Lisäksi kun muistetaan se summittainen Interverkkosääntö, jonka mukaan 1 % tuottaa sisältöä, 9 % kommentoi sitä, ja 90 % seuraa sivusta, niin usein noissa vain muutamat kommailevat.

Tämä on hyvä aihe. Olen itsekin miettinyt, kumpaan suuntaan vaaka kallistuu: kasasiko karanteeni paineita päästä taas muiden ihmisten kanssa yhteen treenailemaan vai jäikö karanteenista peikko takaraivoon vältellä ihmisryhmiä, kuten Emil K. sanoi? Jännäksi menee. Ensi kuun puolivälissä olen viisaampi tämän suhteen omien ryhmieni osalta. Vaikka teen (lähes poikkeuksetta) töitä verokortilla, on jokaisessa ryhmässä minimiosallistujamäärä, joka pitää täyttyä, jotta kurssi toteutuu. Opetan päätyökseni, joten asia pohdituttaa. Yritän olla optimisti itseni sekä kaikkien kamppailulajiseurojen suhteen. :)

Minulle käsin ohjaaminen on tärkeä ja (kamppailulajien mukana tullut) luontainen osa pedagogiikkaani. Itsekin nyt vähän jarruttelen sitä ihan ajatuksenakin, joten ehkä sitten monet kurssilaisetkin ajattelevat samoin. Ehkä. Näkisin että jos ja luultavasti kun se fyysinen kontakti nyt jännittää, nuo WhatsApp- tai muut virtuaaliryhmät voivat olla tavallista keskeisempiä.

Virtuaaliryhmiä tai ei, olisi varsin mielenkiintoista kuulla, miten eri kamppailulajiseurat ovat pohtineet tulevaa syksyä ja sen kursseja. Yhdessä tietoa ja ajatuksia jakamalla kaikki voittavat. :)