Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 3 tulosta

Mika
joulu 16, 2019, 14.39
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Paras hammastahna ja miksmuka?
Vastaukset: 12
Luettu: 6602

Paras hammastahna ja miksmuka?

Sain vielä tällaisen vastauksen:
Hei

Lisäyksenä edelliseen viestiketjuun:

Aiheesta löytyy julkisia lähteitä, mm. alla olevat

Figure 2. Radioactive Dentine Abrasion (RDA) values for five toothpastes on the European market, measured at three leading laboratories.
From Dörfer. J Clin Dent 2010;21(Suppl)

“Methods to Determine Dentifrice Abrasiveness, Summary Proceedings of a Workshop in Frankfurt, Germany”. Published in J Clin Dent 2010;21(Suppl)

Suosittelemme käyttämään niitä julkisen keskustelun pohjana.
Mika
marras 14, 2019, 10.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Paras hammastahna ja miksmuka?
Vastaukset: 12
Luettu: 6602

Paras hammastahna ja miksmuka?

Kiinnostuin tuosta hankaamisesta ja siitä, miksi tuossa Ylen artikkelissakin vain osa suostui julkaisemaan ne arvot ja miksei niitä suoraltaan julkaista pakkauksissa. Lähestyin suosikkimerkkiäni. Saamani vastauksen mukaan niitä arvoja tutkii kolme eri laitosta maailmalla, ja ne tulokset saattavat vaihdella saman tahnan kohdalla 240 prosenttia. :D

Arvasin että jokin looginen syy siihen on oltava, koska tuo RDA-arvo on selvä markkinointivaltti, jota kannattaa toitottaa.
Mika
marras 9, 2019, 08.48
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Paras hammastahna ja miksmuka?
Vastaukset: 12
Luettu: 6602

Paras hammastahna ja miksmuka?

Sähköharjasta olen samaa mieltä muiden kanssa. Kookosöljyä on hehkutettu, mutten ole vieläkään muistanut kokeilla. Nyt kun kirjoitan tämän, muistan kokeilla.

Fuusetsun hammaskiven poistamisessa alkaa olla miehästä särmää! :DD

Tahnoissa on jonkin verran eroa. Fluorin lisäksi ksylitoli on hyvä ainesosa. Sitten tahnojen hankaavuudessa saattaa olla isojakin eroja, ja se hankavuus on maailmalla iso puheenaihe. Niitä hankavuutta koskevia lukuja eli RDA-arvoja ei ole Suomessa julkaistu, mutta Yle kyseli niitä muutama vuosi sitten ja sai joitakin vastauksia. Muutenkin suosittelen lukaisemaan tuon lyhyehkön artikkelin läpi.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/0 ... mmastahnan

Koska sellaisen sai puoleen hintaan, kävin valkaistuttamassa hampaani eilen. Ällistyin lopputuloksesta, koska en odottanut ihmeitä. Haluan sen tähden kokeilla Yotuelia vaaliakseni tätä hoitotulosta, vaikka se aika tajuttoman kallista tahnaa onkin.

https://yotuel.fi/valkaisevat-tahnat/