Ole hyvä ja vastaa nopeasti kyselyyn Potkun kehittämisestä. Vastausten perusteella pohdimme keinoja uudistaa Potkua. Kiitos. :)

Haku löysi 4 tulosta

Mika
tammi 9, 2019, 06.25
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Aiheessa pysyminen
Vastaukset: 17
Luettu: 4249

Aiheessa pysyminen

Voihan sitä noinkin katsoa. Kiitos mielipiteestäsi.
Mika
tammi 8, 2019, 09.34
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Aiheessa pysyminen
Vastaukset: 17
Luettu: 4249

Aiheessa pysyminen

Lasse Candé kirjoitti:
tammi 8, 2019, 02.53
Se tietenkin riittää melko pitkälle että kaikki ottavat vastuuta omasta tekemisestään.
Tätä tässä vähän olen toivonut. Lasse on sinänsä jäävi (heh) kirjoittamaan noin, koska hän niitä harvoja, joka on näin toiminut, ja hän tehnyt niin monet kerrat.

Kyllä minä ymmärrän, että uuden keskustelun aloittaminen voi kestää minuutteja, kun sen sivulauseensa taasen voi kirjoittaa sekunneissa, enkä väheksy tehostettua ajankäyttöä vaan kannatan sitä - siis yleisesti. Tässä tapauksessa toivoisin hieman aktiivisuutta kirjoittajilta itseltään. Kun se ongelma ei ole pelkästään se, että otsikko ei vastaa keskustelua. Suurempi ongelma siinä on se, että koska se aiheen vierestä kirjoittelu ON aiheen vierestä kirjoittelua, minkä kaikki tiedostavat, se sivuraide jää aina tyngäksi. Siinä on sellainen psykologinen tekijä, että kun tietää ikään kuin tekevänsä väärin, siihen ei halua antautua täysin siemauksin.

Omassa aiheessaan keskustelu saa tai ainakin voi saada aivan uudet uomat. Lisäksi sitten sillekin aiheelle on oma keskustelunsa, jääköön kuinka lyhyeksi tahansa. Sitä on helppo jatkaa myöhemmin, päinvastoin kuin sivuraidetta, ja sen myös löytää helpommin. Nämä keskustelut kun säilyvät täällä niin sanotusti ikuisesti. Jos olette koskaan katsoneet vanhojen ketjujen lukukertoja, ne kasvavat koko ajan. Googlesta kun Potkuun saavutaan, monta kertaa kyseessä on vanha ketju. Vaikka tämä lukija ei kirjoittaisi siihen ketjuun, hän saa siitä tietoa. Se onnistuu huomattavasti paremmin, kun ketjulla on yksi tietty aihe, josta kaikki keskustelevat.

Vaikka tässä ketjussa kartoitetaan myös mielipitetä, tosiasia on se ettei sivuraidekeskusteluja edelleenkään suosita. Ketjuja jaetaan. Koska olemme kaikki samaa porukkaa, olisi mukava kun kirjoittajat itse olisivat aktiivisia sen suhteen. Yksi näppärä tapa on ilmoittaa jokin viesti. Siellä on valmiiksi vaihtoehto keskustelun jakamisesta.


Kuva


Kuva
Mika
tammi 7, 2019, 08.21
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Aiheessa pysyminen
Vastaukset: 17
Luettu: 4249

Aiheessa pysyminen

Fakta on silti edelleen se, että vain murto-osa kirjoittelee lukijoihin verrattuna. Kun lukija saapuu selailemaan keskustelua, joka ei lainkaan vastaan sen otsikkoa, jättää se olon hämmentyneeksi. Se tarkoittanee usein sitä, että lukija poistuu ketjusta. Jos jopa minä koen sen niin, varmasti niin kokevat monet sellaiset, jotka seuraavat keskusteluja harvemmin. Saatan olla väärässä.

Vähän luulen, että kun joku aloittaa sivujuonen, siihen sitten vain tulee vastattua miettimättä sen enempää, sopisiko vastaus ja ylipäänsä se keskustelu paremmin johonkin toiseen aiheeseen tai voisiko siitä sivujuonesta aloittaa uuden keskustelun. Koska nämä kirjoitetut viestit säilyvät, eivät ne voi tuolta osin vastata kasvotusten käytäviä keskusteluja, joissa on luonnollista rönsyillä sinne tänne. Keskustelujen otsikoilla on merkitystä.

Onko tuo videolla esitetty rönsyily jotenkin ihan OK?
Mika
tammi 7, 2019, 07.32
Keskustelualue: Niksinurkkaus
Aihe: Aiheessa pysyminen
Vastaukset: 17
Luettu: 4249

Aiheessa pysyminen

Vaarallisia esimerkkejä aseenkäyttötilanteesta on koominen esimerkki siitä, miten aihe rönsyilee minne sattuu. Siellä on ihan viime viesteissä käsitelty räkäpäitä intissä, epäsuoraa tykistötulta ja buurisotia. :lol:

Sen verran utelias olen, että haluaisin tietää, miksi teette noin.

[mention]Kari Aittomäki[/mention], [mention]luupää[/mention], [mention]Daddy[/mention], [mention]Lasse Candé[/mention]