Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 6 tulosta

Mika
syys 7, 2018, 05.07
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ravintoloiden kotiinkuljetus
Vastaukset: 25
Luettu: 2771

Ravintoloiden kotiinkuljetus

Tuo venkoilu on munatonta ja lipevää. Suoraselkäinen ihminen myöntäisi suoraan, miksi noista läheteistä on tehty yrittäjiä. Carl Tengberg ei ole suoraselkäinen ihminen.

Menkööt molemmat konkurssiin, jos kerran noin vaikeaa on ja ne vaikeudet valutetaan alaspäin läheteille.
Mika
helmi 9, 2016, 20.21
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ravintoloiden kotiinkuljetus
Vastaukset: 25
Luettu: 2771

Ravintoloiden kotiinkuljetus

Tampere on avattu.
Foodora kuljettaa ruokaa Woltin tapaan, mutta uusi yritys tekee sen polkupyörillä. Ruoka pysyy lämpimänä lähetin termoboksissa ja erillisessä lämpöä eristävässä pussissa.

Yritys toimittaa tällä hetkellä ruokaa ravintola Thai & Laosista, 4 Delistä, Faasai Thai Ravintolasta, Pyynikin Munkkikahvilasta, Ohranjyvästä, Pella's Cafesta ja Söpö Himalayasta. Ennakkoon ruokaa voi tilata Sitko Pizza & Barista ja Borneosta.


Saapa nähdä riittääkö Tampereella markkinoita molemmille.
Mika
helmi 5, 2016, 11.53
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ravintoloiden kotiinkuljetus
Vastaukset: 25
Luettu: 2771

Ravintoloiden kotiinkuljetus

Kilpailu kiristyy.


Kuva
Mika
tammi 25, 2016, 14.53
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ravintoloiden kotiinkuljetus
Vastaukset: 25
Luettu: 2771

Ravintoloiden kotiinkuljetus

Ilmeisesti fudo tarkoitti tätä kohtaa tuosta linkkaamastaan blogikirjoituksesta:
Hesarin taannoisen uutisen mukaan lähetin alkupalkka on 9 euroa tunnilta plus yksi (1) euro toimitetulta tilaukselta. Yksi lähetti kyennee tekemään tunnissa maksimissaan kolme toimitusta; tuntipalkka on siis 9–12 euroa. Tämä osuu yksiin Woltin toimitusjohtajan sanoihin, joiden mukaan lähetin keskituntipalkka on 10.88 euroa. Ehkä se on lukiolaiselle ihan mukava ansio.

Mutta. Lähetin pitää maksaa tekemäänsä työhön liittyvät kulut omasta pussistaan. Toisin sanoen kulkuneuvo, sen käyttö ja ylläpito sekä puhelinkustannukset jäävät lähetin maksettaviksi. Missä muussa työpaikassa operatiivisen toiminnan kulut heitetään työntekijän harteille?

Työnantajan tulee maksaa työntekijälle tämän oman auton käytöstä työtehtävien hoitoon 0.44 euroa kilometriltä ja polkupyörän käytöstä vastaavasti 0.10 euroa. Työntekijälle nämä ovat kulukorvauksia, joita ei veroteta.
Rikotaanko tuossa lakia, vai onko tuossa kritiikissä kyse arvoista?

Muutenhan tuo blogikirjoitus on varsin asenteellinen noin muutenkin, mutta sillä ei ole merkitystä, koska vain faktoilla on merkitystä. Se kuitenkin laittaa miettimään, että onko tässä nyt toimittu rikollisesti vaiko vain joidenkin arvomaailman vastaisesti. Minä en siis tiedä lakipykäliä tuon suhteen niin hyvin.


Hesarista tosiaan löytyy Heikki "Hellburger" Salmelan kommentteja aiheesta. Lainaan nyt siitä artikkelista ensin kohdan, joka liittyy yllä olevaan kysymykseeni.
Woltin ruokakuriirit eivät ole työsuhteessa vaan alihankkijoita, joista jokainen ajaa niin monta tuntia viikossa kuin haluaa. Wolt maksaa kuljettajille työkorvauksen. Kuluistaan kuskit vastaavat itse.

”Jos palkkaisimme työsuhteeseen 50 kuljettajaa ja ostaisimme 50 autoa, niin malli olisi varmasti vaikeampi”, Mykkänen sanoo. ”Olemme katsoneet johtavan suomalaisen lakifirman ja kansainvälisen tason konsulttiyhtiön kanssa, että homma on kestävällä pohjalla.”Tässä on artikkeli Woltin läheteistä: Ruokalähetin karu arki: viikossa käteen 150 euroa – isä maksaa bensat


Tässä on sitten Nyt-liitteen kolumni, joka käsittelee aihetta samalla otteella kuin Point tuossa viestissään puhuessaan työelämämuutoksista (Wolt on siinä vähän kuin keihäänkärkenä, joten eri aiheeseen en sinänsä ole keskustelua ohjaamassa).
Tietoverkkojen ja erityisesti mukana kulkevan internetin avulla työ on mahdollista organisoida paljon tehokkaammin kuin ennen.

Yrityksen ei enää välttämättä tarvitse pitää työntekijöitä tasaisessa päivätyössä, kun heidät voi kutsua sovelluksella erittäin nopeasti ja tehokkaasti töihin silloin, kun tarvetta on. Parhaassa tapauksessa tarvittavasta työsuorituksesta voi vielä järjestää muutamassa minuutissa huutokaupan, jolloin hinta laskee entisestään.

Yhä useammasta ammatista on tulossa tällaista satunnaista keikka- tai silpputyötä, jota ohjaavat algoritmit ja sovellukset.
Mika
tammi 24, 2016, 13.00
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ravintoloiden kotiinkuljetus
Vastaukset: 25
Luettu: 2771

Ravintoloiden kotiinkuljetus

Mikä oikeustapaus on kesken?

Luin tuon blogikirjoituksen. Onhan tuossa mutkansa, mutta tuo ei sillä lailla iskenyt arvomaailmaani, että katsoisin maailmassa olevan tuon takia vikaa. Kysyin äsken tuolta kuskilta, onko Wolt hyvä työnantaja. Hän sanoi ettei sitä päätyönään kannata tehdä, mutta saa siitä taskurahaa.

Tilasimme Woltin kautta texmexiä klo 12.15. Kuski soitti ovikelloa 12.30. :o 8-)

Nyt loppui se pitsan syöminen. Vihdoinkin on vaihtoehtoja! Voin siis yhden kokemuksen perusteella suositella Woltia varsin lämpimästi.
Mika
tammi 22, 2016, 09.58
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Ravintoloiden kotiinkuljetus
Vastaukset: 25
Luettu: 2771

Ravintoloiden kotiinkuljetus

Suomessa liki yksinomaan vain pitseriat ja kebabbilat ovat toimittaneet ruokaa ihmisille, kun taas muualla maailmassa vaihtoehtoja on paljon enemmän. Hymyä herätti se, kun kaverimme Malesiassa tilasi Mäkkäristä apetta kotiinsa. :D

Nyt Wolt on muuttamassa tätä. Sain juuri sähköpostin, jonka mukaan Wolt laajentaa toimintaansa Helsingistä ja Turusta Tampereelle.
Ravintolaruokaa kotiin toimittava Wolt avaa tänään Tampereella – palvelussa jo lähes 60 000 käyttäjää

> Tilata voi heti 23 ravintolasta: Siipiweikot, Sitko, Bar Burrito – toimitus maksaa vain 3,9 euroa.

> Wolt tavoittelee Tampereella 10 000 käyttäjää muutamassa viikossa. Palvelussa jo lähes 400 ravintolaa, välittää lähes 1 000 annosta päivässä.

Helsingissä ja Turussa hurjan suosion saavuttanut kotimainen ruoan tilaus- ja kotiinkuljetuspalvelu Wolt avaa tänään perjantaina Tampereella. Palvelussa on heti alussa mukana 23 ravintolaa Siipiweikoista Sitkoon ja Pancho Villasta Bar Burritoon. Lisää avaa joka viikko. Rekisteröityneiden käyttäjien kokonaismäärä on palvelussa jo lähes 60 000.

“Ei tehrä tästä nyt numeroo, mutta Tampereessa on älyttömästi potentiaalia kotiinkuljetukselle ja paljon asiakkaita, jotka ovat toivoneet Woltia kuukausia”, Woltin operatiivinen johtaja Juhani Mykkänen sanoo.

“Uskoisin tamperelaisten innostuvan, kun kotiin saa nyt perinteisten pizza-kebab-suosikkien lisäksi myös sushia, wingsejä ja vegeruokaa.”

Wolt kuljettaa Tampereella keskustan alueella kotiin noin 20–30 minuutissa, ja kuljetuksen hinta lähtee vain 3,9 eurosta. Ravintoloista voi tilata Woltilla myös mukaan tai pöytään.

“Meillä on Helsingissä lähes 50 000 ja Turussa noin 10 000 rekisteröitynyttä käyttäjää”, Mykkänen kertoo. “On kiinnostavaa nähdä, kuinka äkkiä kymppitonnin raja menee Tampereella rikki. Turussa se vei vain muutamia viikkoja.”

Woltin ovat palkinneet vuoden sisällä niin Apple, Wired-lehti kuin Vuoden asiakasteko -kisa, ja palvelu on kasvanut huimaavaa vauhtia.

“Meidän kautta tehdään jo lähes 1 000 ostosta päivässä, ja parhaat kauppiaat ovat lisänneet Woltin kautta kokonaisen myyntipäivän viikkoonsa”, Mykkänen kertoo.”

“Woltin kuljetuksia tekee noin 160 lähettiä, ja mukana on noin 400 ravintolaa. Lisää liittyy mukaan lähes päivittäin.”

Minne Wolt kuljettaa?
Wolt kuljettaa Tampereella aluksi seuraavissa postinumeroissa: 33100, 33180, 33200, 33210, 33230, 33240, 33250, 33500, 33540 ja 33800. Kuljetusalue on valittu sen perusteella, minne saadaan heti alussa toimitettua tehokkaasti. Alue laajenee asiakkaiden palautteen myötä.

Nämä 23 ravintolaa ovat mukana – lisää tulee joka viikko
Aussie Bar, Tampere
Bar Burrito
Bella Roma & Daddy's Diner, Ideapark *
Bella Roma, Siperian liikekeskus
Classic American Diner, Finlayson (Siperian kauppakeskus)
Classic American Diner, Koskikeskus
Classic American Diner, Lielahti *
Coyote & Sticky Wingers, Ideapark *
Faasai Thai Ravintola
Gringos Locos, Tampere
Hella & Huone Deli
La Fiesta
Lotus Garden
Maruseki
Nile Kebab
Pancho Villa, Tammela
Ravintola Pure Bite
Siipiweikot
Sitko Pizza & Bar
Sodexo TTY *
Sticky Wingers, Tampere
Subway Näsilinnankatu
Subway Rautatienkatu

* Ei mukana kotiinkuljetuksessa.
Woltin kautta ruoan tai vaikka kahvin toi tilata etukäteen pöytään tai kannettavaksi. Kotiinkuljetus ei siis ole ainoa sovelluksen hyöty.

Woltin sivut:[video][/video]

Koska Tampere tuli mukaan vasta nyt, en ole kokeillut sovellusta käytännössä. Onko joku Helsingissä tai Turussa asuva potkulainen tutustunut palveluun?