Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Mika
marras 2, 2008, 21.04
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Itsenäinen harjoittelu kiinalaisissa lajeissa
Vastaukset: 33
Luettu: 3338

Re: Itsenäinen harjoittelu kiinalaisissa lajeissa

Lainattu täältä.
KungFuMiäs kirjoitti:
Ville Rantanen kirjoitti: ja muissakin kungfuiluissa suhtaudutaan käsien sijaintiin keskilinjaan nähden? Pitäisikö käsien periaatteessa pysyä omilla puolillaan keskilinjaan nähden? Vai onko joissakin tyyleissä jopa tekniikoita, joissa käsiä pitää viedä linjan yli?
Sanoisin että omissa lajeissani on aika samankaltaista ideaa kuin Yiquanissa tämän suhteen. Itsenäisessä harjoittelussa rakennetaan se rakenne että keho tajuaa missä osat voi liikkua että kehon asento pysyy optimaalisena. Tietenki tähän tarvitaan sitä pariharjoittelua että asiat tajuaa, mutta se rakentaminen tapahtuu itsenäisesti. Kaverin kanssa oppii tämän rakenteen kanssa sitten tappelemaan, eri ihmisten tapa eroaa toisistaan. "Find your own way" opettaja meille opettaa.
Tämä on oikeastaan se syy, miksi aloitin tämän ketjun. Näkisin että ainakin kiinalaisissa lajeissa tämä issekseen harjoittelu on oikeasti aika tärkeä osa harjoittelua. Nyt en sitten tarkoita vain sitä, että harjoitellaan itsekseen - sitähän tekevät kaikki lajilleen omistautuneet niin jalkapallossa, voimistelussa kuin kaikissa kamppailulajeissakin - vaan sitä että itsekseen harjoitellessa sen oman kehon toimintaan pystyy keskittymään ja siihen pitää keskittyä.

Äh, vaikea selittää... Mutta kuulostaako tutulta?
Mika
loka 23, 2008, 20.06
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Itsenäinen harjoittelu kiinalaisissa lajeissa
Vastaukset: 33
Luettu: 3338

Re: Itsenäinen harjoittelu kiinalaisissa lajeissa

joksanen kirjoitti: Kokonaisen formin tahkominen on loppujen lopuksi aika mitäänsanomatonta tauhkaamista.
Paitsi kilpailuja varten. Mutta olen siis samaa mieltä. Jotakin on mennyt väärin, jos yksin harjoitellessa tulee tehtyä vain (pitkiä) liikesarjoja muussa kuin kilpailuun valmistavassa mielessä. Tietysti aloittelijat ovat poikkeus, heille on mielestäni hyväksi oppia perusteita laajasti ja vasta myöhemmin keskittyä yksityiskohtiin. Tässä on taatusti eroja eri kungfu-kouluissa.

Kuka muuten näistä olette?
akikorhonen kirjoitti: Taijissa aamutreenaus menee jotenkin näin:

A. Hieno homma! Mä aloitan aamutreenit heti huomenaamulla! -> Seuraavana aamuna se ei enään tunnukaan hyvältä ajatukselta.

B. Hieno homma! Mä aloitan aamutreenit heti huomenaamulla! -> Käy treenaamassa 1-3 kertaa.

C. Hieno homma! Mä aloitan aamutreenit heti huomenaamulla! -> Treenaa yli 2 viikkoa.

D. Hieno homma! Mä aloitan aamutreenit heti huomenaamulla! -> Nämä aamutreenit tuntuvat aina vain paremmilta, kiva katsoa miten luonto muuttuu vuodenaikojen vaihtuessa! Vime kesänä edellisessä asuinpaikassani oli tosin paljon vähemmän sääskiä.

Korostan tässä, että taijia ei todellakaan tarvitse tehdä joka aamu, jotta siitä voisi nauttia ja hyötyä :-)

En tiedä miten muissa lajeissa, mutta ainakin taijissa D. tyypin harrastajat ovat havaintojeni mukaan vähissä. Jopa A-tapaukset ovat aika harvinaisia. Sen sijaan todella aktiivisia harrastajia, jotka käyvät yhteisharjoituksissa 4-5 krt viikossa, on useita.
Mika
loka 23, 2008, 00.06
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Itsenäinen harjoittelu kiinalaisissa lajeissa
Vastaukset: 33
Luettu: 3338

Itsenäinen harjoittelu kiinalaisissa lajeissa

Tämä ajatus lähti tästä Akin viestistä.

Sanotaan heti, että kamppailulajeissa itsenäinen harjoittelu ei missään nimessä voi olla ainoa harjoittelumuoto, mikäli tavoitteena on kamppailutaitojen kartuttaminen.

Miten lajissanne suhtaudutaan itsenäiseen harjoitteluun? Mitä silloin kuuluu tehdä? Ja niin edelleen... Sana olkoon vapaa! :)