Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 13 tulosta

Kuisidu
heinä 20, 2017, 19.30
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71398

Choy Lee Fut

Choy Lee Fut on kyllä yhä elinvoimainen laji Suomessa, vaikka 2000-luvun alkupuolen hulluista vuosista väki on vähentynyt. Näkisin, että CLF on tänä päivänä tyypillisen kung fu -lajin kokoinen: harrastajia on muutamalla paikkakunnalla kullakin ehkä noin tusinan verran. Tampereella aktiivisia treenaajia on n. 10, joukossa on sekä vanhaa kaartia, että nuoria lupauksia. Turussa on aikuisten lisäksi vireä junnuryhmä, joka on pyörinyt jo useamman vuoden.

Olen Tampereen seuran toinen päävetäjä, ja omasta puolestani täytyy sanoa, että mainostamisemme on ollut häpeällisen vähäistä, jopa olematonta. Tähän on syynä vain oma elämäntilanteeni (työt jne. kuviot) ovat jättäneet seuratoiminnalle hyvin vähän ylimääräistä aikaa/energiaa, eli kokolailla minimisatsauksella on menty. Eri seurat kyllä tuovat omien mahdollisuuksiensa mukaan lajia eri yhteyksissä esiin, mm. Helsingin porukka on ollut kiinalaisen uuden vuoden kekkaloissa esillä ja Turun vetäjät ovat aikanaan käyneet liikuntamessuilla ja pitämässä yksittäisiä liikuntatunteja kouluissa. Enemmänkin näkyvyyttä voisi olla, varsinkin netissä.

Lajin pääasiallinen viestintäkanava on Facebook-sivumme Choy Lee Fut North Europe, jonne tulee kuvia, videoita ja kaikenlaista muuta tiedotetta vaihtelevalla aktiivisuudella. Mitään salamyhkäisyyden leimaa emme tavoittele, eikä tarkoitus ole aktiivisesti olla kommentoimatta laija. Kukin harrastaja osallistuu nettikeskusteluihin oman innostuksensa mukaan. Itselläni edellä mainittu ajan/energian puute on pitänyt foorumikirjoittelun minimissä, mitä nyt näihin CLF-aiheisiin viesteihin käyn kommentoimassa.

Netin ulkopuolisessa maailmassa tiedän joidenkin harrastajiemme vaihtaneen kokemuksiaan ja iskujakin toisen lajien harrastajien kanssa sparri-tyyppisissä toverillisissa kisailuissa.

Haluan uskoa, että matsaus tai ainakin sen treenaaminen on kehittynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana paljonkin (kuten muutkin osa-alueet). Matsauksen treenimäärät jäävät varmasti muiden lajien kilpailevien harrastajien määristä, mihin yhtenä syynä on, että meillä on niin paljon kaikkea muutakin treenattavaa ja myös treenaamme sitä muuta kamaa.

Jos, Backtobusiness, sinua kiinnostaa nähdä paremmin, mikä on Tampereen seuran nykytilanne, olet ilman muuta tervetullut poikkeamaan syksyllä Nääshallilla treeneissämme. Syksyn treeniajat eivät ole vielä selvillä, mutta jos olet kiinnostunut, voin ilmoittaa ne sinulle myöhemmin (toki löytyvät aikanaan myös nettisivuiltamme). Voit tulla vaikka katselemaan tai osallistumaan treeneihin ja juttelemaan lajin nykykuvioista, vaikket enää treeniporukkaan tulisikaan (katsoin toisesta ketjusta, että olet aloittamassa potkunyrkkeilyä Tamperella kisaaminen mielessä, ja ko. lajin parissa pääset taatusti paremmin kisahommiin kuin meillä).
Kuisidu
helmi 2, 2014, 12.52
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71398

Choy Lee Fut

Sanoisin, että Andyltä ihan tarkkanäköinen analyysi tuosta matsista. Tumppia (sininen kypärä) vastaan otelleena voin kyllä vahvistaa havainnon iskujen kovuudesta. En tiedä, mikä tuon ottelun tausta on, eli onko kyseessä turnausmatsi vai yksittäinen "ystävyysottelu". Itse veikkaan jälkimmäistä. Andyn arvio treenin ja otteluiden määrästä on käsitykseni mukaan oikeansuuntainen siinä mielessä, että aktiivisesti kisoja kiertävästä ottelijasta ei ole kyse.

Tässä toinen, tunnelmaltaan tiiviimpi matsi, joka on Kiinassa järjestetyistä kansainvälisistä CLF-kisoista vuodelta 2006 (Tumpilla taas sininen kypärä):

[youtube][/youtube]
Kuisidu
tammi 30, 2014, 13.30
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71398

Choy Lee Fut

Hienoa, tervetuloa treeneihimme! Touhuamme siis Nääshallissa maanantaisin ja torstaisin (myös tänään!) klo 18:30 alkaen Budo 5:ssä. Meillä on juuri käynnissä peruskurssi, joka on ehtinyt pyöriä pari viikkoa, mutta jos haluat tulla mukaan kokeilemaan, pääset vielä hyvin kyytiin.

Choy Lee Futissa on tosiaan kohtuullisen paljon pyöriviä käsitekniikoita, joita aluksi opetellaan isommalla liikeradalla. Yksi syy tähän on se, että laajoja liikeratoja tehtäessä kropan käyttö voiman tuottamisessa on helpompi hahmottaa. Kun tekniikka on ensin opittu näin, aletaan etäisyyttä ja toteutustapaa varioida. Matsissa nuo pyöreät liikeradat ovat hanskoista riippumatta pienempiä, mutta keho toimii samaan tapaan kuin pitkillä liikeradoilla.
Kuisidu
tammi 29, 2014, 21.39
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71398

Choy Lee Fut

Päivystävä CLF-dosentti vastaa..

Nietzchedo: kyllä, laittamasi linkki johtaa Suomen Choy Lee Futin kotisivuille (jotka ovat päivityksen tarpeessa).

Veikkaan tietäväni, mitä tarkoitat "etukäden pyöräytyksellä", vaikka en voi olla varma, kun tarkempaa viitettä ei ollut tarjolla. Ajattelemani tekniikan ideana on tehdä tilaa takakäden suoralle iskemällä vastustajan etukäsi sivuun. Tavallisesti tekniikkaa käytetään puolustauduttaessa siten, että vastustajan suora isku ohjataan/isketään sivuun ja samanaikaisesti käydään vastahyökkäykseen takakädellä. Tekniikalla voi aloittaa hyökkäyksenkin, mutta se vaatii enemmän pelisilmää ja toimii paremmin, jos vastustajan etukäsi on jostain syystä etäällä kropasta. Kun lähtee liikkeelle, oman etukäden tulisi olla oman keskilinjan sisäpuolella (vähän vaikea selittää), koska muuten pyöreän liikkeen joutuu aloittamaan siirtämällä kättä kropan eteen, mikä hidastaa tekemistä turhaan. Jos tekniikka ei ole hallussa (tai vaikka jännittää ottelussa tms.) saattaa tehdä turhan ison ympyrän, joka on helppo nähdä etukäteen. Tällaisia on varmaan päätynyt videollekin ja nettiin.

Sitten iskujen "kömpelyydestä". Taas tietämättä, mihin tarkkaan ottaen viittaat, sanoisin, että jos jollain matsivideolla on kankeutta tai kömpelyyttä, johtuu se joko ottelijan kokemattomuudesta tai jännittämisestä (mikä helposti liittyy vähäiseen kokemukseen). Jos taas viittaat johonkin treeneissä kuvattuun videoon, voi hitaus johtua esim. siitä, että takana on jo rankat treenit.

Idea kömpelön näköisistä, mutta petollisen tehokkaista tekniikoista on vähän niin kuin joulupukki: ei ole oikeasti olemassa, mutta ajatuksena kyllä mukava. Jos olet nähnyt jotain kömpelöä CLF-tekemistä, niin siihen täytyy todeta taas: ecce homo. Syy löytyy siis tekijästä. Choy Lee Futin johtoajatuksena on tehdä mahdollisimman tehokas tekniikka mahdollisimman vähällä työllä. Toisin sanoen voimaa pyritään tuottamaan mahdollisimman taloudellisesti, ja iso osa tekniikkatreenistä tähtää tähän. Tekniikkaa harjoiteltaessa kaikenlaiset ylimääräiset käsien vispaamiset, asentojen korjailut ja väliaskeleet yms., jotka syövät tehoa, karsitaan pois. Tämän tekemisen siirtäminen matsaamiseen vaatii sitten lisätyötä.

Tapani vastasikin jo kysymykseen lajin vuosista Suomessa, joten kommentoin vielä otteluharjoituksia. Aikoinaan matsaamista treenattiin sille varatuissa erillisissä treeneissä, mutta nykyään tällaista jakoa ei ole, vaan ottelutouhuja otetaan vetäjän mielen mukaan. Pääasiassa käytämme varusteina nyrkkeilyhanskoja, alasuojia, hammassuojia ja mahdollisesti säärisuojia. Kokeneemmat voivat sparrailla pienilläkin (MMA) hanskoilla, jolloin käytetään myös kypärää.

Oliko näistä vastauksista apua? Jos jokin vielä askarruttaa Suomen Choy Lee Fut -videoissa (youtubessa 'wstbros'), kysele lisää, ja laita vaikka linkki mukaan. Ja kun, Nietzchedo, näköjään vaikutat Tampereella, tule ihmeessä seuraamaan joskus treenejämme Nääshalliin, niin pääset omin silmin todistamaan, mistä on kyse.
Kuisidu
tammi 2, 2013, 22.18
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71398

Choy Lee Fut

stafferoinen kirjoitti: ^Näinkin juuri, jos kerran CLF seura on niinkin huono kuin Jussi sanoo. (Joku muu saa tehä uuden topicin, olen liian laiska)
Näitä kirjoituksia lukiessa kannattaa pitää pää kylmänä eikä uskoa suoraan kaikkea mitä lukee, vaikka pilkut olisivat kohdallaan ja teksti vakuuttavaa kirjakieltä. En väitä Jussin valehtelevan, mutta kuten edellä sanoin, asiat eivät ole niin mustavalkoisia.

Kun alun perin olit kiinnostunut Choy Lee Futista, voisi olla hyvä käydä edes kerran paikan päällä katsomassa, mikä meininki Helsingin porukalla on. Ettei tarvitsisi olla vain nettikirjoitusten varassa.

Ja edelleen kriitillisyys mielessä pitäen, ei tarvitse uskoa minuakaan sokeasti, vaan voi olla syytä tutustua myös muihin tyyleihin, jos Jussin viestien perusteella Choy Lee Fut on alkanut epäilyttää. Täältä Wu Guanista löytynee enemmistö Helsingissä toimivista kung fu-seuroista.

Muok. Lisätty stafferoisen viesti, johon vastasin. Oli ehditty siirtää toiseen ketjuun..
Kuisidu
tammi 2, 2013, 21.42
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71398

Re: Choy Lee Fut

Jussi Häkkinen kirjoitti:
Kuisidu kirjoitti: Olisikohan osassa taustalla jotain henkilökohtaisia skismoja?
Tämä vaatisi suhteellisen laajalle levinneet henkkoht. skismat. Joka sekään ei kertoisi kovin hyvää.
Kyllä. Siksi sanoinkin "osassa", enkä esim. "valtaosassa". Syitä negatiivisiin lausuntoihin voi olla toki vaikka minkälaisia, eikä minun kannata lähteä niitä arvailemaan. Usein tällaisissa asioissa on totuudesta useita versioita.
Kuisidu
tammi 2, 2013, 21.18
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71398

Re: Choy Lee Fut

Jussi Häkkinen kirjoitti: Olen sekä harjoitellut samalla salilla kuin nämä henkilöt että seurannut useita kertoja heidän ohjaamiaan harjoituksia. Lisäksi tunnen lukuisia heidän salillaan harjoitelleita henkilöitä - myös entisiä hyvin korkean tason oppilaita. Samoin olen keskustellut näistä henkilöistä lukuisien samalla salilla harjoittelevien ja lajeja ohjaavien kanssa. Sama pätee Turun kamppailulajitarjontaan yleisestikin. Tämän lisäksi minulta hyvin usein kysytään neuvoa laji- ja seuravalinnassa, joten olen ottanut aika hyvin selvää siitä, mitä maassa on tarjolla.

Käytännössä yhdelläkään keskustelleella ei ole ollut näistä opettajista hyvää sanottavaa. Sekä seuran pyörittämiseen että salitoiminnassa toimimiseen liittyy hyvin kyseenalaisia elementtejä. Hinnoittelu on muihin alueen lajeihin verrattuna korkea, suoritus- ja opetustaso taas melkoisen lajimäärän nähneille ihmisille sangen keskinkertainen. Rahalleen ei siis tässä mielessä saa vastinetta.

Olen jo kauemman aikaa ihmetellyt, että laji tai nämä opettajat eivät vielä ole olleet iltapäivälehtien lööpeissä.

Ulkomailla CLF voi varmasti olla hieno ja monipuolinen harrastus. Suomessa en voi suositella sitä kenellekään pääopettajien edesottamusten vuoksi.
Kiitos asiallisesta, vaikkakin tiukasta, vastauksesta. Negatiivisten viestien tunteeton kirjoittaminen ei ole helppoa, eikä ole niiden lukeminenkaan, varsinkin kun ne osuvat oman lajin kohdalle.

On ikävä kuulla, että joillekin on jäänyt noin huono kuva sifuista, vieläpä kun omat kokemukseni ovat olleet sangen positiivisia. Kun en tunne noita "lukuisia" henkilöitä (paitsi ehkä osan vanhoista CLF-harrastajista), enkä tiedä miltä pohjalta kommentit ovat lähteneet, on paha sanoa näistä arvioista mitään. Olisikohan osassa taustalla jotain henkilökohtaisia skismoja? Väitettä suoritus- ja opetustason keskinkertaisuudesta en voi pitää kokemani mukaan perusteltuna.

Tuo lööppi-tokaisu sai kyllä kulmakarvani kohoamaan. :)
Kuisidu
tammi 2, 2013, 20.07
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71398

Re: Choy Lee Fut

Jussi Häkkinen kirjoitti:
stafferoinen kirjoitti: Noh, niinpä tietenkin, eilen piti tietenkin kirjottaa väsyneenä. Mutta siis onko opetus kunnollista?
Välttäisin kaikkea, mihin nämä turun veljekset sormensa pistävät. Näkemykseni mukaan edes heidän suora opetuksensa ei ole hintansa väärtiä. Mukana kaikki muu sivusetti.
Nyt kun yhtä lajia pitkään harjoitellut henkilö, jolla voidaan otaksua olevan kamppailullista pätevyyttä, noin suorasanaisesti lyttää toisen lajin pääopettajat (plus vihjailut "sivuseteistä"), olisi hyvä, että näille koville väitteille esitettäisiin kunnon perustelut. Ei liene Potkun periaatteiden mukaista noin yksioikoisesti väheksyä minkään lajin opettajia. Kritiikkiä voi toki esittää, jos siihen on aihetta, mutta se edellyttää asianmukaisia perusteluja, jotta väitteisiin voidaan vastata ja mahdollisesti virheellisiä käsityksiä oikoa.

Toivoisin että varsinkin uusien harrastajien kysellessä lajista vastauksia harkittaisiin huolellisesti ja jos jotain negatiivista lajista (ml. opettajat) on sanottava, kommentit olisivat perusteltuja.
Kuisidu
tammi 2, 2013, 19.45
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71398

Choy Lee Fut

stafferoinen kirjoitti: Olen aloittelemassa CLF:ää tässä tammikuussa Helsingissä ja ajattelinpa kysäistä täältä: Onkos tuolla Helsingin seurassa hyvä ja rahan arvoinen opetus ja kunnollinen sifu?

-stafferoinen
Helsingin Choy Lee Fut porukka saa opetuksensa Suomen pääopettajilta, joten siltä osin touhu on kunnossa. Itse vaikutan Tampereen seurassa, joten en osaa tarkemmin sanoa, mitä ja miten Helsingissä täsmälleen päivittäisissä treeneissä harjoitellaan. Treenattavaa kun on paljon ja eri opettajat voivat painottaa eri asioita kausittain.

Ymmärtääkseni Helsingin väki ei pahemmin kirjoittele tänne Potkuun (en tiedä lukevatko). Kun vielä useimmilla potkulaisilla ei ole ajantasaista tietoa CLF-harjoittelusta, selviävät asiat helpoimmin menemällä kurssille tutustumaan. Minä voin toki vastailla Choy Lee Futia noin yleisesti koskeviin kysymyksiin.
Kuisidu
huhti 25, 2012, 22.54
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71398

Choy Lee Fut

Choy Lee Fut luetaan eteläisiin tyyleihin, ja sen juuret ovat Guangdongin maakunnassa. Tästä syystä termistö on kantoninkiinaksi, jolle ei ymmärtääkseni ole mandariinin kaltaista litterointijärjestelmää (pinyin). Kantonin merkit voidaan kyllä viedä mandariinin puolelle, esim Choy Lee Fut = Cai Li Fo, mutta tällöin ääntäminen muuttuu. Meillä on noudatettu sellaista linjaa, että tekniikoiden nimet lausutaan (tai pyritään lausumaan) niin kuin ne kantoniksi äännetään, jolloin tekniikoiden kirjoittamisessa saa käyttää vähän omaa mielikuvitusta. Latinalaisin aakkosin kirjoitetut listat tekniikoista löytyvät, ja ne jaetaan harrastajille. Kuitenkin uskoisin, että monilla harrastajilla on oma tapansa kirjoittaa tekniikoiden nimet. Sitten taas muiden maiden harrastajilla voi olla omat kirjoitusasunsa, jotka noudattalevat kunkin kielen ääntämissääntöjä.

Noihin mainitsemiisi kohtiin: joo, jian = gim, gun saattaisi olla kwun ja Horce Stance on Sei Ping Ma.

Yllä oleva varmaankin vastasi osittain tuohon viimeiseen kysymykseesi. Luulisin, että homma on niin kuin arvelit, eli eri tyyleissä tiettyjä samoja tai samankaltaisia tekniikoita kutsutaan samalla nimellä, ja sitten on tyylin sisällä käytettäviä omia termejä.
Kuisidu
huhti 24, 2012, 10.40
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71398

Choy Lee Fut

Kyllähän tuo kovin tutulta näyttää. Dekkarisikari huulessa tehdyllä pikahaulla kyseessä näyttäisi olevan CLF San Diego, joka mainostaa edustavansa Chan Family-linjaa. Itse en ole tähän San Diegon porukkaan törmännyt, joten en osaa sanoa heidän kuvioistaan mitään.

Tuota videota voisi sen verran kommentoida, että tuontapaisia komboja meillä treenataan, mutta ei ihan noilla mausteilla. Ei siis esim. tuota poseeraavaa alkuasentoa, eikä lopetuksia hyppykiertopotkuin. Videolla on selvästi näytöslisää mukana, vaikkapa runsaiden kiertopotkujen määrässä. Lisäksi tuossa on kova into tehdä eläintekniikoita, ei niitä perustreenissä niin paljon tehdä (ainakaan noin selvästi). Ihan kivaa kellarimeininkiä kuitenkin. :)

Toivottavasti, Fang, et aio käydä kaikkia netin CLF-videoita läpi ja kysyä, edustaako jokin pätkä Chan Familyä vai ei. Sitä kamaa on sen verran, että aurinko ehtii jäähtyä, ennen kuin kaikkiin saa vastatuksi. :)

Jos mielenkiintoa lajia kohtaan löytyy, kannattaa ottaa Helsingin vetäjiin yhteyttä (oletan, että siellä suunnalla vaikutat, kun aluksi Helsingin mainitsit) ja poiketa salilla. Vaikkei tällä hetkellä peruskurssille pääsisikään, voit ennen treenejä tai niiden jälkeen kysellä harjoittelusta Helsingissä. Toki voin täällä netissäkin vastailla, mutta kuten niin monta kertaa on täälläkin todettu, asioiden todellinen luonne selviää vastaa itse kokeilemalla.
Kuisidu
huhti 21, 2012, 13.03
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71398

Choy Lee Fut

Tapanin kokemukset vastaavat melko hyvin nykytilannetta. Potku- ja lyöntitekniikoita on kohtuullisen paljon, ja varsinkin alkuvaiheessa tarvitaan potkuissa paljon toistoja, että jalka alkaa nousta ja tekniikka muutenkin sujua. Peruskurssilla tuo 50/50 voi olla melko lähellä todellisuutta, myöhemmin potkujen osuus treeneissä vaihtelee kausittain vetäjien mukaan. En kuitenkaan näkisi, että potkut ovat erityisen korostetussa asemassa harjoittelussamme.

Treenin tähdätessä otteluun, jossa potkut ovat sallittuja, on potkuharjoittelu hyvä pitää mukana, vaikkei se aluksi houkuttelevalta tuntuisikaan. Toisaalta voi käyttää ottelutyyliä, jossa ei potkita, mutta silloin voi olla hankaluuksia esim. sellaisten vastustajien kanssa, joilla potkut ovat kunnossa.

Akrobatiaa ei sisälly perustekemiseen. Edistyneemmissä liikesarjoissa voi olla yksittäisiä hyppyjä tms. kiemuroita. Alkulämmittelyssä voidaan tehdä kuperkeikkoja, kärrynpyöriä tai vastaavia, mutta vyökoevaatimuksiin tällaiset kekkaloinnit eivät kuulu. Sen sijaan liikesarjat kuuluvat, joten ylemmillä vöillä voi tulla vastaan hyppypotkuja jne. Siinä vaiheessa kehonhallinta on pääsääntöisesti sen verran kehittynyt, etteivät nuo erikoisemmat manööverit aiheuta ylitsepääsemättömiä ongelmia.

Netistä löytyy paljon monenlaista CLF-tekemistä, joista osalla ei ole paljoa tekemistä meidän harjoittelumme kanssa. Suomen ryhmän touhuja voit tsekata Youtubesta käyttäjän wstbros videoista ja Facebookissa ryhmästä Choy Lee Fut North Europe. Varsinkin Facebookissa on kuvia ja muuta tietoa viimeaikaisista tapahtumista. Sieltä löytyvät myös vyökokeissa vaadittavat liikesarjat. Noiden liikesarjojen lisäksi vyökokeissa tehdään perustekniikoita ja pareittain tehtäviä harjoituksia.
Kuisidu
huhti 18, 2012, 19.03
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Choy Lee Fut
Vastaukset: 276
Luettu: 71398

Choy Lee Fut

Choy Lee Futissa on tosiaankin suuri joukko aseita, kuten noista Mikan ja Alioppilaan linkittämistä listoista voi nähdä. Ensialkuun treenataan perusaseilla, jotka ovat pitkä keppi (kwun), levymiekka (dan dou), keihäs (cheung) ja suora miekka (gim). Vähän myöhemmin mukaan tulevat mm. lyhyt keppi, viuhka ja perhosveitset. Tämän jälkeen (ja vielä tuota perussettiä opeteltaessa) voidaan mielenkiinnon ja tarjonnan mukaan opetella eksoottisempia aseita. Parina viime vuonna on esimerkiksi treenailtu kolmiosaista keppiä, hevospenkkiä, sekä miekka ja kilpi-yhdistelmää.

Etupäässä treenaaminen on liikesarjojen tekemistä, mutta paritekniikoitakin harjoitellaan. Keskeisimmille aseille löytyy useampia liikesarjoja, ja lisäksi on pareittain tehtäviä liikesarjoja, esimerkiksi tuplamiekat vs. keppi.

Asetreenissä on tietysti historiallinen näkökulma ja larppaushenkistä fiilistelyä :) . Tärkeämpänä pointtina pitäisin kuitenkin kehonhallintaan ja voimantuottoon liittyviä seikkoja. Monet aseilla tehtävät perustekniikat ovat pitkälti samanlaisia kuin paljaan käden tekniikat. Jotta aseella tehtävät iskut ja torjunnat sujuvat, on myös paljaan käden tekniikan ja vartalon käytön oltava kunnossa. Asetekniikkaa tehdessä kyllä tuntee, menevätkö iskut niin kuin on tarkoitus. Aseelta saa siis palautetta perustekniikasta (asennot, vartalon käyttö, kädet). Eri aseisiin liittyy myös erilainen "energia" (=tapa tehdä), joten tietyllä aseella voi treenata tietynlaisen voiman tuottamista yms.

Sitten vielä treenivarusteista. Meillä on lajin omat treenipuvut, jotka tilataan vetäjien kautta. Kenkiä emme ainakaan Tampereella käytä, ellei alusta sitä vaadi (esim. ulkona treenattaessa). Matsihommissa käytämme pääasiassa 16 unssin hanskoja, lisäksi on hyvä olla hammas- ja alasuojat. Joskus käytämme säärisuojiakin, ja silloin tällöin matsaamme pienillä hanskoilla kypärät päässä. Eli tuollaisia tyypillisiä otteluvarusteita tulee hankittavaksi. Nuo isot hanskat on hyvä ainakin hommata, harvemmin tarvittavia vehkeitä saa luultavasti lainaksi (en tiedä, mikä Helsingin seuran varustetilanne on).

Helsingin seuran vetäjien yhteystiedot löytyvät täältä: http://www.choyleefut.fi/articles/681/" onclick="window.open(this.href);return false;.