Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 4 tulosta

Timpa
tammi 20, 2020, 19.58
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Vapaamuurarit
Vastaukset: 151
Luettu: 17202

Vapaamuurarit

Aika viidakko.

Jos tunnustaa korkeimmaksi Äiti maata tai Isä avaruutta, niin silloinhan ei mitään kirjaa ole olemassa, mitä voitaisiin rituaalissa käyttää.

Nykyään porukka vaihtaa ahkerasti sukupuoltaan. Jos on alkujaan ollut mies, tai entinen nainen on lainvoimainen mies, niin ratkaistaankohan nuo tapauskohtaisesti?
Timpa
tammi 19, 2020, 22.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Vapaamuurarit
Vastaukset: 151
Luettu: 17202

Vapaamuurarit

OK. Sinällään on hauska kontrasti, että lentävään spagettihirviöön uskova on kelpo vapaamuurari, mutta ateisti on epäkelpo.
MikaM kirjoitti:
tammi 19, 2020, 07.18
Lentävä spagettihirviö. Pientä tarkkuutta nyt ;)
:) Aivan. Uskonnollisten nyanssien kanssa on oltava tarkkana, koska yksikin virheellinen sana voi saada helvetin portit narisemaan. Esim. Vesa-Matti Loirin "Sydämeeni joulun teen" sai hengelliset piirit takajaloilleen, koska siinä laulettiin "Taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen". Ja kristinuskoonhan ei jälleensyntymä kuulu.
Timpa
tammi 18, 2020, 20.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Vapaamuurarit
Vastaukset: 151
Luettu: 17202

Vapaamuurarit

JanneM kirjoitti:
tammi 14, 2020, 10.49
Mihinkään uskontokuntaan kuulumista ei vaadita. Uskonnollista suuntautumistasi ei edes kysytä missään vaiheessa (paitsi sen osalta, että mikä pyhän lain kirja on esillä astetöissäsi). Usko korkeimman olemassa oloon on se mikä määrittelee. Tämä siis sinisen muurariuden tasolla ja Suomessa myös Merkkimestarimuurareissa ja Royal Arch muurareissa jotka ovat liitännäiosasteita. Suomen vapaassa ja oikeutetussa riitissä (skottilainen riitti) sekä ritariasteissa (Temppeli, Maltan ja Konstantinuksen punaisen ristin ritarit) vaaditaan kristillistä uskoa tai ainakin sen tunnustamista/puolustamista. Kirkkoon kuulumista ei vaadita tietääkseni silloinkaan.
Siis ateisti ei saa olla. Mutta ilmeisesti kuitenkin jotain rajoja vedetään, sillä ympäri maailman ihmiset uskovat mitä moninaisimpiin korkeimpiin voimiin. On Äiti Maata, Brahmania, Elvis-uskoisia, ja mitä kaikkia spagettihirviöitä niitä onkaan.
Timpa
tammi 5, 2020, 19.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Vapaamuurarit
Vastaukset: 151
Luettu: 17202

Vapaamuurarit

JanneM kirjoitti:
tammi 5, 2020, 17.09
Mikään valaistuminen ei käsittääkseni ole vapaamuurariuden tavoite. Sehän ei ole uskonto eikä henkinen filosofia jossa pyritään jonkinlaiseen henkiseen nirvanaan tai valaistuksen tilaan. Vaikka valoa etsimmekin.
Tiedon valon etsiminen on ehkä se pyrkimys mihin vapaamuurarit ovat harrastuksensa valjastanut.
En tietenkään tiedä, mutta kaikesta lukemastani olen ymmärtänyt, että vapaamuurarius on nimenomaan uskonto, joka perustuu vanhoihin lähi-idällisiin asioihin, ja joka tulee eteen vasta korkeammissa asteissa.
"Tiedon valo
"> on olemassa monen laatuista tietoa, eli kysymys kuuluu, minkä tiedon?