Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

JariR
helmi 22, 2008, 16.04
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kulttilajien tunnusmerkit
Vastaukset: 161
Luettu: 38737

Ketju eteni ansiokkaasti vaiheeseen jossa alettiin keksiä mahdollisimman reppananoloisia olkinukkeja edustamaan "vastapuolta". Kehään astui Hagakurea siteeraava miekkahörhö joka on vakuuttunut taitojensa katutoimivuudesta. Hyvänä kakkosena juottoravintoloiden JamesBondi; herkeämättä tanssilattiaa TurvallisuusKatseellaan (tm) tarkkaileva RBSD- harrastaja.

Ennustan että aitoa ymmärrystä lisäävän keskustelun kannalta olisi edullista hieman lieventää tuota pyrkimystä vastakkainasetteluun ... ;)

Sit oli tämmönen jota teki mieli kommentoida:
Kyynikko kirjoitti: Täällä (ja varsinkin muilla foorumeilla, ulkomaisillakin) on esiintynyt sitä "Hei, MEIDÄN tositilanteessa olis miekat mukana" henkistä tuubaa..mikä on aina vähän hauskaa.
Varmaan tuossakin tilanne ja keskustelun sävy vaikuttavat paljon viestiin. Kyllähän tuollainen kommentti voi huvittaa jos sen heittää 40-kiloinen iaidoharrastaja tatuoidulle satakiloiselle vapaaottelijalle. Erityisesti jos kyseisen keskustelun tarkoituksena on määrittää alfaurosten nokkimisjärjestystä; ts. kumpi on heimon karvaisempi gorilla.
:maahan:

Mutta tunnistanpa itsekin käyttäneeni tuota aivan samaa Kyynikon siteeraamaa kommenttia tilanteessa jossa joku on kovasti penännyt "onks nää jutut nyt ihan oikeesti katutoimivia". Tarkoituksena on kuitenkin ollut kertoa lempeästi asia jonka voisi ilmaista myös toisin: "Hei herää! Me treenataan miekoilla. Jos sulla on katutoimivuus on kovin korkealla prioriteettilistalla niin vaihda nyt hyvä mies harrastusta ja äkkiä! Äläkä turhaan haaskaa aikaa semmoisten kansantanhujen opetteluun jonka katutoimivuuden arvo muuttui antiikiksi jo ennen isoisän aikoja."

Kokonaan toinen juttu on sitten jos/kun on tyyppejä jotka ovat kokeneet saaneensa noista "isoisätraditoista" jotain sellaista joka on ollut hyödyllistä konfliktitilanteissa/turvallisuustyössä/sodassa. Joitain tälläisiä kirjoituksia luettuaan huomaa kyllä nopeasti että kyse on enemmänkin kokemusten dokumentoinnista ja jakamisesta eikä lapsenomaisesta "mää oon tosi kova kun samuraitkin oli. Ja mullapa on samanlaiset leveelahkeiset housut."- jutuista.

Loppukaneettina tekisi mieli kommentoida että toi naamiaisasuissa Lärpääminen (vai mitälie) vaikuttaa kyllä todella kummalliselta touhulta. Kun oikeen ajattelee niin lähes yhtä kummalliselta kuin joku miekkailu, bokrailu tai uikkareissa halailu (*) kaljupäisten hikisten miesten kanssa. ;) Täytyykin lähteä oikeen kokeilemaan...

t. J

Edit: (*) Mainitaan ny vielä selvyyden vuoksi: Oon itsekin miekkaillut, bokraillut ja halaillut uikkareissa hikisten kaljupäiden kanssa (no eye contact, though). Ihan viihdyttävää touhua ja ajattelin harrastaa moista jatkossakin. Eli ei halventavaa sanaa noihin suuntiin.