Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 5 tulosta

mokuso
maalis 31, 2019, 18.16
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Karate vuoden 2020 olympialaisiin
Vastaukset: 186
Luettu: 16202

Karate vuoden 2020 olympialaisiin

WKF-säännöillä kilpailtaessa käytössä on katalista jossa on noin 100 kataa, ja ainoastaan näiden tekeminen on sallittua.

Lista löytyy esim kilpailusäännöistä täältä: https://karateliitto.fi/fi/seuroille/materiaalipankki/

Joka kierroksella täytyy thedä eri kata. Jotkut shotokanistit tekevät nykyään shito-katoja koska niillä näyttää pärjäävän. Ennen Shotokan oli se jolla parhaiten pärjättiin.

Sirltä voi listasta asiaa tuntevat tsekata minkä kaikkien tyylisuuntien katoja sieltä löytyy.
mokuso
helmi 23, 2019, 19.55
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Karate vuoden 2020 olympialaisiin
Vastaukset: 186
Luettu: 16202

Karate vuoden 2020 olympialaisiin

TimoS kirjoitti:
helmi 22, 2019, 19.35
Kuten jo lärväkirjan puolella totesin: hyvä! Sitä ei olisi pitänyt päästää ollenkaan olympialaisiin
Tämä on kyllä tosiaankin aika väsynyt kommentti. En oikein usko että mitään järjellistä argumenttia tuon puolesta voivat esittää. Olympialaiset tuovat tunnettuutta, joka parhaimmillaan tuo lisää harrastajia, joka parhaimmillaan ja oikein hoidettuna lisää tasoa, lisäharrastajat tuovat lisää rahaa, lisärahalla saa paremmat olosuhteet, paremmat olosuhteet tuovat taas lisää porukkaa jne. Nämä kaikki ovat positiivisia asioita kilpailtiin seurassa tai ei. Ja oli sitten sitä mieltä että kilpailu kuuluu karateen tai ei.

Tietysti jos tavoitteena on ettei missään nimessä tule lisää porukkaa vaan se 5 hengen porukka koulun salissa on just passeli niin sitten kai.
mokuso
helmi 23, 2018, 20.55
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Karate vuoden 2020 olympialaisiin
Vastaukset: 186
Luettu: 16202

Karate vuoden 2020 olympialaisiin

Ei se olekaan sallittu, tuossa lienee kyse lämmittelystä/leireilystä/epävirallisesta kisasta. WKF sääntöjen mukaan sallittu on ainoastaan uskonnollisistä syitä käytetty musta huivi. Ei muut.
mokuso
elo 22, 2016, 15.34
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Karate vuoden 2020 olympialaisiin
Vastaukset: 186
Luettu: 16202

Karate vuoden 2020 olympialaisiin

Tässä on nyt mennyt vähän puurot ja vellit sekaisin. Valon jakama seuratuki on Veikkausrahaa, joka jaetaan etukäteen tarkasti määriteltyihin kohteisiin tai tapahtumiin/projekteihin. Tuo raha ei ole mitenkään korvamerkitty lajeittan, vaikka haku- ja päätösmallia nyt hiukan muutettiinkin lajiliittolähtöisemmäksi. Tämän rahan saanti ei liity mitenkään olympiastatukseen eikä seuran kilpailusuuntautuneisuus siihen vaikuta.

Lajiliitot taas saavat opetusministeriöltä tukea, johon vaikuttaa tietysti myös olympiastatus. Tosin karateliiton tuki on ollut jo vuosia jostain syystä erittäin korkealla tasolla moniin muihin verrattuna. Tämä voi jopa nousta, mutta vaikutus seuroihin on ainoastaan välillinen. Liiton toimintahan on kilpailupainotteista kyllä.

Sitten se, mistä suurin osa puhuu, on kaupungin tuki suoraan seuroille. Sehän jaetaan yleisesti jälkikäteen toiminnan perusteella. Suurimmassa osassa Suomea juniorit on tosiaan se eniten tukiin vaikuttava tekijä ja sitä kautta myös mm. Sinetti. Kriteereihin kuuluu yleisesti myös ohjaajien määrä, ohjaajien koulutus ja tietysti harjoitussuotitteiden määrä. Veikkaisin että aikalailla se kaikkialla on melko kaavamaista hommaa, eikä ne siellä kyllä ajattele että ei noille perinnemiehille mitään kannata antaa kun ne ei kilpaile. Eri asiat on pisteytetty kun tuota niukkuuttaa kaupunki jakelee, mutta enpä usko että kilpailumenestys monessakaan kaupungissa olisi kovinkaan painavasti pisteytetty.

Monissa paikoissa, kuten myös Oulussa, jaetaan sitten erikseen vielä toimitila-avustus, johon vaikuttaa tietysti maksetun vuokran määrä ja suurimmassa osassa Suomea myös tässä painotetaan junnutoimintaa. Tuki on kylläkin melko marginaalinen, mutta kilpailumenestys ei tuohonkaan vaikuta millään tavalla.

Suurin vaikutus Olympiastatuksella on näkyvyyteen, enkä voi kyllä kovinkaan helposti nähdä miten se olisi negatiivinen asia millekään karateseuralle pidemmällä tähtäimellä.
mokuso
elo 10, 2012, 16.44
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Karate vuoden 2020 olympialaisiin
Vastaukset: 186
Luettu: 16202

The K Is On The Way (Karate 2020)

Onhan tuolta kentältä kuulunut monenmoista tyyliin "karate ei voi olla Olympialaji kun se ei ole urheilua ollenkaan". Siis idealistista näkökulmaa.

Kyllähän se näkyvyyttä toisi roppakaupalla, take on hyvä esimerkki. Ja varmasti kilpailijoille motivaatiota ja tukea harjoitteluun.

Mutta pitkä on matka. Kiistely uusista säännöistä ei ainakaan helpota tätä matkaa, vaikka kata tuskin koskaan pääsee edes ehdolle. Kumite, no mikä ettei.

Näyttävyyttä jos ajatellaan, niin eihän nuo kaikki judo- ja painimatsitkaan kovin viihdyttäviä olleet. Melkoista nyhjäämistä maallikoiden silmin. Lajissa sisällä olevat toki löysivät hienoja nyansseja ja tilanteenrakenteluja. Mutta en usko että itse lajin ominaisuuksilla on kisoihin pääsyn kanssa mitään tekemistä. Kabineteissä ratkaisee politiikka. Ja karate ei ole tarpeeksi yhtenäinen joukkio lobbauksen kannalta. Ikävä kyllä.