Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 6 tulosta

Taijin harjoittaja
marras 17, 2019, 21.56
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124863

Komba

Pakko sanoa, että sinä voisit harjoitella ensin Chen Taijia. Sinulla on kauniit liikkeet ja kun opit siinä perussarjan niin voit vertailla suunnittelemiasi liikkeitä 200 vuotta vanhoihin liikkeisiin ja katsoa, voitko parantaa jompaakumpaa. Taijissa on neljä tai viisi perusmuotoa (Yang, Chen, Wu, Wu-Hao ja Sun) ja sitten on muutamia seuroja, jotka opettavat enemmänkin Taijin taistelumuotoja - kun opit perusteet niin voisit kokeilla jotain niistä seuroista/opettajista harjoitusvastustajaksesi.
Taijin harjoittaja
loka 19, 2019, 23.02
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124863

Komba

Jusukin kirjoitti:
loka 19, 2019, 21.43
Omalle kohdalle toivonkin, et voin omaan liikepohjaan tuoda vähän kerrallaan tekniikoita ja integroida niitä käytäntöön kombassa, eli laajentaa aina repertuaaria että millä ehdoilla se vuorovaikutus toteutuu. Kombaamisesta syntyy ainakin minulle uusia liikkeitä, kuten vaikka toisen raajojen kiinnipitoa omaa kehoa vasten. Tykkään siitä, että mun ei tarvii ajatella niitä liikkeitä tekniikoina vaan ne rakentuu luontevasti liikemuotojen päälle ja jatkuu voimankäytön soveltamisena.
Sinä puhut paljon liikkumisesta. Ihan vaan keskustelun vuoksi: katselitko Edge of Tomorrowin tänään? Jos katsoit, niin mitä olet mieltä Tom Cruisen liikkumisesta lähitaistelussa?
Spoiler: minusta hän oli aika huono ja kömpelö niitä pyöriviä koneita vastaan harjoitussalissa. Sitten harjoittelun jälkeen hän oli ihmisiä vastaan hyvä silmät kiinnikin mutta niitä kohtauksia oli niin vähän, että en saanut käsitystä oliko hän hyvä vai olivatko ne muut muuten vaan ohilyöjiä.
Taijin harjoittaja
elo 12, 2019, 22.42
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124863

Komba

Jusukin kirjoitti:
elo 12, 2019, 13.51
Olemme suunnitelleen flower of life- muodon käyttämistä, jolloin ihmiset liikkuvat konkreettisissa ruuduissa, jotka olisivat osin puoliksi sisäkkäin. Tämä on tavoitteena toteuttaa ensi vuonna Borderlandissa, jolloin taistelusimulaatio voi konkretisoitua pelinä, jossa pyritään valtaamaan toisen asemat.
Kuulostaa kiinnostavalta. Jos se onnistuu monta kertaa peräkkäin, niin hanki joku kuvaamaan se ja pistä hyvä video nettiin - laji saa julkisuutta.
Treenaan ihan sopivasti, mutta palautumisen kanssa on ollut haasteita, onko hyviä vinkkejä?
Päivät yleensä raksalla ja usein illalla jatkuu himassa, kun pitäis saada paikka valmiiksi ja tukkeja paikoilleen.
Sinä mainitsit tuolla aikaisemmin, että olet harrastanut joogaa - auttaisiko se palautumiseen? Jos illalla saat siihen puoli tuntia aikaa ennen nukkumaanmenoa?
Taijin harjoittaja
elo 10, 2019, 21.39
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124863

Komba

Jusukin kirjoitti:
elo 8, 2019, 22.55
Komban tavoite on olla plastinen työskentely-ympäristö, joka mukautuu liikkeeseen sovituin ehdoin. Jos osataan liikkua käyttämättä voimaa pelataan käytännössä asemoinnista, joka on mahdollinen uhka. Moninpelissä tämä realisoituu paljolti, koska kuolleesta kulmasta voi aina tulla yllätyksiä, eikä riittävälle ylivoimalle voi koskaan pärjätä.
Flow form fighting on ihan kuvaava käsite. Jos pystyy liikkumaan toisen muodon kanssa niin, että voima ei kohdistu puolustukseen, tekee käytännössä yhdessä samaa muoto-paria. Harjoitustilanteessa kannattaa panostaa kykyjen kehittämiseen, kamppailussa niiden käyttämiseen. Kombassa yleinen tavoite on rentous ja oman liikkeen soveltaminen tilanteeseen - toisaalta täydellisen katan voisi osata ennalta, niin että se sopisi jo valmiina monenlaisiin tilanteisiin.
EIkö tuo video, jonka minä lisäsin tänne, ole esimerkki yhden pelaamisesta montaa vastaan? Yhtään liikettä ei viedä taisteluliikkeenä perille mutta kerrotaan mitä tässä tilanteessa tehdään - työntö, lyönti, alasveto, lukko, potku, pisto. Ja sitten käännytään seuraavaa hyökkääjää vastaan.

Onnitteluni esikoisesi menosta kouluun. Treenaa nyt kuitenkin sen verran, että selkä pysyy kunnossa.
Taijin harjoittaja
elo 9, 2019, 23.17
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124863

Komba

Jusukin kirjoitti:
elo 8, 2019, 22.55
Komban tavoite on olla plastinen työskentely-ympäristö, joka mukautuu liikkeeseen sovituin ehdoin. Jos osataan liikkua käyttämättä voimaa pelataan käytännössä asemoinnista, joka on mahdollinen uhka.

Borderlandissa Kombasin erään 10v - Taijita harjoittaneen kanssa ja se oli super hauskaa! Lopuksi annoin painetta reilusti tulemalla päin ja se heivasi mua sivuun niillä tekniikoilla, eli propsit käytännön osaamisesta ja Taiji on mun esikuvalajeja, vaikka en ole sitä varsinaisesti harrastanutkaan.

Minkä sorttisia tavoitteita on Taijissa?
Minä mietin aika paljon sanoja joilla voin kertoa Taijista mutta lopulta tuli vastaukseksi:
*Taijin tärkein sana on Harjoittele* Kun harjoittelet, olet onnellinen. Kun harjoittelet, keskityt täysin siihen liikkeeseen mitä teet. Kun puoli tuntia keskityt 120 liikkeen sarjassa jokaiseen liikkeeseen ja siihen että varpaat ovat oikeaan suuntaan ja sormet ovat oikein ja jokainen liike menee oikein - olet tyytyväinen ja tunnet nyt tehneesi sen kunnolla.

Tässä on paras video, jonka löysin:
Taijin harjoittaja
elo 8, 2019, 09.29
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 434
Luettu: 124863

Komba

Jusukin kirjoitti:
heinä 29, 2019, 20.46
Morjesta!
Vietin just viikon Tanskassa Borderland festareilla
Hyvin kaunista liikehdintää tuossa videossa. Se pushing-hands osuus muistutti Taijin pushing handsiä mutta oli vapaampaa ja mutkikkaampaa ja osin parempaa - tarjosi enemmän mahdollisuuksia. Se naru, jossa oli kuulat päässä - jessus. Kauanko olet harrastanut?