Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Daddy
heinä 16, 2018, 03.10
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Koivuhalko
Vastaukset: 59
Luettu: 9235

Re: Koivuhalko

Rautakanki quarterstaffina... ei taida ihan joka jannulta onnistua. Ei ihme, että pelkkä voimannäyttö riitti.

Ikävästi hajoaa aihe nyt kahteen eri ketjuun. Olisko ketään modea korjaamaan tilannetta?
Daddy
heinä 12, 2018, 03.54
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Koivuhalko
Vastaukset: 59
Luettu: 9235

Re: Koivuhalko

Juu ei ainakaan 70-80 -luvuilla partiossa hojoiltu.

Täytyy toki muistaa, että mainitsemasi BP perustama partioliike sai alkunsa kun älyttiin käyttää nuoria taistelulähetteinä. Olikos se buurisota tai joku semmoinen. Semmoisissa olosuhteissa tietty kepinkäyttö plus muu hojoilu on enemmän kuin tarpeen.

Puhumattakaan sotien jälkeisestä euroopasta, mikä ei välttis ollut kovinkaan turvallinen paikka kenenkään liikkua, varsinkaan keskenkasvuisten.

Mutta joo, vaikka oppikirjoista koivuhalon jipot ammensitkin, niin se varsinainen oppi siis tuli visualisoinnin kautta niinkö?

Nytpä muistankin jostain lukeneeni, että liikesarjojen yms mielikuvissa läpikäynti aktivoi (lähes?) samoja hermoratoja kuin itse oikea tekeminen. Jospa tähän perustuu tämä mysteerimme visualisoinin kautta oppimisesta?
Daddy
heinä 1, 2018, 14.42
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Koivuhalko
Vastaukset: 59
Luettu: 9235

Koivuhalko

Häiriönpoisto = latausliike vetämällä luisti taka-asentoon.

Elikkäs lähtee siitä olettamuksesta, että kun se mutka väkisin otetaan rosmolta pois, niin siihen tulee häiriötila. Siis pyssyyn, todennäköisimmin vinosyöttö kun nujakan aikana on menty luistiakin pitelemään.

Juu ja ei ole tarkoitus ampua sitä rosmoa, vaan riistää siltä ase + pitää se riistetty ase hallussa + suojata välittömästi sitä vippiä, ketä ollaan suojaamassa. Mulla siis tuli tuohon väliin se häiriönpoisto, eli tavallaan saattaa se takaisin toimintakuntoon. Juu, ja opetetun mukaisesti sillä ei uhata rosmoa, van otetaan se "vain" haltuun. Ja suojata sitä pitämällä asetta omaa kroppaa vastaan, sormivarmistus ja piippukontrolli toki muistaen.

Henkivartija-juttuja kun opiskeltiin, niin siinä ei lähdetty sen enempää tekemään temppuja sen rosmon kanssa. Pointti oli kaikessa vipin suojaaminen ja välittömän uhkan eliminoiminen. Voihan se joissain tilanteissa vaatia vähän ronskimpiakin otteita, ja kun juridisesti kysymyksessä on hätävarjelutilanne ihmishengen suojaamiseksi, niin leuasta aataminomenaan lipsahtavat lyönnit ei nyt niin tuomittavia välttämättä ole...