Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Daddy
elo 30, 2021, 07.24
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Teleskooppipamppu
Vastaukset: 129
Luettu: 43743

Re: Oikeuskäytäntö ja yleinen oikeustaju

No ne tkp-kurssit ei ole mitenkään erityisen salaisia, yksityisellä puolella homma opitaan 5h kurssilla ja poliisit yms sitten omilla vastaavilla kursseillaan. Ja joo, lyönti pitää tehdä just sillä nupilla, muuten on todentotta aika tehoton virpomissauva.

Tietty kunnon vinyylipamppu on aina parempi kuin tkp, mutta vaikeampi kuljettaa jatkuvasti mukana. Tkp menee näppärästi vyöllä/taskussa/tms ja siinäpä sen etu onkin. Ja varmaan syy miksi on rahvaalta kielletty.
Daddy
heinä 27, 2018, 20.40
Keskustelualue: Asehuone
Aihe: Teleskooppipamppu
Vastaukset: 129
Luettu: 43743

Re: Kysymys teleskooppipampun laillisuudesta

Patukan avaamisella on tiettävästi se psykologinen tehostevaikutus, että ihan jokainen kansalainen ymmärtää että a) sillä on joku keppi taijotain kädessä, b) kepillä jos lyö niin se sattuu, joten c) parempi totella.

Ei siis tarvi olla tietoinen kuinka sen vaikutusmekanismi toimii, vaan ymmärrys tapahtuu intuitiivisella tasolla.

Mitä taas ei tapahdu esim OC:n kanssa. Kun ei oikein intuitiivisesti tule ymmärrystä siitä, että jostain pikku purkista voi tulla itselle ikävää pipiä. Vähän huono esimerkki joo, kun kaasun käytöstä ei kannata varoittaa etukäteen, joten se ei oikein siis toimi käskystystä tehostavana elementtinä. Mutta ymmärsitte varmaan pointin.

Toki on erikoistilanteita, joissa jo pelkkä uhkaus OC:n käytöstä rauhoittaa vastapuolen keulimishaluja kummasti. Psykologista silmää & tilannetajua kyllä vaaditaan tässä ja rutkasti, että onnistuu.