Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 4 tulosta

Mappe
touko 16, 2019, 17.51
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon itsepuolustuksellinen anti
Vastaukset: 29
Luettu: 7721

Taekwondo ja IP

Löysinpäs vielä pitkän tauon jälkeen omat tunnukset tänne. Loin joitain vuosia sitten tänne ketjun "Taekwondon itsepuolustuksellinen anti". Nämä ketjut varmaan kannattanee jatkossa yhdistää. Lajin parissa 25-vuotta tuohuneena en ole koskaan nähnyt mitään ongelmaa siinä, että Taekwondon itsepuolustusharjoittelussa käytetään muitakin työkaluja kuin potkuja ja lyötejä. Tämä tuntuu yleisesti olevan suurempi ongelma muille kuin Taekwondon harrastajille. Olen kyllä huomannut että Taekwondon IP-treeniin on jossain määrin vuosien saatossa tullut muutosta ja potkuja ja lyöntejä ( etenkin potkuja) hyödynnetään itsepuolustusharjoittelussa yleisesti enemmän kuin joskus aijemmin. Sinällään en koe itse kovinkaan ongelmallisena sitä, että perus irroittautumisia ja nivellukkoja treenataan potnailun lisäksi. Päälle liimatuista tekniikoista joista Janne M mainitsi sanoisin, että ei mitään ongelmaa niin kauan kun niiden tarkoitus ei ole muuttaa lajia muuksi mitä se on. Jos IP-treenin yhteydessä esim. välillä raapaistaan hieman pintaa miten maassa puolustaudutaan tai otetaan välillä lähiottelussa hieman tuntumaa pystypainin muodossa se on kaikin puolin jees. Sen sijaan jos laji treeneissä aletaan käyttää iso osa ajasta mattopainin treenaamiseen tai puumiekoilla kolisteluun silloin ollaan tietysti nopeasti tilanteessa jossa treenataan joitain muuta Kuin Taekwondoa. Toivottavasti ilmaisin asianani selkeästi. :jepa:
Mappe
elo 1, 2013, 18.31
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon itsepuolustuksellinen anti
Vastaukset: 29
Luettu: 7721

Taekwondon itsepuolustuksellinen anti

JanneM kirjoitti: irrottautumiset ehkä ihan jees jos ei viitsi välittömästi lyödäkkään, mutta miksi hallintaotteet? Jos haluaa hallita menee jiu-jitsuun tai judoon...
Ihan hyvä kysymys! Itselläni on kokemusta molemmista mainitsemistasi lajeista Judosta melko pitkä kilpailutaustakin. Olen sen vuoksi katsonutkin, että omaan ainakin jonkinasteiset valmiudet tuoda sitä osaamista myös omaan IP-opetukseeni. Näin ei ainakaan omilla oppilaillani ole ihan välitöntä tarvetta lähteä sitä tietoa hakemaan mistään muusta lajista. Olen kyllä siinä kanssasi samaa mieltä, että alasvientien ja hallintaotteiden puolivillainen harjoittelu aina silloin tällöin on kyllä melko turhanpäiväistä touhua.
Mappe
elo 1, 2013, 17.55
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon itsepuolustuksellinen anti
Vastaukset: 29
Luettu: 7721

Taekwondon itsepuolustuksellinen anti

JanneM kirjoitti: Omasta mielestäni ainakaan kukkitaekwondoon itsepuolutukset ovat hieman päälleliimattuja. tAekwondo kun on lyönti ja potkulaji niin miksi väkisin opettaa jotain rnateen vääntöjä. VOihan sitä itsepuolustukseksi lyödä ja potkiakkin ja siihen pitäisi keskittyä kun taekwondoaharjoittelee. IMO.
Kyl se pitkälti juuri näin on. Joskin perus irroittautumisten ja hallintaotteiden opettelu on mielestäni jossain määrin silti ihan suotavaa. Parhaiten mielestäni homma toteutetaan niin, että irroittautumisen jälkeen pyritään nopeasti potku etäisyydelle.
Mappe
elo 1, 2013, 17.17
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondon itsepuolustuksellinen anti
Vastaukset: 29
Luettu: 7721

Taekwondon itsepuolustuksellinen anti

Mielenkiinnosta kyselisin mikä on seuroilla nykyisin suhtautuminen itsepuolustusharjoitteluun. Kaikki lajia harrastavat varmasti tietävät, että kilpailumuotoinen TKD ei sellaisenaan ole kovin hyvin sovellettavissa itsepuolustus tarkoitukseen. Kuinka paljon suomessa nykyisin seurat enää panostavat itsepuolustukselliseen harjoitteluun. Meidän seurassa itsepuolustusharjoittelulla on joskin melko pieni, mutta edelleen tärkeä paikka lajiharjoittelussa.

Oleellista mielestäni Taekwondon IP-treenissä pitäisi olla se, että itsepuolustuksessa pyrittäisiin hyödyntämään perus irrottautumisten ja hallintaotteiden lisäksi myös lajin urheilullista sisältöä, eli potkujen käyttöä, tietysti sillä varauksella, että itsepuolustuksissa potkut suunnataan normaalia alemmas.

Kukkiwon ei ole määritellyt itsepuolustusharjoittelua ja siitä johtuen sen harjoittelu ja taso poikkeaa tietysti eri seuroissa melkoisesti. Onko muilla mietteitä asiasta? Sana on vapaa ja kauan eläköön keskustelu!