Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

KimS
kesä 24, 2015, 22.42
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Erikoisvarusteet
Vastaukset: 115
Luettu: 29092

Erikoisvarusteet

Andy kirjoitti: Mistä te noita hankitte?
Tilasin niitä ruotsalaisen shihan Wiklundin kautta. Ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa. Kesti n. 6kk maksusta että viimeiset tulivat, ja kustansikin hieman enemmän kuin piti alunperin. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin kuitenkin.
KimS
kesä 24, 2015, 22.29
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Erikoisvarusteet
Vastaukset: 115
Luettu: 29092

Erikoisvarusteet

Rautalangasta vielä tuohon äskeiseen: Kilpi siis hyvä jos haluaa vain lyödä/potkia keski- ja ylävartaloon. Silloin kurkistusaukko tietenkin asiallinen, saa reunat sen verran ylös että voi vedellä mawoja päähänkin (tosin kilven asettautumiskulma ei ole oikein optimaalinen siihen, mutta pitäjähän voi siinä vaikuttaa) Mutta alapotkuista joutuu siis silloin tinkimään. Kilpi olisi useimmille paremman kokoinen kiukkaritreeniin ilman tuota aukkoa (mutta ei siis silloin taas pääpotkuihin... :D ). Kurkistusaukosta johtuen kilven yläosaa tulee tuettua käsillä, kun taas perinteisen mallisen kilven saa hyvin rintakehää vasten. Tämän huomaa juurikin kiukkari-tyyppisessä treenissä kun lyö ylärintaan, eli kilven keskiosan yläreunaan.

Mutta Andyn kysymyshän taisikin ollakin lähinnä kilven vaimennuskyvystä etc., niin siinä mielessä kyllä oikein hyvä, ainakin alkuvaiheessa. :)
KimS
kesä 24, 2015, 22.10
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Erikoisvarusteet
Vastaukset: 115
Luettu: 29092

Erikoisvarusteet

Andy kirjoitti: Onko kellään kokemusta tämmöisestä? Tällä luulisi saavan aika kovia treenejä aikaan vaikka lyömässä olisi joku iso ja hyvä kundi ja pitäjä paljon heikompi ja huonompi, mikä on usein ongelmana padeilla ja vastaavilla.
Lähinnä kai kiukkarissa (ja sen johdannaisissa) tuollaisia (yleensä kyllä ilman "kurkistusaukkoa") on pitkään ja laajasti käytetty. Meidän nuorella seurallakin on juuri noita Blitzsportin kilpiä 4 kpl, mutta käytännön syistä ei olla niitä kauhean paljon vielä käytetty...
Mutta kokemusteni perusteella esim. mawaa saa kyllä varsin surutta vetää niihin isompikin kaveri, ei tule läpi. Kuinka hyvin kestävät pidemmän päälle - aika näyttää. Hyvää kunto- ja asennetreeniä noilla ainakin saa aikaiseksi. Liedon kiukkari tilasi niitä myös samalla pari,ovat tainneet hieman enemmän päästä käyttämäänkin niitä. Ja meni yhdelle defendo-seurallekin niitä pari silloin. Kilven koon puolesta sanoisin että toimii (kiukkarissa) paremmin pienemmillä kavereilla - jos haluaa siis alapotkuja viljellä muuallekin kuin reiden yläosaan. Tai sit voi unohtaa rintaan lyönnit kun tuo aukko tulee liian alas. Mutta toki muissa kuin knockdown-lajeissa nuo lyönnit rintaan ei olennaisia taida ollakaan. Mutta henk.koht. siis pidän enemmän perinteisistä kilvistä ilman tuota mielestäni turhaa kurkistusaukkoa. Omaa lajiani ajatellen siis.