Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 3 tulosta

Alapotku
touko 5, 2017, 17.08
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sotahistoriasta
Vastaukset: 861
Luettu: 43609

Sotahistoriasta

ka1 kirjoitti: Puna-armeijan kohdalla piristeiden käyttöä rajoittivat tehokkaasti varmaankin ainakin kustannussyyt. Vodkaa kyllä käytettiin.
Ukkini oli sotamiehenä talvisodan etulinjassa Tolvajärvellä ja Kollaalla. Hän kertoi, että ennen kuin venäläiset hyökkäsivät, kuului rintamalinjan toiselta puolelta usein juopottelun ääniä. Hyökkäsivät sitten nousuhumalassa rohkeammin tappioista huolimatta.

Vodkan tarjoamisesta sitä haluaville neuvostosotilaille on kerrottu myös mm. T-34 in Action -kirjassa. Siinä venäläiset panssariveteraanit kertovat, että viinaa oli tarjolla myös panssarimiehille, mutta että ne, jotka joivat ennen panssaritaistelua, yleensä kuolivat palavan vaunun sisälle.
Alapotku
syys 24, 2015, 19.31
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sotahistoriasta
Vastaukset: 861
Luettu: 43609

Sotahistoriasta

Ei Suomi liittoutunut Saksan kanssa täysimittaisesti. Mailla ei ollut yhteisesti sovittuja sodan päämääriä (liittoutuneilla oli), joukoilla ei ollut yhteistä sodanjohtoa (länsiliittoutuneilla oli), Suomi osallistui vain haluamiinsa operaatioihin, ei kaikkiin Saksan pyytämiin (mm. kieltäytyi hyökkäämästä Leningradiin tai edes tulittamaan sitä tykistöllä) jne. Mailla ei myöskään ollut yhteistä ideologiaa, eikä kumpikaan ollut toisen määräysvallassa. Suomea ja Saksaa yhdisti vain yhteinen vihollinen.
Alapotku
heinä 18, 2014, 09.01
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sotahistoriasta
Vastaukset: 861
Luettu: 43609

Sotahistoriasta

Venäläiset tekivät kesällä 1944 (22.6.-19.8.) suurhyökkäyksen, operaatio Bagration, Saksan Keskistä armeijaryhmää vastaan. Keskinen armeijaryhmä romahti ja Saksan joukot peräytyivät Valko-Venäjän alueelta taklaisin Puolaan, josta Saksan hyökkäys alkoi 1941. Operaatio Bagration oli neuvostoarmeijan suurin voitto toisessa maailmansodassa. Ei siis mikään ihme, että reservejä ei annettu Suomen rintamalle, kun suuntaamalla ne Keskistä armeijaryhmää vastaan saatiin moninkertainen vaikutus. Jos Bagrationia ei olisi käynnistetty, Suomea vastaan olisi voitu käyttää moninkertainen hyökkäysvoima.