Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Alapotku
elo 9, 2018, 13.07
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Onkos sitä Silatia Suomessa?
Vastaukset: 96
Luettu: 88450

Onkos sitä Silatia Suomessa?

Joskus aiemmin oli tarkoitus käydä Maul Mornien semmassa Tampereella, mutta silloin se ei millään sopinut meidän perheen aikatauluun. Nyt voisi yrittää uudelleen. Onko joulukuun seminaari Tampereella vaiko jossain muualla?
Alapotku
elo 27, 2017, 22.02
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Onkos sitä Silatia Suomessa?
Vastaukset: 96
Luettu: 88450

Onkos sitä Silatia Suomessa?

Vaimoni on kotoisin Cebusta. Hän tuntee escriman (visayan kieltä) ja arnisin (tagalogin kieltä), mutta ei ollut koskaan kuullutkaan kalista. Hän sanoi, että sana kuulostaa muslimiperäiseltä. Filippiinien muslimivähemmistö asuu enimmäkseen eteläisimmillä saarilla, joista on perinteiset merireitit Malesiaan ja Indonesiaan. Islamin usko tuli tuosta suunnasta Filippiineille jo ennen kuin Magalhaes käännytti ensimmäiset filippiinot kristinuskoon; vaimoni mukaan mm. Lapulapu oli muslimi. Espanjalaisten vallatessa Filippiinejä katolinen kristinusko syrjäytti islamin vaikutuksen mm. Cebussa, mutta islam jäi elämään mm. Mindanaon eteläosiin ja Sulu-saaristoon. Tämän historian tietäen, silatilla ja kalilla voisi olla yhteisiä juuria tuon muslimikytkennän kautta. Toisaalta, kali muistuttaa niin paljon escrimaa/arnista, että kyse voi olla vain uuden nimen käytöstä. Tässä pohdintoja, ei vastausta.