Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

Oar
helmi 27, 2019, 00.28
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Erikoisjoukot
Vastaukset: 88
Luettu: 23872

Erikoisjoukot

En ymmärrä yhtään, mistä nyt puhut, tai mitä tarkoitat viimeisellä lauseellasi.
Oar
helmi 26, 2019, 23.39
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Erikoisjoukot
Vastaukset: 88
Luettu: 23872

Erikoisjoukot

saarikko kirjoitti: helmi 26, 2019, 22.40 Eikös tällä laudalla olla tarkkoja määrittelyistä. Viranomaisen määrittely vs. poikaporukka määrittely?

Niinja, en vieläkään ole sitoutunut tuohon varusmiessoittokunta on erikoisjoukkoja -määrittelyyn, mutta kaikki tietää ei ole perustelu.
Menee kyllä aika nillittämiseksi.

PV on melkein varmasti määritellyt varusmiessoittokunnan "erikoisjoukoksi" sen takia, että siihen pitää hakea ennen palvelukseen astumista, kuten esim. urheilukouluun, helikopteriapumekaanikkoihin ja laskuvarjojääkäreihin. Kaikkiin tälläisiin joukkoihin haetaan samalla haulla, "erikoisjoukkohaulla", ihan selvyyden vuoksi jotta ne ovat kaikki samassa paikassa.

On aika outoa, että tätä pitää edes rautalangasta vääntää, mutta väännetään.

Näillä tehtävillä ei kuitenkaan ole mitään muuta yhteistä, eikä PV missään rummuta sitä, että soittajat ovat jotain erikoisjoukkosotilaita. Toisin kuin laskuvarjojääkärit, jotka ihan virallistenkin lähteiden mukaan saavat koulutuksen erikoisjoukkotoiminnan alkeisiin. Utin jääkärirykmentti myös järjestää erikoisjoukkokurssin jossa koulutetaan erikoisjoukkosotilaita erikoisjääkäripataljoonassa. Uttiin on keskitetty maavoimien erikoisjoukkotoiminta. Erikoisjoukkokurssilla ei siis kouluteta sotilassoittajia, joka saattaa tulla yllätyksenä joillekkin, vaan erikoisjoukkosotilaita, niin kuin ne maailmanlaajuisesti ymmärretään.

Suomen wikistä:
Erikoisjoukko on asevoimien sotilasyksikkö, joka on koulutettu ja varustettu tavanomaisista sotilasoperaatioista poikkevaviin tehtäviin. Erikoisjoukot suorittavat tehtäviä, joihin muilla joukoilla ei ole suorituskykyä tai joissa muiden joukkojen käyttö ei ole tarkoituksenmukaista.[1] Niitä käytetään muun muassa vaativiin tiedustelutehtäviin ja iskuosastotoimintaan. Muita tehtäviä voivat olla esimerkiksi maalinosoitus, terrorismin vastaiset operaatiot ja panttivankien vapauttaminen. Erikoisjoukot koostuvat fyysisesti ja henkisesti kestävistä sotilaista, jotka kykenevät pitkäaikaiseen toimintaan pienryhmissä kaikissa olosuhteissa. Niiden toiminta perustuu hyvään koulutukseen, perusteelliseen tehtäviin valmistautumiseen sekä yllätykseen ja nopeuteen.
Kuulostaako sotilassoittajilta? Ei pitäisi.

Entäs tämä?
Määritelmiä
Erikoisjoukoille tunnusomaisia piirteitä ovat:[3]

Vapaaehtoisuus ja tiukat valintakokeet
Tavanomaisia joukkoja parempi fyysinen ja psyykkinen suorituskyky
Monipuolinen ja kova koulutus
Vaativat tehtävät
Ja maailmalla:
Special forces and special operations forces (SOF) are military units trained to conduct special operations.
Mitä on "special operations"?
Special operations (S.O.) are military, law enforcement or intelligence operations that are "special" or unconventional and carried out by dedicated special forces and other special operations forces units using unconventional methods and resources. Special operations may be performed independently, or in conjunction with conventional military operations. The primary goal is to achieve a political or military objective where a conventional force requirement does not exist or might adversely affect the overall strategic outcome. Special operations are usually conducted in a low-profile manner that aims to achieve the advantages of speed, surprise, and violence of action against an unsuspecting target. Special ops are typically carried out with limited numbers of highly trained personnel that are adaptable, self-reliant and able to operate in all environments, and able to use unconventional combat skills and equipment. Special operations are usually implemented through specific, tailored intelligence.[1]

Depending on the country, special forces may perform functions including airborne operations, counter-insurgency, counter-terrorism, foreign internal defense, covert ops, direct action, hostage rescue, high-value targets/manhunting, intelligence operations, mobility operations, and unconventional warfare.
Mitä?! Ei soittamista mainittu?! Ihme!
Oar
helmi 26, 2019, 21.20
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Erikoisjoukot
Vastaukset: 88
Luettu: 23872

Erikoisjoukot

PV virallisesti laskee varusmiessoittajat "erikoisjoukoiksi", mutta niin ei tee kukaan muu, eikä kukaan tarkoita varusmiessoittajia kun puhuvat erikoisjoukoista. Jos joku kertoo epäironisesti palvelleensa erikoisjoukoissa koska oli varusmiessoittokunnassa, niin hän tahallaan johtaa harhaan.
Oar
helmi 26, 2019, 21.01
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Erikoisjoukot
Vastaukset: 88
Luettu: 23872

Erikoisjoukot

Riippuu tietenkin siitä, mitä määritelmää käyttää, kuten varmaan itsekin tiedät. Yleisen määritelmän mukaan varusmissoittajat eivät ole erikoisjoukkoja, kuten myös varmasti tiedät. Mitä siis haet takaa?
Oar
helmi 8, 2017, 08.54
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Erikoisjoukot
Vastaukset: 88
Luettu: 23872

Erikoisjoukot

Lowclass kirjoitti:Jos oletetaan että mulla olis muutama v vati/erti-taustaa ja olis kokemusta erkkareista ja kenties muista, niin sanoisin silloin että toki saa arvostella mutta mieluummin sitten kun omaa omaa kokemusta, tarkoituksella toisto. Noihin juttuihin vaan kuuluu ihan tarkoituksella asioita joista ei kerrota, ja tarkoituksella valinnat sellaisista jotka ei kerro.
Kenelle tämä viesti on suunnattu?