Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Jopo
loka 6, 2015, 11.33
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19555

Taekwondo ja olympialaiset

Suurmestari Han ei nyt taida olla ihan kartalla olympialajien valintakriteereistä. Eihän olympialaisten ole millään muotoa tarkoitus kerätä lajien autenttisia ja originelleja alkumuotoja vaan olympialaisten ohjelmaan ja olympialiikkeen tavoitteisiin mahdollisimman sopivia urheilumuotoja. Hanin esittämillä kriteereillä lähes jokainen nykyisistä olympialjeista tulisi korvata alkuperäisemmällä versiollaan.

Sääli sinänsä on, että ITF-taken ottelumuoto olisi minun näkemykseni mukaan sopinut isoveljeään paremmin olympialaisiin. No, karate olisi nykysäännöillä osunut ohjelmaan ja haettuihin arvoihin vielä paremmin.
Jopo
kesä 20, 2012, 12.51
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Taekwondo ja olympialaiset
Vastaukset: 49
Luettu: 19555

Taekwondo ja olympialaiset

puni kirjoitti: Eikö siis BJJ ja moni muu muotilaji ole mielestäsi pysynyt pinnalla? Toki tarkkailuväliä säätämällä voidaan sanoa, että mikä tahansa tässä maailmassa tapahtuva on tuomittu katoamaan, mutta ilman filosofista katsantoa en näin väittäisi.
Ei brassijutsu oikein ole vertailukelpoinen olympialajien kanssa. Brassi kun vielä toistaiseksi on pääsääntöisesti aikuisurheilua, laji ja kilpaileminen aloitetaan vasta aikuisiällä. Onhan laji tosin kovaa vauhtia vankistamassa myös junnu toimintaa, mutta käsittääkseni se on vielä aika paljon judoa tai taekwondoa jäljessä. Kävin varsin katsomassa taekwondo kisoja keväällä, sen verran siellä riitti junnukisailijaa että ainostaan judossa ja painissa voidaan puhua samanlaisista massoista, brassi jää kauas taakse.

Ei crossfittiä ja painonnostoakaan ole mitään mieltä verrata, vaikka crossfit juuri nyt onkin hirveässä nosteessa jolle ei loppua näy.
Niin, sitä ihmettelin aikaisemmin juuri, että minkä tieltä TKD oltaisiin sysäämässä olympialaisista pois.
Kyllähän sinne halukkaita olisi. Karate nyt lähimpänä kelvollisena, thaikku ja potkiskin tuntuvat kovasti elättelevän toiveita, että heidät sinne huolittaisiin. Kiinalaisilla taas olisi kova tarve lobata sanda olympialaisiin.

Todennäköisin skenaario taekwondon pudottua olisi, ettei sitä korvattaisi toisella kamppailulajilla. Kamppailulajit eivät jotenkikaan tunnu sopivan nykyolympialaisiin, vaikka osa niistä siellä pitkään on viihtynytkin. Näin ollen taekwondon olympiapaikka mielestäni palvelee epäsuorasti lähes kaikkia kamppailulajeja, enkä keksi yhtään puoltavaa seikkaa sen olympialaisista pudottamiselle.