Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Haku löysi 15 tulosta

T-T
loka 28, 2014, 12.39
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

Eihän sillä paikalla o sinällään väliä (Suomessa) että kuinka kovaa mennään heti lähtötilanteessa, vaan sillä mitä henkilö tekee, mikä on hänen päämääränsä, ja kuinka kovasti hän haluaa sinne, ja mitkä on hänen resurssinsa jne.

Usein tilanteet on ihan normaalin aikuisen hoidettavissa, joka on reenannut vaikka squashia.

Ja mitä itse oon sairaala- ja kouluympäristössä pyörinyt, niin sellaiset kykeneväiset ihmiset noita riehujia pyrkii hoiteleen, loput sitten pöyristelee tai on tyytyväisiä.

Tottakai suurinpiirtein kaikesta koulutuksesta on hyötyä, mutta jos ihan oikeasti pyritään realistisuuteen, niin toi on tollaista hömppää. Enkä nyt tarkoita realistisuudella että uhat olisivat automaattisesti korkeampia, joka jostain syystä nähdään yhteenvetona.

Mutta jos poliittisilla päätöksillä päätetään että tämä on paras ja oikea vaihtoehto, niin olkoon.
Ei ole, mutta harvoinpa ne tietävät paremmasta.
T-T
loka 23, 2014, 21.47
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

taikuri kirjoitti:
Presenter kirjoitti: Törmäsin internetissä tällaiseen Avekki-toimintatapamallin oppilaan käsikirjaan, siinä on kuvallisesti ja sanallisesti selitetty noita Avekissa käytäviä juttuja.

Lisäksi tässä hieman TVshop-henkisessä videossa näkyy ihan elävänä kuvana:

[video][/video]
Mistäs tuo pdf on raapaistu? Ihan sillä meinaan, että samaa tavaraa näyttäisi olevan muokatussa muodossa kuin sillä kurssilla jossa koulutettiin armeijan kapiukkoja voimankäytön "saloihin". Erään edesmenneen rauhanturvaajan kanssa oltiin samalla kurssilla. Taisi olla jotain ihan ensimmäisiä kera ampuma-aseen.

Mistä nämä vaikkapa väriluokittelut ovat oikein alunperin tulleet? Defendosta?

Oli mistä hyvänsä niin pidän suorastaan vaarallisena sitä, että opetetaan yhtä totuutta. Mielestäni pitäisi aina korostaa ja painottaa, että lähestymistapa asioihin voi olla myös toinen eikä sekään ole välttämättä väärä.
Nomadilla vois olla muutama sana sanottavana aiheesta :smt003

Mutta olipas ihqua.

Vielä ihqumpaa on se, että ei noiden kouluttajien tarvitse ottaa millään tavoin kontolleen sitä, että onko nämä asiat oikeasti auttanut opetettavia henkilöitä, kunhan se vaan myydään sellaisessa kohdehenkilöille ja yleisesti hyväksytyllä kilttiä ja herttaista tuotteena.

Tavallaan tapout-badboy meiningin toisena ääripäänä.
Molemmat mielikuvamaailmat on perperistä.

"Anteeks" jos loukkaan jotain.
T-T
loka 1, 2013, 14.31
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

Jos Mika jaksat, niin kirjoiteletko tänne tuosta sitten jonkinlaisen paketin?
T-T
loka 1, 2013, 14.24
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

Mika kirjoitti: Kun nyt tällaista töiden puolesta tarjottiin, minähän ilmoittauduin heti.
Pirkanmaan oppiva vapaa sivistystyö ja taiteen perusopetus -hanke järjestää oppilaitosten henkilökunnalle koulutuksen, jossa perehdytään uhkaavien tilanteiden ennaltaehkäisyyn ja hallintaan oppilaitoksissa.

Kouluttajina: Ylikonstaapeli Anna-Kaisa Heinämäki, Pirkanmaan poliisilaitos: Poliisin oppilaitosyhteistyö. AVEKKI-kouluttajat Pirjo Siren ja Tiina Malinen, TAYS: AVEKKI-toimintatapamalli.
AVEKKI:a on tässä ketjussa käsitelty jonkin verran, mutta linkitän vielä (kun tuolla linkin takana yhtenä kouluttajana on Lappalaisen Raimo, joka on potkulaisia :)).

http://www.anna-kaisa.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;

Veikkaan, että ei o odotettavissa ainakaan Lee Morrison tyylistä materiaalia.
T-T
huhti 18, 2013, 16.03
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

Niin siis fiksut kaverithan mitoittavat voimankäyttönsä, ja hoitavat puhumisen jälkeenpäin syineen ja tavoitteineen.

Ja se että onko henkilö viety ulos "rauha mielessä" vai puhtaasti piparin takia on sitten tättähäärien päätettävä, joille kaikki on liikaa.

Ei ole hieno kokonaisuus.
T-T
huhti 18, 2013, 15.09
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

Alioppilas kirjoitti:
T-T kirjoitti: Mutta tehkää mitä teette. Väkivalta ja opettajien ongelmat tulevat nykyisestään vielä lisääntymään. Ja nämä opetusmallit vain pahentavat tilannetta.
Minä en tiedä nuorisotyöstä tai lasten kasvatuksesta yhtään mitään, mutta eikö ole periaatteessa mahdollista, että sellainen opetusmalli, jossa käydään kiinni pipari oppilaaseen, opeta näille oppilaille että sellainen on ihan ok?
Vai opettaisko se sen, että jos pipari, niin opettaja tekee jotain sellaista että pipari loppuu siihen paikkaan. Sellainen asia olis ihan hyvä opetella, koska pipari, niin portsari satuttaa, pipari poliisille, niin saa pipari rauhassa putkassa, pipari sairaanhoitajille, niin silloin (pitäs tulla) kaverit jotka lopettaa piparin huutamisen. pipari missä tahansa ei ole hyvä.

Se kannattais opettaa ihan pienestä lähtien.

Jokainen voi miettiä omaa lapsuuttaan, ja pohtia kumpi olisi ollut parempi ratkaisu. Se että opettaja käyttää osan tunnistaan pyrkien rauhallisesti argumentoimaan kaverin kanssa, joka vain innostuu siitä kun saa huomiota. lisättynä tietenkin sillä, että opettajalla on argumentaatiossa rajat joita voi käyttää, jotka oppilas voi polkea allensa puhtaalla "haista nyt v1ttu" kommentilla.
Näillä nykyisillä linjauksilla siis.

Vai se, että oppilas saatetaan tai kannetaan tai mitä vaan luokasta mahdollisimman nopeasti pihalle. Ja jos ei meinaa onnistua uusillakaan yrityksillä niin laitetaan tarkkailuluokalle (joita siis ei enään ole?? vai onko) jota pyörittää sellainen kaveri, joka laittaa asioita onnistuun.
T-T
huhti 18, 2013, 14.45
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

Miespuolisten työntekijöiden kohdalla olen törmännyt myös siihen harhaluuloon, että heidän miehinä olisi jostain syystä aina pakko viedä tilanne fyysiseksi tai uhata sillä. Kokematon miestyöntekijä kokee hyväksi sen, että hänelle kouluttajan toimesta kerrotaan, että on oikein ja ammatillista olla vääntämättä fyysisesti haistattelevan teinin kanssa. Tämän ei pitäisi olla ongelma kenenkään egolle, mutta hyvä siitä on toisinaan muistuttaa. Itse olen korostanut sitä, että kiinnipito ei ole rangaistus, vaan se tehdään aina nuorta (joko riehuvaa nuorta tai muita nuoria/aikuisia) suojelevasta syystä. Haistattelu tai törkeä käytös ei ole siis ole syy tarttua kiinni nuoreen.
En halua mennä henkilökohtaisuuksiin, mutta onko tätä koulutusta vasten peilaten ihme, että opettajien auktoriteeteissä on nähtävissä puutteita. Ja häiriköinti lisääntyy.

Edustat kuopan kaivamista hyviltä tuntuvilla ratkaisuilla.

Mutta tehkää mitä teette. Väkivalta ja opettajien ongelmat tulevat nykyisestään vielä lisääntymään. Ja nämä opetusmallit vain pahentavat tilannetta.

Lisäksi oppilas ymmärtää hyvin nopeasti näillä opeilla, että oppilas voi mesota todella paljon ja vastakaikuna on rauhallista argumentaatiota.
No oppiipahan sitten ehkä myöhemmin, että ei mene näin. Jos oppii. Usein tulee hämmästynyt "et sä voi et sä voi, rikosilmoitus" Armeija!" huuto.
Taidankin olla ilkeä ja kerto tästä eteenpäin, että koulussa voitte haistatella ja sitten jutella mutta mä en jaksa kuunnella. Sillä näinhän se menee, jos kerran linjaukset on noi.

Toivotan tsemppiä diipadaapaan, ja kertokaa nämä mallit sitten niillekin opettajille, jotka haluavat epätoivoisesti sitä työrauhaa, että teidän pitää ymmärtää sitä v1ttuilua ja haistattelua.
Koitat sitten hyvin rauhallisesti käsiä elekielenä käyttäen puhua "me" muodossa asioista ja jotain.

Jokainen kaveri "kouluavustaja" yms. joka pystyy vähän opettaan, mutta jonka pääasiallinen homma on pitää riehujat aisoissa on aivan varmasti tervetullut jokaiseen kouluun, ja henkilökunta pitää heistä hyvin paljon.

Tällaista henkilöä ei kuitenkaan ole hyvä pitää koska se jotenkin poistaa sen, että yhtenäinen työryhmä olisi tärkeä.

Pitäkää tunkkinne :smt003 Ja vilkaiskaa välillä peiliin, kun ongelmat pahenevat.
T-T
huhti 17, 2013, 23.51
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

Lybeck kirjoitti: Voisiko olla, että T-T:n tapaukset koulumaailmaan sovellettuna olisivat hätävarjelutilanteita eivätkä niinkään voimankäyttötilanteita, joihin esim. tuolla MAPA:lla pyritään vastaamaan.
Eikös se ole aikas sama, jos tulkinta on se, että työntäminen ulos jossa on portaikko on törkeää ja liikaa? ja aiheutti mm. vaaran oppilaan psyykkiselle turvallisuudelle.
Gilmore kirjoitti:
T-T kirjoitti: Oletteko te Gilmore kykeneväisiä hoitamaan hankalia ihmisiä ilman vahingoittamista kurssituksien ansiosta?.
Lyhyesti: satavarmasti ollaan. Tästä on kyllä ihan omakohtaista kokemusta vaikeahoitoisten nuorten kanssa, palaute asiakkailta on pääsääntöisesti sitä, ettei ole sattunut ja on ollut kohtuullisen turvallinen kokemus-ja saavutettu ainakin hetkellinen rauha nuoren sisäisessä maailmassa. Pystytään hoitamaan tosi viheliäisiä tilanteita asiakasta mahdollisimman asiallisesti kohdellen. Aina ei tietty onnistu ,mene kuin Strömsössä, mutta ei mene muillakaan aloilla. Mutta isossa kuvassa tehdään parempaa tulosta näillä keinoin kuin toisenlaisilla, kovemmilla otteilla.

Olet varmana myös kokenut ja nähnyt kaikenlaista, sitä en kiellä. Järkkärin hommat nyt eroaa työkentältään ja työotteeltaan niin paljon hoitajista ja opettajista. Eri duunit, eri lähtökohdat.
Hyvä, enkä toivonut yksiulotteisesti kovempia otteita, vaan että voisitte tukeutua toimissanne lakiin joka teille on annettu (niinkuin muillakin aloilla). Siinä on juuri, niinkuin Lasse taisi kirjoittaa myös ne "kukkahattulisät" Koska niinkuin sanoit aina ei mene kuin Strömsössä, ja niiden tilanteiden takia ei olla hyvä, jos ollaan mielikuvissa maailmanrauhan edustajia.
Fiksut tyypit mitoittaa toimintansa, mutta noiden kyseisten potkujen osalta on hankala mitoittaa mitään kun mielikuvat miten asioiden kuuluisi mennä on mennyt vinksalleen just niiden päissä, jotka asioista saivat päättää.

Veikkaan kuitenkin, että se saavutettu työkokemus on kuitenkin palvellut leijonanosan sitä saavutettua hyvää kokonaisuutta, johon tuo kurssikin on kuulunut. :smt003

...ja tykkäsin olla koulussa hommissa. Ja mustakin tykättiin siellä. Nykyisillä linjauksilla ja taustalla en olisi vain hommaan enään kykeneväinen....niin ja olishan se saattanut olla hyvä lisä, jos olis päässyt juomaan kahvia johonkin auditorioon, jossa joku nätti nainen jakkupuvussa juttelee mukavia koulumaailman hankalista tapauksista. Olisin saattanut löytää jonkun eri istuma-asennon kyseisten henkilöiden päälle. :D
T-T
huhti 17, 2013, 22.59
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

Oletteko te Gilmore kykeneväisiä hoitamaan hankalia ihmisiä ilman vahingoittamista kurssituksien ansiosta?

Elikä jos minä päättäisin, että en halua alistaa ja vahingoittaa ketään työssäni. Tekisin sen paremmin ja onnistuneemmin kyseisten kurssien ansiosta.

En uso.

Enkä usko siihenkään perustuen, että olen pyörinyt mm. sekä koulumaailmassa, sairaalassa ja että ovella

Asiakashan kun voi hyvin usein olla meillä jopa sama henkilö.

Se ihminen pitää saada kontrolliin, jos asia menee siihen. Se miten sen saa ei muutu "vähemmän kipua tuottavaksi ja huolehtivammaksi" ympäristöstä riippuen. Tavoitteena se kyllä voi olla.

ot:na eniten v1tutti sairaalassa just ne hentoiset naiset (joita oltiin turvaamassa) ja kun meni painiksi niin rääkyttiin vieressä, että älkää satuttako sitä.
Tai se tapaus toisaalla kun henkilö unohti puolet naamastansa oman sähellyksensä takia. Neljä hoitajaa paikalle yleisöksi "neuvotteleen" mutta yksikään ei auttaan, kun mä koitan repiä loppunaamaa takaisinpäin henkilön käsistä.

Teillä on edelleen ne samat oikeudet. Se mihin te pyritte on tietenkin asia erikseen, mutta ei tilanne siitä muutu, paitsi niiden osalta joilla on pelimerkkejä hoitaa asia monin eri tavoin eri ympäristöissä.
Toisinsanoen "mukavan tuntuista" ja "tavoitteellisestikin hyvää"
...ja pulassa ollaan kun ei mennytkään niinkuin oli opetettu, ja riuhtaistuakin tuli.

Eli älkää nyt suotta laittako itseänne lakia korkeamman harmonian jakkaralle. Silloin tulee tyhmiä tulkintoja kun asiat ei menekkään mielikuvien mukaisesti.
T-T
huhti 17, 2013, 22.15
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

sihteerilintu kirjoitti:
T-T kirjoitti: Elikä opettajien voimankäyttö ei ole kaukana esimerkiksi vartijan voimankäytöstä lain mukaan. Tulkinnat ovat.
Mä olisin aika varovainen sen suhteen, mitä laki sanoo - ainakin nyt, kun asia on epäselvä. Voi tietysti olla, että muodollisesti ei ole eroa. Mutta en itse lähtisi kouluun käyttämään voimaa opettajana tai vartijana.
T-T kirjoitti: Laki antaa perusteet. Opetuspuolen päättävät kukkahatut vetelevät (tai vetelivät) vaan omilla linjoilla.
Olen nyt parhaillaan lueskellut kirjaa jossa käsitellään näitä asioita. Siinä ainakin voimankäyttö on lähinnä itsesuojelua (À la Purjo).
https://www.ps-kustannus.fi/hae_tuotteista/tuote/Tarmo_Kyll%F6nen_Arto_Rickman/Henkil%F6turvallisuus_koulussa/900034752.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ylipotkija: Lainaukset korjattu.
Kuinka varovainen pitäisi olla, kun jos tosta tuomio tulee, niin kymmenet vartijat, portsarit poliisit yms. muut jotka toimivat samaan voimankäyttösäännökseen tukeutuen (poliisilla varsinkin tietenkin riippuen tilanteesta) rikkovat lakia useita kertoja päivässä.
Tietenkään tää että tällaiseen päätökseen päästäisiin, niin ei kyllä mua mitenkään yllättäisi :smt003
Mitä toi tarkoitti että et lähtisi kouluun käyttämään voimaa? Joo en mäkään tästä shortseissani heti nyt pamauttaisi kouluun...Vai tarkoititko sitä, että et olisi kykeneväinen hoitamaan tilannetta siltä osin, jos oppilas ei suostu puheella poistumaan? No kyllä siellä aina joku on, joka on sitten ongelmissa kun "itsesuojeluvoimankäyttölaitontekniikkatyöntöhyppy" on jollekin tättähäärälle liikaa, kun on kirjoitettu kirjakin siitä että se on liikaa.
Olen nyt parhaillaan lueskellut kirjaa jossa käsitellään näitä asioita. Siinä ainakin voimankäyttö on lähinnä itsesuojelua (À la Purjo).
Tuleeko siitä sellainen fiilis, että voisit kantaa allekirjoittaneen läskin ketään vahingoittamatta pihalle? tai että oppilaiden työympäristö ja opettajien toimintamallit paranisivat kun pyrkisivät toteuttaan kirjan antamia mielikuvia voimankäytöstä.
Vai onko se vaan jonkun henkilön omaa lakitulkintashaissea ilman todellisuuspohjaa?

Eli toisinsanoen sopiiko se todella hyvin tähän kyseiseen päätökseen tämän opettajan kohdalla?
T-T
huhti 17, 2013, 21.05
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

Kiitos, että jaksoit panostaa!

Mutta mitä väliä sillä on, vaikka olisi käyty abcd-kurssit tai minkä tahansa hyvän ja tärkeän kokonaisuus, jos asioita ei saa tehdä! :rant:

jos tällä oikeudella:
Rehtorilla ja opettajalla on oikeus poistaa luokkahuoneesta tai muusta opetustilasta taikka koulun tilaisuudesta opiskelija, joka ei noudata poistumismääräystä.
jos poistettava opiskelija koettaa vastarintaa tekemällä välttää poistamisen, rehtorilla ja opettajalla on oikeus käyttää sellaisia opiskelijan poistamiseksi tarpeellisia voimakeinoja, joita voidaan pitää puolustettavina opiskelijan ikä, tilanteen uhkaavuus, vastarinnan vakavuus sekä tilanteen kokonaisarviointi huomioon ottaen.
pyyhitään lattiaa siten, että ei ole perusteltua kantaa häirikköä pihalle. Niin ei se oppilas ilmassa leiju ulos voimankäyttökurssienkaan jälkeen.

Ja jos paikalle hommataan vahtihenkilökuntaa, niin heillä on tuo ihan sama poisto-oikeus.

Elikä opettajien voimankäyttö ei ole kaukana esimerkiksi vartijan voimankäytöstä lain mukaan. Tulkinnat ovat.

Laki antaa perusteet. Opetuspuolen päättävät kukkahatut vetelevät (tai vetelivät) vaan omilla linjoilla.
T-T
huhti 17, 2013, 15.42
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

ei tarvitse edes pitää kiinni kun toinen riuhtaisee, kun voimankäyttösäännösten tulkinnat tässä tapauksessa ei oikeuta edes ulos työntämiseen.
Ja kun kameratallenteet näyttävät että opettaja menetti malttinsa eikä saanut puhumalla hoidettua asioita.

Yleisesti tuossa Nomadin linkissä nopeasti vilkaistuna käytetty terni "reasonable force" on huomattavasti parempi kuin "puolustettavien voimakeinojen käyttö, joissa pitää ottaa tämä ja tämä ja tämä huomioon"

Suomi on vienyt tämän vain fiksuuttaan liian pitkälle, ja tehnyt (monesti aiemmin mainitun) tilanteista robottien vuoropohjaisen pelin.

(nää on sitten vain mielipiteitä, eikä totuutena toitotettuja asioita)
T-T
huhti 17, 2013, 13.13
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

Vaikka olisi kamera joka tekee pikselimössöstä pienellä zoomilla terävän kuvan ja nauhoittaa puheen sillai mystisesti että se kuuluu kuin olisi vieressä, niin silläkään ei ole mitään väliä, jos tulkinnat ovat päin helvettiä.

Tää tapaus on tasolla, että on kamerat. On ääni. On kannettu vahingoittumatta pihalle, on kaikki.
Mutta se silti tulkittiin potkujen arvoiseksi suoritukseksi.

Näille tulkitsijoille se voimankäyttö itsessään on väärin. Tehtiin se miten vain ja mitä tarkoitusperiä käyttäen.

Työrauha ja luottamus on jäänyt taka-alalle, koska pyritään edustamaan korkeammalle hyvälle.

Miun mielestä :D
T-T
huhti 17, 2013, 00.26
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

Kameralta ei näy (tai kuulu) keskuisteluita, joilla siis ei ole välttämättä oppilaaseen vaikutusta.
Niissä näkyy fyysiset suoritukset, joiden takia tämäkin juttu alunperin "tuomittiin" ja ne on tulkittu eieiei:ksi

Mutta edelleen näen ne ongelmat tulkinnoissa, eli perinteisemmin kukkahattuilussa.
T-T
huhti 16, 2013, 23.57
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27812

Opettajien voimankäyttö

Ei kyse ole minun mielestä opettajien voimakäytöstä, tai siitä että laki ei antaisi myöden käyttää voimaa. Eikä myöskään siitä että kuinka paljon lapsi tai nuori haluaa kokeilla rajoja.

Kyse on pykälien tulkinnoista, joiden avulla voi päättävissä rooleissa olevat ihmiset saada tyhmiä juttuja aikaiseksi.

Aikas sama vaikka koko koulu olis vuorattu valvontakameroilla ja opettajille opetettu 3 vuotta voimankäyttöä ja ennaltaehkäisyä yms. Jos tulkinnat pysyvät tällä tasolla joka on tullut esille tässäkin tapauksessa.