Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 10 tulosta

T-T
tammi 6, 2017, 00.45
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: TVEAT
Vastaukset: 33
Luettu: 14383

TVEAT

sinappi kirjoitti:
Huppu kirjoitti:Mietin hakisinko polliisikouluun, ensihoitajaksi vai jatkaisinko yksityisellä puolella ja suuntaisin tveattiin. Googlettelin tästä tveatista ja lähinnä tårta på tårta sitä haukuttiin. Onko nyt niin, että ne joille siitä on hyötyä ei kirjoita sitä netissä ja tulokset vääristyy? Arvostetaanko tveattia ulkomailla lainkaan/ ollaanko siitä edes tietoisia? Mitähän kansainvälinen turvallisuustoiminta pitää sisällään? Onko kyse vaan sanahelinästä ja titteleistä?
Mikäli nyt tuosta T-T:n kertomasta ymmärsin, jos kentällä haluat olla, et varsinaisesti tarvitse tuota tveattia mihinkään. Poliisin tai ensihoitajan amk-tutkinnoilla sinulla olisi sitten tutkinto, joka pätevöittäisi erilaisiin hommiin kentällä. Palkkakin olisi parempi.
Juurikin näin. Ja ihan rehellisesti suosittelen poliisin tai ensihoitajan uraa. Niissä on järkevämpi urarakenne. Tosin kyllä niissäkin joutuu tappeleen byrokratian ja sysipskojen tai muuten vaan tahallaan hankalien kollegoiden kanssa.
Yksityinen puoli varsinkin isoissa firmoissa ei anna ihmiselle muuta kuin hampaiden kiristelyä, murehtimista korteista ja kilpailutuksista yleisesti.
Palkkahommasta, niin oma palkka oli ihan ok. Noin samoissa pyöri kuin muutamia vuosia hommissa olleella kenttäkonstulla. Tais mennä jopa paremmaksi kun teki vapaaehtoisesti pelkkää yötä. Mutta se olikin sitten se palkkaluokan ylin, ja henk.koht. lisä. Siitä se ei enää paremmaksi muuttuisi vaikka tekis sen 30v lisää samoja hommia.
Enkä mä nyt mikään harvinaisuus ole, että noin maksetaan. Mutta toi oli siis se "päivätyöraha" ja on paikkoja joissa on lähtökohtaisestikin ihan ok palkka....mutta vähäistä rahaahan tää on. Yhtä kaikki.

Mjölnirille tsemppiä oman firman kanssa. Minulla jäi oma pöytälaatikkoon, kun lähdin muiden juttuihin mukaan.

Muista sitten olla asiallinen kun parikymppinen poliisityttö toruu sua ja vie nenäliinaa pokalle.
Joskun tällaisia tulee eteen.
T-T
tammi 4, 2017, 00.40
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: TVEAT
Vastaukset: 33
Luettu: 14383

TVEAT

Aaa okei.

Oon mä yrittänyt ottaa tosta kaiken hyödyn irti.
Tyhmäpäälle olen kertonut ylpeänä, että olen käynyt tällaisen tutkinnon, että tiedän lain puitteissa tekeväni tässä tapauksessa lähtökohtaisesti täysin oikein.
Ryhdistin myös rintaani ja käväisin kerran varpaillani korostaakseni erinomaisuuttani.
Ei toiminut :( olin silti "rasssismi vithuu"
Mutta on noista papereista yleisesti hyötyä. Eräässä paikassa oli kiinniottotilan ovessa olevaan paperiin piirretty tyhmännäköinen läski lintunen. Siitä kun huusi pokalle suoraan naamaan, että "MIKÄ TOI SUN MIELESTÄ ON!!?" Niin hämmennys ja pohdinta alkoi useasti. Ainakin loppu vähäks aikaa se huutaminen.
Vähintään siis yhtä paljon hyötyä kuin TVEAT-paperista.
T-T
tammi 3, 2017, 08.53
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: TVEAT
Vastaukset: 33
Luettu: 14383

TVEAT

Ihan samoihin tehtäviin kun kaikki muutkin kaikilla muillakin lyhennekoulutuksilla.
T-T
tammi 2, 2017, 23.34
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: TVEAT
Vastaukset: 33
Luettu: 14383

TVEAT

Kun se olisikin niistä koulutuksista suoraan kiinni.
Mietitääs ihan käytännössä.
Fiksua ihmistä tuskin kiinnostaa minkä koulun vatija on käynyt. Tyhmän kakkaihmisen mielipiteillä ei nyt pitäis olla väliä.

Siinä vaiheessa viimeistään kun alkaa tulla perheenlisäystä, niin alkaa ihan oikeasti miettiin hankalassa kohteessa oleva työntekijä asioita... Tyhmän pokan ja tietynlaisen tunteenpalon omaavan poliisin/syyttäjän takia voi lähteä koska tahansa työt. Kaikki poliisit kun ei ole Potkun YJT.
"Onko tämä työ tämän arvoista"

Perus piirijuttuja yms. voi tehdä suhteellisen turvallisesti mutta onko se sitä käytännössä alan eteenpäinviemistä kun otetaan "aukasee vessanpöntön, kattoo kylmälaitehälyt ja täyttää kissanhiekka-astian puolestasi"-palvelusta kaikki rahat pois, että edes jotenkin saataisiin viivan alle plussaa.
Laiteasentajat, suunnittelijat, konsultit ym. Käy ihan omat koulutuksensa.
Poliisin ja yksityisen puolen töitä voi vieläkin lähentää...ehkä, mutta nyt ollaan tilanteissa jossa jo toimitaan projektiluontoisesti yhdessä tai parhaimmillaan yksityinen puoli on on viranomaispuolen sisällä. Yleisesti täällä tekee yksityinenpuoli paljon hommia, jotka on perus poliisintyötä muualla.

Koulutukset on tietenkin menoerä. Koska ollaan suhteellisen rauhallisessa maassa, niin eri koulutukset toimii lähinnä mielikuvamainontana asiakkaalle. Mitäs veikkaatte kumpaan se vaaka kääntyy enemmän?
- meidän taavettivatijat on käyny puhejudossa oppimassa että on eri värejä.
- Nää hakkaa pskat ja ottaa rötösherrat kiinni.

Ja jos on onnistunut oleen hyvä, perheellinen työntekijä vaativassa kohteessa niin viimeistään hävityn kohteen kilpailutuksen jälkeen sitä miettii että mitähän sitä keksis. Näitä kilpailutuksia tulee parin vuoden välein. Myös uraputkisuunnitelmat saattaa tyssätä yhtä nopeasti, kun olet kerennyt olemaan palveluesimies ym. puoli vuotta ja parin vuoden välein puret hammasta että jatkuuko edes nykyinen pesti.

Pienien turvafirmojen kaverit on hakenut erikoisosaamisensa muualta ja keskittyy tiettyihin juttuihin. Ei niillä muutenkaan o mahkuja lähteä isompia haastaan, kun iso firma voi tehdä tarjouksia nollakatteella.
Päivätyö näillä kavereilla voi olla sitten ihan mistä tahansa.

Isoille firmoille halpa työntekijä, joka ei välttämättä tee yhtään mitää, tajua mistään ja on muuten vaan pelkkä turhake, niin on paljon helpompi käsitellä. Nää pystyy sekoittaan massaan, kun lähtökohtaisesti on firmalle edullisempaa vaihtaa töhötin toiseen töhöttimeen.

Hmm...jos haluat lisäinfoa miksi ongelmat ei ole suoraan koulutuksessa niin voin kirjoittaa huomenna lisää :D
T-T
tammi 2, 2017, 17.17
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: TVEAT
Vastaukset: 33
Luettu: 14383

TVEAT

Tveat antaa sellaisen yleiskuvan kontrollialan eri haaroista. Sinusta ei tule sen kautta rakenteellisen turvallisuuden ammattilaista, tai kansainvälisen turvallisuuden asiantuntijaa.
Kaikista näistä asioista opit kuitenkin vähän sellaiset a-b-c perusteet.
Tietenkin itsestä, mutta erittäin paljon opettajasta ja muusta ryhmästä kiinni onko tunneista oikeasti hyötyä. Parhaimillaan todella antoisaa.

Yksi paperi minkä saat kun valmistut on englanninkielinen ja kertoo, että olet vähintään jumalasta seuraava. Mutta käynnössä niin ulkomailla tollaset paperit painaa todella vähän...tai ei oikeastaan yhtään mitään.

Kansaivälisen turvallisuuden kurssi lähtenyt pois vai? Mäkin olin meiltä ainut joka sitä kokeili ja läpäisi. En muista edes mikä oli tentin aihe. Englanniksi se kuitenkin hoidettiin. Ei nyt ollut mikään ylitsepääsemätön.

Suomessa Tveat on alkanut tulla eri paikkoihin vaatimuksena. Lukupäiselle liian helppoa ja tosi kenttäsialle ylitsepääsemätön este. Ainakin tuntu siltä, kun otti vastaan näyttöjä :)

Ja siis olkapolettina on kullattu "tveat" teksti, joka menee kyynerpäähän asti. Tekstin perässä on kotka joka ampuu ydinpommeja.
Kuka V1ttu noista välittää :D
T-T
maalis 16, 2015, 16.10
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: TVEAT
Vastaukset: 33
Luettu: 14383

TVEAT

nomad kirjoitti: Multa jumalauta vaaditaan tarjouspyynnössä tveattia, että saisin tehdä sitä, mitä mä olen perkele tehnyt koko ikäni. pipari. Byrokraatit saatana.
Susta tuli yhtäkkiä epäpätevä :)

Mä odottelinkin että koska ne alkaa tuleen tarjouspyyntöihin.
Mieti että pelkät teoriapuolen jutut käynyt henkilö on nyt sinua pätevämpi ja varmasti saa sopparin kun polkee vielä hinnat.

:rauhaa:
T-T
helmi 4, 2015, 03.31
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: TVEAT
Vastaukset: 33
Luettu: 14383

TVEAT

Joka toinen kenttäsika jättää sen myös kesken.
Enkä sinällään ihmettele, kun siinä mennään oikeasti aika kaukana mistään muusta kuin pänttäämisestä ja pänttäämisestä :)
Vaikkakin kyse on kurssikohtaisesti lähinnä perustietojen hahmotuksesta.
Laureassa, (ja oliko niitä muitakin kouluja...) mennään sitten syvemmin asioihin, mutta ne kestää sitten
vuosia.

Ja turvallisuusvalvojan ammattitutkinto on tosiaan eri koulutus.
Päivätutkinnolla tarkoitin sitä, että ainakin minulle on useampi (nykyisiä Tveat-opettajia myöten) on sanonut että ovat käyneet Tveatin silloin kun se oli päiväoleskelua luokassa.
T-T
tammi 27, 2013, 09.23
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: TVEAT
Vastaukset: 33
Luettu: 14383

TVEAT

Juu...

Inflaatio alkoi siitä kun opiskelu mahdollistettiin suoritettavaksi työn ohessa. Ennen sitä istuttiin norm. Ma-Pe koulussa. Ne kaverit jotka kävivät tuon oikeesti vähän tietävätkin. Tosin ihan alkuaikoina kun koulutuksen muotoa haettiin, niin oli poliisin puolelta tullut ilmeisesti yhdessä vaiheessa stoppi kun Itärajan toisen puolen kavereiden kanssa oltiin tehty vähän liian tiivistä koulutusyhteistyötä.
Meni sellaista herraa molemmin päin, että alettiin tutkiin oikein kunnolla että mitäs siellä oikein opetetaan.

Sellainen koulutus olis kyllä itteä kiinnostanut enemmän.
T-T
joulu 26, 2012, 15.09
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: TVEAT
Vastaukset: 33
Luettu: 14383

TVEAT

Ja se on turvallisuusvalvojan ERIKOISammattitutkinto...

vähänkö cuulia...
T-T
joulu 26, 2012, 14.52
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: TVEAT
Vastaukset: 33
Luettu: 14383

TVEAT

Hyvin vähän hyötyä väijylle joka haluaa heilua kentällä. On sitten kyse portsari, jv, henkilönsuojaus, yksityisetsivä yms. toiminnasta.

Kävin itse sen hyvin lyhyessä ajassa plus yksi ylimääräinen omaehtoinen kurssi...ja....miinus yks kurssi pakollinen kurssi joka on pyörinyt siellä kohta pari vuotta :oops:

Menään aikas korkealla kenttätyön yläpuolella (ja oikeesti välillä mentiin myös korkealla yli mun ymmärryksen)

Antaa erittäin hyvät eväät ja pohjan (huom. pohjan!) turvallisuusuunnitelmien tekoon, ja turva-alan yrityksen ylläpitoon ja esim. vakuutuskiekuroihin ja niiden kautta eri kerroksiseen firman turvallisuustasoon yms.

Paperin minkä saa ulos näyttää siltä, että muka tietäis jostain asiosta. ja sillä voi sitten vähän pönkittää egoaan jos haluaa esimieheksi johonkin firmaan...jossa siitä ei ole kauheasti hyöytyä, kun kaikki asiat tehdään eri tavalla.

Jollainhan toi pitää olla vartija/jljv firmasta käytynä, ja kohta näköjään alkaa oleen pakollinen myös muilla kontrollipuolen osa-alueilla. Meidän porukassa oli väkeä intin esimiestehtävistä, yrityksen turvallisuuspäällikköä yms.

Kokonaisuutena sanoisin, että ei kannata, ellei ole selvä suunta mihin sitä tulee tarvitsemaan.
Mulla ittellä oli sellainen aika silloin elämässä, että tuntui hyvältä hypätä hetkeksi opiskelijaksi.

Tulos plus miinus nolla :D