Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

MikaelF
touko 12, 2022, 18.02
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Kali/Escrima ja kontakti
Vastaukset: 46
Luettu: 47653

Kali/Escrima ja kontakti

Kas vaan kivaa nähdä että entinen treenikaveri viime vuosituhannelta on aktiivinen!
MikaelF
elo 31, 2006, 13.31
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Kali/Escrima ja kontakti
Vastaukset: 46
Luettu: 47653

Ja eikö J Lacoste sanonut jotain tyyliin: " I teach you two blocks, you fight good any style"?
MikaelF
elo 29, 2006, 17.23
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Kali/Escrima ja kontakti
Vastaukset: 46
Luettu: 47653

Edellisen viestini jälkeen muistui ensimmäinen omakohtainen tutustuminen pehmoaseisiin mieleen.

Oltiin Loko Löfgrenin kanssa 85 treenaamassa Lontoossa Jay Dobrinin luona, reissun aikana Jay lähti pohjois-Englantiin pitämään seminaaria yhdessä Englantilaisen Bob Fermor nimisen nunchaku-opettajan kanssa (Jay opetti omaa lajiaan ja Fermor omaa). Lokon kanssa osallistuttiin molempien harjoituksiin.

Nunchaku harjotuksissa järjestettiin mahdollisuus kokeilla vapaata sparrausta pehmoasein ja suojuksin, eikä sellaisesta mahdollisuudesta voinut kieltäytyä. Hyvin koulutettuina escrimadoreina niin otettiin Lokon kanssa vaistomaisesti strategiaksi tuhota raajat… ainoa mutka matkassa oli että siitä ei saanut pisteitä, vain pää ja vartalo-osumista tuli pisteitä! Tosin lohdutti kun vastustajat jälkeenpäin sanoi että jos olisi ollut aidot aseet eikä suojuksia niin ne eivät olisi selvinneet tilanteesta voittajina. Eli kyllä ne suojukset ja aseiden pehmustaminen muuttavat tilannetta, mutta siinä saa kuitenkin jonkun aspektin treenattua suht turvallisesti.
MikaelF
elo 29, 2006, 15.00
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Kali/Escrima ja kontakti
Vastaukset: 46
Luettu: 47653

Muutama kommentti tuohon videopätkään:

Niikuin Ronkainen totesi niin kyllä se pehmokeppi tuntuu mutta se ei riko paikkoja kuten kova keppi. Näin ollen tekniikkakin muuttuu ja voidaan "huoletta" harrastaa sellaisia päälle jyräämishyökkäyksiä joita ei "järkevä" ihminen tekisi jos olisi kova keppi, teräase ja ei suojuksia. Jos katsoo Dog:ien touhuja (kova kepppi ja kevyet suojukset) ja vertaa siihen mitä on kuullut kerrottavan "vanhan ajan" escrima otteluista (keppi, ei suojuksia) niin siinäkin tekniikka ja tyyli on erilainen.

Olikohan se Nino Bernardo joka kertoi Hongkongin fulari otteluista että siellä ei enää erottanut otteluissa Wing Chun kavereita, Choy Lee Fut kavereista tai Tai Chi kavereista kun kaikki heilui kuin.. joten kyllä se tekniikka hajoaa. Jos on treenanut vähemmän niin hajoaa enemmän ja mitä enemmän on treenannut niin toivottavasti hajoaa vähemmän..