Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Aihki
kesä 21, 2018, 23.22
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bajiquan
Vastaukset: 250
Luettu: 64550

Bajiquan

Tuosta insinöörimisestä en osaa sanoa muuta kuin että mun kokemuksen mukaan se yhteys ihmiskehoon on usein aika heikko noissa jutuissa, vaikka samoja termejä esiintyy. Fysiikan lait jees, mutta ihmiskeho on aika paljo monimutkaisempi kokonaisuus kuin joku kakkosnelonen ja vasara.
Lainausta ei tahdo tabletilla saada niin millään toimimaan.

Et luultavasti halua kuulla kommenttejani tuohon, joten en niitä kerro. Mietipä kuitenkin mitä tapahtuu jos kaikki insinöörien suunnittelema poistetaan ympäriltäsi.

Oma urani on pyörinyt lujuusopin, teknillisen mekaniikan ja materiaalien parissa. Eli viimeiset 35v olen pyöritellyt voimia rakenteissa ja mekanismeissa, niiden muodostumista ja kulkua siellä sun täällä. Liikeyhtälöitä hupaisille viritelmille ja niiden kasassapitämistä. Hyvin korkealla ja hyvin syvällä olevia härveleitä. Itse asiassa melkein kaikkea muuta kuin naisten iltapukuja.

Jos käsityksesi insinöörityöstä on 50x100 ja vasara niin kuuluisaa fyysikkoa mukaillen olet niin kaukana totuudesta ettet ole edes väärässä. :rok: on
Aihki
kesä 20, 2018, 15.35
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bajiquan
Vastaukset: 250
Luettu: 64550

Bajiquan

Olen hyvin tietoinen perusvoiman vektoriudesta, en ole aivan varma kuinka taatelintallaaja sen ymmärtää. Monissa insinööritapauksissa suunta ja suuruus eivät vain ole täysin tunnettuja, usein helpompi ajatella sitä "vaikutuksena", jolloin laskelmat täytyy tehdä viuhkalle suuntia ja välille suuruuksia. Jakautunut kuormitus on myöskin epäintuitiivisempi kuin pistevoima.

Ranteen kulma määrittelee kautta rantain osumakohdan ja osittain suunnan, jos lyödään ranteella niin ei se tee siitä voimaa tuottavaa.
Aihki
kesä 20, 2018, 14.49
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bajiquan
Vastaukset: 250
Luettu: 64550

Bajiquan

mutta mielestäni Aihkin perustelu sille että voimantuotto-sana nikotuttaa ei perustele asiaa.
Nimenomaan perustelee, kukaan ei voi tuottaa voimaa ranteen kulmalla. Suunnata kyllä, mutta ei tuottaa. Ja tässä voima pitää ymmärtää insinöörimäisesti, fyysikkojen määritelmä on hieman suppeampi.

Inhoan sanaa siksi, että sen merkitys on epäselvää epämääräisempi, se että monet käyttävät sitä ei tee siitä yhtään sen parempaa. Selitysarvo epsilonin päässä nollasta.
Aihki
kesä 20, 2018, 11.32
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bajiquan
Vastaukset: 250
Luettu: 64550

Bajiquan

Hieman nikotuttaa "voimantuotto" sanan käyttö, noin karkeasti on kaksi tapaa aiheutta "voima". Lihastyö ja pudottautuminen (painovoima), melkein kaikki muut ovat johdettu näistä.

Riippuen yksilöstä ranteen suora asento on enemmän tai vähemmän alastaivutettu, tarkoitan siis sitä tilaa, jossa kaksi ensimmäistä rystystä on linjassa kyynärvarren keskilinjan kanssa. Jos lyö alaspäin niin ainakin itsellä ranteen kulmaa on hivenen lisättävä, tämä ainakin säkkiin, std läskiin tuntuisi olevan vähemmän tarkka.