Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Aihki
syys 14, 2017, 11.24
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Lämmitysmuodot
Vastaukset: 7
Luettu: 794

Lämmitysmuodot

Nuo Motivan tulokset saattavat olla sinänsä oikeita, mutta hieman valikoituja. Esim. maaseudulla suurin osa ihmisistä ottaa polttopuut omasta metsästä, em. tilasto luultavasti keikahtaa uusiksi.
Itse lämmittelen mökkiä talvella puilla keskuslämmityksen (ilmajakoineen), uunin ja hellan avulla. Apuna ilmalämpöpumppu, jota käytetään ylösajoon ja peruslämpöön kun ollaan poissa, syksyllä ja keväällä myös yleislämmitykseen kun silloin toimii parhaalla hyötysuhteella.

Muuten noilla lämmöntalteenotto-pumpuilla kyllä jonkin verran huijataan ihmisiä, iso osa ei tunnu tajuavan, että se talteenotettava lämpö on ensin tuotettava jollain muulla tavalla. Osa näistä systeemeistä hyppää suoraan sähkölämmitykseen kun ei ole mitä ottaa talteen, yksi tuttu oppi tämän hyvin mielenkiintoisen sähkölaskun kautta ja silti vielä tarvittiin melkoinen kerä rautalankaa ennenkuin uskoi.