Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

terssi
syys 27, 2012, 15.01
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Foam Rolling / Putkirullaus
Vastaukset: 51
Luettu: 13396

Foam Rolling / Putkirullaus

Putkirullaus on mustakin hyvä lisä kehonhuoltoon. Itse tulee sitä vakituisesti käytettyä nykyään lähinnä treenin jälkeen osana loppuverryttelyä, joskus harvoin myös erillisen kehonhuoltosession osana. Monesti mainittua rintarankaa tykkään itsekin sillä kuurmoottaa, kuten myös siipilihaksia (kainalo edellä rullaus) ja lonkankoukistajia. Muuten käyttö on jäänyt aika vähälle nykyään, tuntuu etten saa sillä kovin tuntuvaa tehoa aikaseksi. Ainakaan siihen malliin, mitä monet ihmiset hehkuttavat. Ehkä mulla on sitten lähtötilanne kireyksien suhteen parempi, tai jotain, en tiedä. :D

Itse olen pitkän ajan vannonut erilaisiin aktiivisiin liikkuvuusharjoitteisiin kehonhuollon ykkösjuttuna, ja jos se paras kehonhuoltoväline/-systeemi pitäisi valita, niin ehdottamasti tämä - suomeksi monesti hassusti käännetty - mobbaus. Näiden etuna on myös se, että ne liikkuvuuden ja rentouden lisäksi (liikkeistä riippuen) parantavat hyvin myös koordinaatiota ja vahvistavat lihaksia. Kaiken kaikkiaan nivelet ovat pysyneet varsin hyvässä ja notkeassa kunnossa rankasta treenistä, fyysisestä työstä ja monista vuosia jatkuneista huonoista elintavoista (mm. huonot istuma-asennot) huolimatta.

Mutta putkirulla on toki hyvä lisä kehonhuoltoon, vaikkei se niin kovin ihmeväline minusta olekaan, mitä monien hehkutuksista voisi päätellä. Tokihan suurin osa ihmisistä tekee aivan liian vähän kehonhuoltoa, alkaen huonoista alkulämmöistä ja loppuverryttelyn puutteesta, joten putkirullaus tervetullut ja tehokas lisä useimmille varmasti. Niin ja myös ne reiden ulkosivupinnat on sillä kätevä rullata, niitä on monesti muuten aika työlästä "työstää". :)