Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

diesel 64
tammi 3, 2009, 10.42
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27584

Kojida

Kojida kirjoitti: Terve Diesel,


Kiitos kysymyksistä.

Olemme pyrkineet panostamaan lajin vyökoevaatimuksiin. Toivon että ne kehittävät harrastajaa monipuolisesti ja vievät osaltaan mahdollisimman hyvin kohti päämäärää eli parempaa itsepuolustustaitoa.

Nämä kyseisen vyön mattotekniikat ovat erilaisia mattotilanteessa tehtäviä lukkoja, kuristuksia, iskuja ja irrottautumisia.

Kuten aikaisemmin on sanottu, niin kojida perustuu taekwondoon ja hoi jeon moo sooliin. Nämä ovat korealaisia itsepuolustus ja kamppailulajeja. Luonnollista on, että myöskään muiden itsepuolustuslajien vaikutusta ei ole voinut välttää, mutta näistä puhuminen olisi varmasti loputon tie. Esimerkiksi jos joku kaveri on harjoitellut jotain lajia ja olen harjoitellut joskus hänen kanssaan, tai jos lajien harjoituksissa on harjoiteltu myös jonkun muun lajin tekniikoita.

Jos asiaa katsoo laajemmin, niin alunperin ajatuksena lajin tekniikoita valittaessa ja kehitettäessä on ollut se, että on joku tarve ja siihen tarvitaan sitten vastalääke. Kunhan ”lääke” toimii, niin se on hyvä. Erityisesti yleisimpiin ja niistä ikävimpiin vaivoihin, pitää olla vastalääke. Mitä helpommin ja paremmin vastalääke toimii sitä parempi.

Mukavaa harjoittelua kaikille!


T. Juuso.
Meillähän on samanlainen kamppailulajifilosofia :shake:
diesel 64
elo 13, 2008, 22.09
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 73
Luettu: 27584

Mielenkiintoinen vyökoe-ohjelma,

Minua kiinnostaisi tämä:
Ruskea vyö, 10 kk minimiharjoitusmäärä x kertaa
- Mattotekniikat 15 kpl
Mitä nämä tekniikat ovat? ja pohjautuuko ne Korealaisiin lajeihin?
Kojida lajiesittely

Kojida on monipuolinen itsepuolustuslaji. Laji pohjautuu korealaisiin itsepuolustuslajeihin. Kojidan harjoittelu on turvallista ja se antaa hyvän itsepuolustustaidon. Samalla kehittyvät myös harrastajan kunto ja mieli.
Tsemppiä! Kojidalle! :thumbsup:

:)