Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 7 tulosta

diesel 64
maalis 10, 2015, 20.21
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karate Do Shotokai (KDS)
Vastaukset: 97
Luettu: 17095

Karate Do Shotokai (KDS)

Ensimmäisessä klipissä alussa lattialla istuva heppu voisi olla Egami mutta hyvinkin suurella todennäköisyydellä jatkossa ei ole, eikä tuossa kakkosklipissäkään.

Se että joku nimeää videon Egamiksi ei tee siitä Egamia.
Tuo kataa tekevä kaveri on aivan liian nuori ja jos se olisi nuori Egami niin Shotokan Dojon aikaan ei todellakaan tuollaista treenattu.

Mutta jokainen uskokoon mihin haluaa:-)Egami nuorempana kaverina vielä kun oli terve (tuo kuva itse asiassa oli Shotokan Dojon esitteessä muistaakseni vuonna 1943)
Ei ole ihan sama kaveri tuossa kataa tekemässä kylläJ

Kuva
diesel 64
maalis 10, 2015, 19.12
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karate Do Shotokai (KDS)
Vastaukset: 97
Luettu: 17095

Karate Do Shotokai (KDS)

Siteeraan Jari Lähdesluomaa joka ystävällisesti valotti minulle tuota historiaa.

Jari kertoo:
Täyttä varmuutta tuosta videosta ei saa onko Egami mutta joka tapauksessa sillä ei ole merkitystö, tuo on ihan eri ajalta kuin se koska Harada harjoitteli Egamin kanssa, tämä oli siis ennen kuin Shotokai ja Shotokan erkanivat toisistaan (syy tähän ei myöskään liittynyt Karateen).

Kun nämä erkanivat toisistaan Harada oli jo Brasiliassa. Harada liittyi Shotokaihin Egamin pyynnöstä ja suosituksesta (jota on monesti myöhemmin katunut).

Tämä Shotokan/Shotokai eriytymisen jälkeen nuo erot alkoivat kasvamaan. Suurin syy Egamin sairastuminen ja Aokin vaikutus.
Voidaan myös todeta että Egami ei ollut sanansa mittainen mies, sanoi aina Haradalle että sitten jos se aika tulee että ei fyysisesti pysty enään näyttämään niin älä koskaa aloita "puhumista" vaan lopeta Karate heti.
Ikävä kyllä itse ei seurannut omia ohjeitaan, syy tähän todennäköisesti taloudellinen.

Juuri tästä syystä Harada menetti luottamuksensa Egamiin sekä se fakta että tuo "uusi" Shotokai ei ollut toimiva konsepti.

Käytännössä jos vähänkin spekuloidaan niin KDS ei ole Shotokaita siten kuin Shotokai nykyään mielletään. KDS on perinteisen Shotokanin (Wasedan) linja johon ajan kuluessa Harada tuonut omaa kokemustaan ja näkemystään.

Lisäksi pienenä historian valottamisena voidaan mainita että kun Harada lähti Brasiliasta eurooppaan hänen tilalleen tuli Japanista Shotokain edustaja (en muista nimeä) opettamaan.
Neljän kuukauden kuluttua koko Brazilian Karate Do Shotokan (huom nimi Shotokan) jouduttiin sulkemaan. Sen tiedän että kaveri sai pataansa aika lailla Haradan oppilailta. Lopetti myös Karaten ja toimi myöhemmin golf opettajana:-)

Kannattaa myöskin huomioida eroja Shotokanissa mikä on lähimpänä KDS linjaa. Kun vertailee Shotokanin vanhoja opettajia kuten Harada, Ohshima, Kase (jotka samaa sukupolvea) niin näissä on paljon eroja. Kase opiskeli eri yliopistossa ja hänen pääopettajansa oli Genshin Hironishi (myöhemmin Shotokain presidentti), Hironishi taas ei koskaan harjoitellut Yoshitakan tai Egamin kanssa.
Egami ja Yoshitaka olivat harjoituskavereita, kuten myös Tadao Okuyama ennen lähtöään karateympyröistä (Egami harjoitteli Okuyaman kanssa tämänkin jälkeen).
Ohshima ei myöskään koskaan harjoitellut Egamin kanssa joten hänenkin linjansa on erilainen vaikka harjoittelikin Wasedassa.
diesel 64
maalis 10, 2015, 17.49
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karate Do Shotokai (KDS)
Vastaukset: 97
Luettu: 17095

Karate Do Shotokai (KDS)

En tunne videolta ketään? Harada ainakaan ei ole sillä. Ehkä Egami...vaikea sanoa?

Harada ei treenannut Egamin kanssa noin.
diesel 64
maalis 10, 2015, 13.35
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karate Do Shotokai (KDS)
Vastaukset: 97
Luettu: 17095

Karate Do Shotokai (KDS)

Jussi Häkkinen kirjoitti: Ihan muuten pakko kysyä, että mistä ponnistaa "glippi" -termin käyttö videoklipistä l. leikkeestä puhuttaessa? :)
Isoilta pojilta opittu... :peukku:
diesel 64
maalis 10, 2015, 13.17
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karate Do Shotokai (KDS)
Vastaukset: 97
Luettu: 17095

Karate Do Shotokai (KDS)

Lisäys edelliseen, eli tuo ylläoleva Andyn laittama video on tosiaan kooste Sevillan leiriltä. Siitä vielä taustoja sen verran että tuo Sevillan ryhmä ei ole alun perin KDS:ää ja Haradan ryhmä vaan kuuluivat aiemmin Atsuo Hiruman Shotokai ryhmään jotka siirtyivät Haradan leiriin parisen vuotta sitten (ovat päässeet aika hyvin eroon laahaavasta takajalasta ja etujalan polvikulman ylimenosta).Pieni korjaus noihin nimiin eli Steve Hope (Tony Liman henkilökohtainen treenikaveri), Marie Kellet, Roy Margetts (kaikki Haradan 5 daneja).

Lisäksi Tony Limaa koskien niin hänellä ei ole taustaa muista lajeista mutta hänen ensimmäinen opettajansa (1974) oli ammattinyrkkeilijä joka siirtyi karateen Haradan oppilaaksi.

Tuo JussiH:n kommentti että hyökkäys ”pitää” olla suoritettuna ”oikein” on ihan hyvä huomio mutta tämä on vain eräs tapa harjoitella mutta ei todellakaan mikään lopullinen maali tai vertaus todelliseen tilanteeseen. Siitä esimerkkinä Tonyn ensimmäisen opettajan jabit silmäkulmaan jos ei nopeus ollut kohdillaanJ

Itse asiassa tuosta voi helposti antaa kritiikkiä koska tuollainen hyökkäys on vain yksi tapa harjoitella torjuntaa ja hyökkäystä ja tuo on ikävä kyllä usein väärinymmärretty myös KDS harjoittelijoiden keskuudessa, realistisuuden kanssa sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä.Patrik Hautanen ja Jari Lähdesluoma ovat myös Haradan 5 daneja ja Jari harjoittelee henkilökohtaisesti usein Tony Liman ja Steve Hopen kanssa yksityisesti.

HISTORIAN HAVINAA (lähde Jari Lähdesluoma)

Kysyin tästä KDS ja Shotokai asiasta Jarilta joka valaisi minua tuosta Shotokai historiasta yleisesti ja sen verran kommentoisin sitä että tuo Murakamin (myös Hiruman) ja tapa tehdä tuota jonkun mainitsemaa virtaavaa tyyliä jossa joissain tapauksissa takajalkaa laahataan ja mennää etujalan yli reilusti niin ei todellakan ole alkuperöistä Shotokaita, itse asiassa voisi helposti todeta että se ei ole Shotokaita olenkaan.

Pieni historian avartaminen, Murakamilla ei ollut Shotokai/Shotokan taustaa, hänen vyöarvonja jonka Shigeru Egami myönsi tuli itse asiassa Haradan suosituksesta koska hänelle tarvittiin uskottavuutta kun muita Karate opettajia alkoi virtaamaan eurooppaan.

Lisäksi tuohon aikaan kun Murakamille myönnettiin vyöarvo Shotokai oli muuttunut Japanissa aika lailla, siitä syystä että Shigeru Egami oli sairas eikä voinut enään harjoitella (opetus oli käytännössä puheen asteella) ja hänen niin sanottu luotto-oppilaansa Japanissa (Hiroyuki Aoki) muutti/toi Shotokaihin ihan oman näkemyksensä ja myöhemmin hän päättikin karaten harjoittelun ja jatkoi Shintaido linjalla.

Jos tiedätte vähääkään miltä Shintaido näyttää niin yhteys tuohon Murakamin ja Hiruman Shotokaihin (itse asiassa myös Japanin Shotokaihin) on ilmeinen.

Tästä tosin pienenä poikkeuksena Wasedan yliopisto (jossa myös Harada ja Ohshima opiskelivat), Waseda pysyi itsenäisena eikä liittynyt Shotokan (nykyään JKA) tai Shotokai leiriiin.Kommentti ja pieni tarina siitä miksi Haradan Shotokai (KDS) eroaa näistä Murakamin ja Hiruman tekeleistä on aika mielenkiintoinen.

Aikoinaan kun Harada tuli (Brasiliasta) eurooppaan ja Tsutomu Ohshima oli suositellut Haradaan omalle ryhmällensä Pariisissa jossa Harada sitten myöskin opetti. Haradalla oli tapana antaa kaikkien hyökätä Gyakuzukilla ja hän sitten teki torjunnan (Harada itse käyttää sanaa ”accept”) ja hänellä ei koskaan ollut mitään ongelmia tämän suhteen.

Tämän jälkeen hän meni Japaniin ja harjoitteli ja yritti omaksua tätä Hiroyuki Aokin ”uutta” tyyliä. Jokunen aika eteenpäin hän vieraili uudestaan Pariisissa Ohshiman oppilaiden luona ja teki saman kuten aiemminkin eli antoi kaikkien hyökätä, erona oli se että tällä kertaa hän ei pystynyt torjumaan ollenkaan ja luonnollisesti tästä kaverit saivat enemmän itseluottamusta ja hyökkäsivät entistä kovemmin. Itse asiassa Ohshima (joka oli paikalla silloin) joutui pysäyttämään tämän ennen kuin jotain pahempaa sattuu.

Tämä tapahtuma oli SE tekijä jonka takia Harada muutti harjoittelutapansa siihen entiseen tyyliin mitä hän oli itse aiemmin henkilökohtaisesti Egamin kanssa harjoitellut (ja toimivaksi todennut).Hauskana lisänä voisi kertoa pelkistetyn tarinan siitä kuinka Murakami Haradan hyvän tahtoisen auttamisen (graduointi Egamilta) herra Murakami väitti Haradan opettava jotain terroristijärjestöä ja joutui hetkeksi vankilaan ja poistettiin maasta. Hieno kaveri eikö vain. Niin ja tuosta tapahtumasta on Interpolilla dokumentit herra Murakamin väitteistä, tosin ne on jo ajat sitten kumottu koska eivät olleet todenperäisiä.

Eli tähän voi vain todeta että kamppailulajimaailma on aina ollut poliittinen, korruptoitunut ja mätä, ei tuohon muuta voi sanoa.SHOTOBUDO (lähde Jari Lähdesluoma)

Mitä tulee tuohon Shotobudoon niin itse Haggertyllä on vaikutteita aika paljon tuosta aiemmin mainitsemastani Shintaido linkistä, ei tosin ihan yhtä paljon kuin suora Murakamin ja Hiruman tyyli mutta kuitenkin.

Itse Herra Haggerty on ihan mukava kaveri ja lähettää itse asiassa joka vuosi joulukortin Haradalle ja Haradalla ei ole mitään henkilökohtaisesti Haggertya vastaan. Se syy miksi alun perin Haggerty erosi Haradan järjestöstä jääköön historiaan, sen verran valotetaan kuitenkin että se ei mitenkään liittynyt Karaten harjoitteluun.Jos Akumaa eli Matti Vanhasta kiinnostaa KDS eroavaisuus niin voi kysyä sitä vaikka Ronkaisten Veljeksiltä (2000 luvun alkupuolella Jari Lähdesluoma kävi heidän kanssaan harjoittelemassa pari kertaa kun he olivat myös kiinnostuneita eroista), tai vaihtoehtoisesto voi ottaa yhteyttä niin voidaan sopia tapaaminen hyvässä hengessä (Jari ainakin liikkuu ympäri suomea ja on Oulussakin aika ajoin).

JUSSI HÄKKINEN (lähde Jari Lähdesluoma)

Tuo Jussin mainitsema kokemus Turussa että hiki tuli korkeintaan alkujumpassa jne. on todennäköisesti ollut täysin tosiasia ja erittäin ikäväää. Seura oli aika nuori (eikä vieläkään kovin vanha) ja taso sen mukainen. Parannusta on tullut mutta paljon tarvitaan vielä. Mutta jos Jussia kiinnostaa niin on erittäin tervetullut uudestaan silloin kun Jari on paikalla niin saa vähän erilaisen kuvan tekemisestä, luonnollisesti hyvässä hengessä kuten kuuluu.JUSSI*M (Jarin kommentti)

Muistan kyllä sinut ja hyvä että et lähde loanheittolinjalle, tosin varmaa kotirauhan säilyttämiseksi se on todennäköisesti järkevääkinJ

Se miten sinua aikoinaan savustettiin Kusankoskella on kyllä kaikunut minunkin korviini, ikävää miten tuo on hoidettu mutta olkoon se nyt historiaa (kuten tiedät niin se kaveri ei ole edes mukana enään).

Sen verran tuohon Kuusankosken historiaan Shotobudo/Shotokai että heillä aika tulehtunut historia joka juontaa juurensa todella kauas. Siinä ehkä aika suuri osasyy tuohon tapaan millä asiat sinun kanssasi hoidettiin.

No ei siitä sen enempää ja hyvää jatkoa vain omalla polullasi.

LOPPUKOMMENTTI

Mielipiteitä saa olla ja niitä pitää olla se on selvä. Jokainen kuitenkin leikkii omalla ”hiekkalaatikollaan” omilla leluillaan ja hyvä niin. Välillä tietysti vertaillaan kenellä on suurin hiekkalaatikko ja parhaimmat lelutJ
diesel 64
maalis 10, 2015, 11.10
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karate Do Shotokai (KDS)
Vastaukset: 97
Luettu: 17095

Karate Do Shotokai (KDS)

Mika kirjoitti: Jonakin näytösmateriaalina siviileille tuollainen tietysti voi olla ihan kiinnostavaa, mutta enhän silti tiedä, harjoitellaanko tuossa isommalla porukalla juuri sellaista tarkoitusta varten.

Osaisiko @diesel 64 kommentoida tuota videota?
MUOKKAUS: Nimimerkki korjattu.
Tuo varmasti kooste leiriltä,olikohan sevillassa ?

Maksimaalisen vartalon hallinnan ja ajoituksen saavuttamiseksi tehdään harjoitteita "metodeja" aluksi hitaasti ja lisätään vähitellen nopeutta
metodeja on paljon ja niiden avulla rakennetaan keho ja oma suoritus mahdollisimman hyväksi .

-Vartalon Hallinta
Kyky pitää vartaloo rentona ja valppaana koko ajan ilman tarpeetonta lihasten jännittämistä jolloin painopiste putoaa alas ja lihasten käyttö maksimoituu.

-Etäisyys:
Kyky hallita vastustajaa pitämällä turvallinen etäsisyys.

-Ajoitus:
Kun on saatu kyky pitää vartalo rentona niin reagoiminen vastustajan liikkeisiin kuten näkeminen kun vastustaja hyökkää, tällöin sinulla on monta vaihtoehtoa, riippuen tilanteesta voit joko liikkua alta pois, torjua tai tehdä vastahyökkäyksen.

-Energian Kohdistaminen:
Rento vartalo, oikea ajoitus ja maksimaalinen lihastyö antaavat sinulle oikeanlaisen energian siirron ja auttaa sinua kohdistamaan hyökkäysesi tai torjuntasi.

Arvostan Tonya , ehdottomasti Sensein parhaimpia oppilaita ja ei tietääkseni ole taustaa muista kamppailulajeista.

myös Steve Hope , Mary keller , Roy Margts (tulikohan kirjoitettua oikein nimet? ) briteistä päteviä ja osaavia. Kiertävät paljon vetämässä leirejä ja olen ollut usealla.

Patrik Hautanen ja Jari Lähdesluoma erittäin osaavia ja päteviä myös , heitä kutsutaan paljon seminaareihin ulkomaille ja myös heidän kotimaan seminaareihin tulee ulkomailta hyvin porukkaa.

Tässä muuten taitaa olla minun kuvaama glippi .

[video][/video]
diesel 64
maalis 8, 2015, 22.30
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Karate Do Shotokai (KDS)
Vastaukset: 97
Luettu: 17095

Karate Do Shotokai (KDS)

Szanne kirjoitti: En haulla löytänyt paljon mitään tietoa KDS-tyylisuunnasta, joten ajatelin kysäistä viisaammilta faktatietoa tyylisuunnasta. Jotain mitä itse sain selville tiedonrippeistä on, että tyylisuunta painottaa paljon pehmeää(virtaavaa?) tekemistä, mutta muuten en saanut selkeämpää käsitystä, koska videotkin aiheesta eivät antaneet selkeämpää kuvaa tyylisuunnasta.

Taitaa olla muuten suhteellisen pienehkö tyylisuunta, niin sekin asia voi vaikuttaa siihen, että en paljon löytänyt tietoa.
Turussa Irjalla ja Timolla suora linkki Sensei Haradaan

http://www.finlandkds.com/Joomla/index. ... 4-15-28-35" onclick="window.open(this.href);return false;