Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Rojola
helmi 18, 2015, 01.59
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Missä kädet paljasnyrkki"ottelussa"
Vastaukset: 74
Luettu: 12069

Missä kädet paljasnyrkki"ottelussa"

Invictus kirjoitti:
Aihki kirjoitti: Nyt on käynyt huono säkä ja vastassa on paljain käsin pääasiassa nyrkkeilytyylillä iskemään pyrkivä vastustaja. Missä ja miten pitää kädet?

Kummassakin kokeilemassani modernissa JJ:ssa tiukasti opetetaan käsien olevan hanskanyrkkeilyasennossa. Olen tullut pikku hiljaa tulokseen, että tässä ei ole paljon järkeä. Hanskoja voi käyttää iskupehmusteina, mutta paljasta kättä ei voi. Yritin haeskella videoita moderneista paljasnyrkkiotteluista, mutta Google-Funi petti.

Ehdotuksia perusteluineen!
Olen muuten itsekin ihmetellyt, että miksiköhän niin monissa ip-lajeissa tunnutaan kiinnitettävän yllättävän vähän huomiota tähän paljaalla nyrkillä lyömiseen. Usein tuntuu olevan tosiaan juuri niin, että kaikki on suoraan nyrkkeilystä ja varusteitakin saatetaan lyödä pääasiassa hanskoilla...
Tässä ketjussa tuntuu olevan puuroa ja velliä sekaisin. @Aihki ilmeisesti tarkoitti jonkinlaista itsepuolustuksellista skenaariota aloituksessaan, mutta pian päästiinkin johonkin Roadhouse-tappelufantasioihin ja otteluihin. Mistä on siis kysymys? Eri pelit - eri tavat. Kun tähän ketjuun vastataan, olisi hyvä määritellä että mihinkä tilanteeseen vastaus liittyy.

@Invictus nosti esille hyvän huomion - tosin näiden nimenomaisten itsepuolustuslajien nimeäminen olisi ollut hyvästä. Nyt ikäänkuin heitettiin varjoa ylle ilman sen kummempaa suuntaa.

Senshidon suhteen voin sanoa, että nyrkillä lyömistä pyritään välttämään - kuten myös kaikenlaisia Heartbreak Ridge -elokuvatappeluita noin ylipäätään. Kun joku käy päälle, käsiä kannattanee pitää ylhäällä, mutta ei nyrkissä lähellä omia kasvojaan. Mikäli joku alkaa tanssimaan otteluetäisyydellä kädet pystyssä haluten matsata, kannattaa poistua. Mikäli tilanteesta ei pysty jostain syystä poistumaan, kannattaa käyttää tilapäisvälineitä - tai mitä tahansa mistä saa etua suhteessa vastustajan vahvaan peliin (olkoon hän sitten vaikkapa nyrkkeilijä).

Mikäli mikään ei auta ja kuukin on väärässä asennossa, pyritään sisään (tai annetaan vastustajan tulla sisään) ja raavitaan, syljetään, purraan, stompataan, riehutaan, revitään ja aiheutetaan niin paljon psykofysiologista mekkalaa, että päästään tilanteesta pois.

...ja mikäli se vastustaja on sitten niin taitava nyrkkeilijä ettei sille mahda mitään, niin sitten saadaan turpaan ja sillä selvä.