Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Samppa
helmi 29, 2008, 13.42
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kirvespotkun harjoittelu
Vastaukset: 58
Luettu: 12930

Magician kirjoitti: rippunee vähän potkaisijasta... itsellä ainakin irtoaa kantapää lattiasta eteenpäin suuntautuvissa kirvespotkuissa.
Lähinnä tarkoitin yleisesti potkuissa, en pelkkää kirvespotkua. Yuho kun tuossa kirjoitti, että potkiessa tätä päkiälle nousua ei suositella. Mutta siis tosiaan yleistä ohjetta ei lajissa siis ole, vaan henkilöstä kiinni? Luulisi kietävissä potkuissa olevan fiksumpaa olla päkijällä noin niinkuin maalaisjärjellä ajateltuna.
Samppa
helmi 28, 2008, 14.35
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kirvespotkun harjoittelu
Vastaukset: 58
Luettu: 12930

Yuho kirjoitti: Hmm... tätä ei yleensä kyllä suositella, koska päkiälle nousu vähentää tasapainoa potkun aikana.

Offtopic: Kirjoitetaanko päkiä muuten ihan päkiä vai päkiJä? :D

Potkitaanko taekwondossa tosiaan pääasiassa tukijalan kantapää maassa?
Samppa
elo 24, 2007, 13.24
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kirvespotkun harjoittelu
Vastaukset: 58
Luettu: 12930

Itse tein kyseisen potkun silloin kun sitä vielä osasin jotenkin käyttää aavistuksen sisäkautta nostaen. Eli jalka nousi hieman eri linjaa mitä tuli alas. Potkaisin nilkka ojennettuna, eli mahdollisimman pitkälle kurotettuna, mutta yritin silti saada osumakohdan kantapään kohdille. Nuorena ja notkeampana tuli käytettyä todella paljon kikkapotkuotteluissa ja välillä jopa kohtuu hyvälläkin menestyksellä. Kerran taisi finaalimatsissa meksikon mies sukeltaa tatamille luvunlaskuun kyseisen potkun seurauksena. Muistan, kun tuohon potkuun sai sellasen hyvän tuntuman ja sitä jo potkuun lähtiessä tiesi, että nyt ei vastustaja voi mitään. Siihen sai itseasiassa helvetin hyvän tuntuman, kun sitä käytti paljon. Nykyään taas jos edes yrittää koittaa nostaa tällä jäykkyydellä jalkaa noin ylös, koko potku menee summassa huitaisuksi jonka jälkeen tarkastetaan vahingot. Eli ei mitään tuntumaa tai kohdistusta. kai sitä on tullut vanhaksi :D