Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

MillaR
marras 1, 2010, 18.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Optimismi ja pessimismi
Vastaukset: 82
Luettu: 3149

Optimismi ja pessimismi

Omasta testistä sain pojot 34 ja saman arvion kun aloittaja.

Testistä tuli mieleen, että tuon testin perusteella suomalaisen on varmaan aika helppoa saada tuomio optimisti. Testi painottui aika paljon sosiaalisiin suhteisiin ja siihen, luottaako MUIHIN ihmisiin (ei itseensä). Suomessa voi olla ihan realististakin odottaa, että vessaan unohdettu lompakko palautetaan omistajalleen. Ja onhan suomalaista yhteiskuntaa kuvaamaan kehitetty tämä "vihannesvaaka"-teesikin. Esim. jossain Venäjällä tai vaikka Sudanissa asuva voisi tuosta testistä saada paljon korkeammat pisteet, vaikka luottamus OMIIN mahdollisuuksiin pärjätä olisikin korkealla.

Pointtinani siis, että kyyniselläkin ihmisellä voi juurikin olla optimistiset odotukset omista kyvyistään. Olen törmännyt kyynikkoihin, jotka pitää omaa kyynisyyttään jotenkin ansiona ja merkkinä siitä, että he ovat välkympiä kuin muut. Ts. he näkevät selvemmin muitten ihmisten itsekkäät motiivit, kun taas höpöoptimistit harhaisesti kuvittelee muitten olevan kivoja ja epäitsekkäitä...

(Ja tällä kamppailulajeihin mitenkään liittymättömällä viestillä onkin hyvä korkata Potku-ura. Oon käyny kurkkimassa teidän juttuja jo pidemmän aikaa, mutta nyt tuli mieleen, että voishan sitä itsekkin osallistua...Eli terve vaan kaikille :D !)