Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Mei55eli
touko 15, 2006, 10.19
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vaivat
Vastaukset: 275
Luettu: 54710

Rustopehmentymätaudista siis kyse.
Pitäisi olla kasvuikäisten urheilevien nuorten tauti. Jostain syystä olen kuitenkin pienen ajan sisällä törmännyt muutamaan kamppailulajiharrastajaan, joilla on todettu kyseinen "sairaus".
Lääkäri kun en kuitenkaan ole, niin varmaksi ei voi sanoa, mikä tämän aiheuttaa, mutta epäilyä voi heittää. Kyse on raajan suuntaisesti tulevasta eli aksiaalisesta iskusta/iskuista. Todennäköisesti siis toistuvista iskuista. Samaan hengenvetoon väittäisin hommaan liittyvän vielä lihastasapainossa olevan häikkiä ja lihashuollon jäävän toissijaiseksi osaksi päivittäistä harjoittelua.

Ohiampujalla se ei tunnu kuvauksen mukaan olevan ainakaan kauhean ärtsynä, kun kerran pystyt jalan kanssa reenaileen. Joten on kaksi vaihtoehtoa. Se ei ole chonromalasiaa (tähystämällä selviää) tai sitten ruston vaurio ei ole kauhean vakava+sijaitsee polven nivelpinnoista ulkopuoleisella eli lateraalisella nivelpinnoilla.

Ensimmäinen asia mitä pitää tehdä on joka tapauksessa käynti osteopaatilla, joka osaa kliinisen testauksen tai ortopedilla, ketkä voivat tehdä diagnoosin.
Jos kyseessä on chonromalasia: Ehdoton rauhoittaminen-->ei lajireeniä, jossa vamma on tullut. Ei mitää urheilua, jossa tulee aksiaalista rasitusta tai iskuja. Mutta kuitenkin pitää liikkua, jotta nivelrusto voi parantua==>uinti. :bath:

Kovettaminen-keskustelussa on hieman pohjatietoa allekirjoittaneen käsialana, koskien nivelen rakenteisiin yms. Ei suoraan tähän aiheeseen, mutta sieltä on helppo vetää hommaa kasaan :D
Mei55eli
touko 7, 2006, 14.56
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Vaivat
Vastaukset: 275
Luettu: 54710

Simpanssi kirjoitti:
JKoskinen kirjoitti:Nukkuessa tahtoi mennä alaselkä jumiin, ettei oikein ekaan 5min. haluaisi liikkua mihinkään. Sittenpä keksin, että varmaan jostain syystä(olisiko lihaksissa?) hanuri ikäänkuin vetää taakse ja alaselkä menee notkolle. :? No, sitten keksin kokeeksi asettaa tyynyn takamuksen alle nukkumaanmennessä juuri oikeaan kohtaan, missä se rentoutuessa selkä suoristuu, ehkä jopa enemmän. Nyt ei sitten kipeydy, jos vain asento pysyy koko yön. Samaan juttuun perustuu monien selkää parantava vaikutus polkupyöräilyssä.
Kyseessä on kai lonkan virheasento. Mulla on yksi hyvä ohjelma jonka voisin laittaa tänne. Avaan tuohon uuden ketjun asiasta..
Iliopsoaksen kireys. Eli lonkan koukistaja on ongelma.. Venytyksiä ja jumppaa.