Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Huppu
loka 24, 2017, 20.26
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: BJJ ja vyökäytännöt
Vastaukset: 575
Luettu: 125641

BJJ sininen vyö

Andy kirjoitti:Miksiköhän lähes kaikki ruskeat vyöt lopettavat kilpailemisen? Mustia vöitäkin on jo toista sataa ja ruskeita on pakko olla useampi sata. Kuitenkin ruskeiden ja mustien vöiden yhdistetyssä sarjassa on SM-kisoissa yhteensä vain luokkaa 20-30 ottelijaa.
Elite sarjan kova taso ajaa monia harrastelijoita pois kisoista. Vähän kehnommatkin kisailijat reenaa sen 4-6krt vko elite sarjassa ja matsit on muutenkin totisempia. Valkosella ja sinisellä voi käydä kuka vaan kisailemassa ja vielä pärjätäkkin. Purppuroissakin voi vielä pärjätä vaikka reenailis ihan harraste meiningillä. Elite sarjassa ei vaan enään pärjää jos ei reenaa tosissaan ja tavoitteellisesti.
Senpä takia monella ei riitä enään paloa pitää itseään kisakunnossa elite sarjassa. Lisäksi vuosien aikana on voinut tulla muita velvollisuuksia ja jiujitsu on pikkuhiljaa tullut osaksi elämää. Aluksihan monelle elämä on osa jiujitsua.
Pahimmassa tapauksessa ei uskalleta mennä kisailemaan, koska pelätään että oma status opettajana kärsii jos ei pärjää. Tämä tietysti on väärä ajattelumalli, mutta tiedän joidenkin ajattelevan näin.
Huppu
touko 30, 2015, 00.10
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: BJJ ja vyökäytännöt
Vastaukset: 575
Luettu: 125641

BJJ ja vyökoekäytännöt

Kyllähän minä ainakin olen törmännyt sinivöisiin kavereihin, jotka ei mielestäni ymmärrä jiujitsusta yhtään mitään. En näe lainkaan huonona, jos tämmöinen tekniikkapohjainen lähestymistapa yleistyisi. Mitään kisakoneitahan näin ei tietenkään synny, mutta mukavan harrastuksen siitä saa aluilleen. Gracien puoleltaha tämä on tietenkin vain mani mani juttu. Tuskinpa tätä kautta mustaa ikinä saa suoritettua? Eikai vyön myöntäjä halua nolata omaa nimeään? Monia lajejahan reenataan usein ilman sparria, eikä kukaan juurikaan ihmettele miksi joku on ansainnut vyön. Elikkäs alkuun tämä voi olla ihan ok, mutta mielestäni sinisen jälkeen pitäisi sitten alkaa aktiivisesti leireilemään ja hakemaan sparrivastustajia yms.