Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 13 tulosta

Streetwise
kesä 4, 2010, 21.41
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 33523

Jeet Kune Do

joksanen kirjoitti: Sanonpa vaan edelleen, että sekä näiden klippien, että STRn miittidemon jälkeen näen edelleen huomattavia yhteyksiä wingin ja JKDn välillä. Se miitin eka setti olisi ihan hyvin voinut olla meidän treeneistämme.
Sitten täytyy kyllä sanoa, että teidän wingi ei ole kyllä sitä, mitä ihmiset yleensä kuvittelevat wingin olevan. Toisaalta näkihän joku demossa defendoakin. Varmaan kaikki näkivät mitä halusivat nähdä.
joksanen kirjoitti: Joka saa minut entistä enemmän ihmettelemään, miksi jotkut JKD-opettajat tahtovat väkisin tunkea mukaan elementtiä, jolle ei ole luontaista toimintaympäristöä. Vähän kuin pitäisi tarkka-ampujan kiväärissä pistintä, ja murjottaisi kun se ei toimi, ja hehkuttaisi että on vain paljon helpompi ampua. Tästäkin STRn kanssa puhuttiin, vaikka en tiedä onko hän samaa mieltä =)
Valaise vähän enemmän, niin kerron sitten mitä mieltä olen. Laita vaikka joku videolinkki. Yleensä ongelma (monessakin lajissa) on että harjoitellaan tilanteita niin, miten ne koskaan ei mene tositilanteessa. Sitten tulee näitä "mä tekisin sitten noin ja näin" juttuja, jotka ei toimi koskaan missään. Korkeintaan salilla kun joku hyökkää juuri tietyllä tavalla ja jähmettyy sopivasti tietyssä kohdassa :D
Streetwise
touko 30, 2010, 22.07
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 33523

Jeet Kune Do

RAT on oma kokonaisuutensa mihin kuuluu rajattu määrä pysty- ja maassapuolustautumista. Ei siihen kuuluvia juttuja voi oikein erikseen luetella, siitä ei saisi oikeaa kuvaa. Aika brutaali toimintamalli. Kuuluu Streetwise JKD materiaaliin.
Streetwise
touko 28, 2010, 20.03
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 33523

Jeet Kune Do

Miklu kirjoitti:
STR kirjoitti: Vai olisko kuitenkin jotain muitakin syitä? ;)
Jos en nyt ihan väärin muista niin Streetwise JKD:ssa trappingiä ei käytetä vai oliko niin että sen verran että saa maistiaisia lajin historiasta?
Kyllä tietyissä tilanteessa käytetään, mutta ei opeteta enää edes siinä mittasuhteessa kuin Vunak. On niin paljon muuta tärkeämpää opetettavaa. Trapping harjoittelu vie liikaa aikaa suhteessa siihen hyötyyn mitä sillä saavutetaan itsepuolustustilanteissa. Siksi pidättäydytään vain niissä trappingeissä, joilla on edellytyksiä toimia tositilanteissa. Ja aloittelijoille niitä ei edes opeteta.

Taisi olla minusta Bruce itse, joka sanoi että trappingiä tarvitaan vain viidessä prosentissa tappeluista. Silti jotkut käyttää siihen 95% harjoitusajasta.
Streetwise
touko 28, 2010, 17.22
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 33523

Jeet Kune Do

Miklu kirjoitti: Moni JKD koulu taikka suunta on pudottanut esim. trappingin pois kokonaan siitä yksinkertaisesta syystä, etteivät osaa sitä.
Vai olisko kuitenkin jotain muitakin syitä? ;)
Streetwise
touko 24, 2010, 20.14
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 33523

Jeet Kune Do

Stefan, kuinka paljon Ted Wongin opetuksessa on Wing Chunia? Olen käsittänyt, että loppuaikoina Brucen opetuksissa Wing Chunin osuus oli jo aika vähäistä verrattuna Seattlen ja Oaklandin aikoihin.

Meidän opetuksissa (Streetwise JKD) Wing Chunin osuus on erittäin pieni. Ja tässä vaiheessa täytyy vielä täsmentää, että me ei harjoitella Wing Chunia, Kalia tai mitään muutakaan erikseen lajinomaisesti. Me harjoittelemme kokonaisuuteen sopivia ja toimiviksi todettuja asioita, jotka on koottu monesta eri lähteestä. Meillä on siis vain yksi kokonaisuus ja ydinasiat, mitä pidämme tärkeinä ja toimivina.

Tuo "jokaiselle oppilaalle kehittyy oma JKD" on hieman harhaanjohtava. Se saa luulemaan, että kaikki JKD oppilaat häröilisivät jotain omaa salin nurkissa ja toteuttaisivat "omaa JKD:tään". Näin ei kuitenkaan ole. Meidän eräässä seurassa yksi oppilas luuli juuri niin tullessaan kurssille. Sitten hän ihmetteli, että miksi hän ei saanut tilanneharjoitteluissa tehdä korkeita potkuja. Syy oli se, että se ei tilanteessa ollut järkevää. Lisäksi hän sai toistuvasti turpaansa mutta oppilaan mielestä se oli edelleen hyvä idea. Ohjaajan mielestä ei. Oppilas lopetti kun ei saanut "toteuttaa itseään" ja neuvot eivät kelvanneet.
Streetwise
touko 23, 2010, 17.43
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 33523

Jeet Kune Do

Aleksi T kirjoitti: Miten tärkeänä Stefan ja muut JKD:n harrastajat/opettajat pidätte sitä, että kamppailijalla on runsaasti aiempaa kokemusta kamppailu- ja ip-lajeista ennen kuin JKD:tä aloitetaan?
Ei ole ollenkaan tärkeää.
Aleksi T kirjoitti: Tai oikeastaan voisi kysyä, että miten JKD:tä opetetaan kamppailu-urallaan ensiaskelia ottavalle ja toisaalta kokeneelle karpaasille?
Jos normaali ryhmätreeninä vedetään niin ihan samalla tavalla. Yksityisopetus ja pikkuryhmät on asia erikseen.
Aleksi T kirjoitti: Ideanahan on kuitenkin koota se oma JKD tai kuten sanottu oma totuus, mutta miten tätä voidaan soveltaa aloittelijalle, joka ei välttämättä tiedä edes mitä todella haluaa oppia tai tavoitella.
Ei mitenkään. Siksi aloittelijoille opetetaan perusteet ensin (asennot, liikkuminen, lyöminen, potkiminen jne...) Onneksi on peruskurssit sitä varten.
Streetwise
touko 13, 2010, 23.45
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 33523

Jeet Kune Do

Jos joku systeemi on jäänyt vuoden 1973 tasolle, niin se voitaisiin kyllä nimittää Jun Fan Gung Fuksi (mitä se olikin aikoinaan). JKD:n periaatteita se ei enää nimittäin noudata, vaan olisi lähinnä "traditionaalinen" Bruce Leen harjoittelumetodi. Ja Bruce kritisoi vahvasti kaikkea kamppailulajipiireissä esiintyviä historian painolasteja ja vanhoja traditioita vastaan.
Streetwise
touko 13, 2010, 23.29
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 33523

Jeet Kune Do

TimoS kirjoitti: Vääntäkääpäs nyt mulle ihan rautalangasta, mikä ero oikein on Jeet Kune Dolla ja Jeet Kune Do Conceptsilla? Auttaisi käsittämään tätä keskustelua paremmin
Ja Jun Fan Jeet Kune Dolla ja Jun Fan Gung Fulla...

Dan Inosanto sanoi, että "JKD is concept" :D Ja sitten on paljon muita mielipiteitä. Minusta Bruce Leen kuoleman jälkeen pakka jäi hieman sekaisin.
Streetwise
touko 13, 2010, 23.22
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 33523

Jeet Kune Do

Tästä varmasti kehittyy erittäin maittava keskustelu :) Olen Stefanin kanssa aikaisemmin jo vaihdellut sähköposteja, mutta jatketaan täällä.

Ted Wong ei tietääkseni ollut ennen Bruce Leen oppeja harjoitellut mitään muuta kamppailulajia, eikä ole ilmeisesti Leen kuoleman jälkeenkään. Voisi siis sanoa, että hän pääsi harjoittelemaan "puhtaalta pöydältä" ja että hänen oppinsa on pysynyt "puhtaana". Ted Wong JKD siis opettaa sitä asiaa mitä Bruce Lee opetti hänelle vuosina 1967-1973. Joka on kiinnostunut niistä asioista, niin Ted on hyvä lähde.

Siinä lisää vanhaa historiaa http://www.andykimura.com" onclick="window.open(this.href);return false; Brucehan sertifioi vain kolme opettajaa James Yimm Leen, Taky Kimuran ja Dan Inosanton. Siinä olivat Seattlen, Oaklandin ja Los Angelesin aikojen apuohjaajat.

Ted Wongin tarkoitus on siis opettaa muuttumattomana sitä asiaa mitä Bruce hänelle opetti. Osa taas (minä mukaanlukien) on sitä mieltä, että systeemin pitää kehittyä aikojen kuluessa, eikä jäädä kiinni vanhoihin oppeihin kuin niiltä osin, mitkä ovat käyttökelpoisia edelleen. Vaikka Stefan niputti JKD Concepts opettajat vähän samaan kasaan, niin voin kertoa että tässäkin porukassa on näkemyseroja erittäin paljon. Siksi päädyin opettamaan Streetwise JKD nimellä, koska näin minun ei tarvitse puuttua maailmalla vellovaan "JKD on/ei ole sitä tai tätä" -keskusteluun.

Stefan, kyllä täällä Suomessa ollaan ihan oikeasti avoimia JKD:n suhteen ja varmasti kaikki oikeasti harjoitelleet otetaan vakavasti. Itse olen vain sen verran kiireinen, että en ehdi yleensä tänne forumille juuri kirjoittelemaan.

Minusta JKD ei edes kuulu kiinalaisten lajien kategoriaan.
Streetwise
touko 11, 2010, 23.26
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 33523

Jeet Kune Do Finland

Kyllähän tämä nimi (jkd fi) harhaanjohtaa luulemaan, että nyt puhuttaisiin koko Suomen JKD toiminnasta. Vaikka toimintaa on vain Oulussa ja sielläkin JKD on vain hyvin pieni osa harjoittelua. Teidän edellinen nimi sopi minusta paremmin kokonaisuuteen (vaikkakin hankala muistaa olikin).

Stefan on kyllä monessa asiassa oikeassa. Odotan hyvää keskustelua jossakin muussa ketjussa.
Streetwise
elo 12, 2008, 19.57
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 33523

Karatesta ei tule JKD:tä vaikka mitä tekisi. Homma ei ole yhden periaatteen varassa (lisää,poista,muokkaa). Ei meillä, eikä missään JKD-tyylissä.
Streetwise
loka 19, 2006, 17.46
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 33523

Kunpa Bruce eläisi vieläkin niin ei tarvitsisi käydä näitä keskusteluja. Mielenkiintoista olisi ollut nähdä mihin suuntaan JKD olisi hänen toimestaan mennyt. Todennäköisesti Brucesta olisi tullut elokuvatähteytensä vuoksi miljonääri ja se ei ainakaan hyväksi olisi lajille ollut. Los Angelesinkin aikana suurimman osan ajasta opetuksesta hänen salillaan vastasi Dan Inosanto kun Bruce ei ehtinyt kun käydä morjestamassa.

Mutta se on varmaa, että jos hän olisi jatkanut JKD:n parissa touhuamista niin vuonna 2006 se ei todellakaan olisi enää muistuttanut vuoden 1973 aikojen materiaalia kuin pieneltä osin. Ehkä RBSD-buumi olisi alkanut jo vuonna 1975 ja häkkiottelut samaan aikaan :D

Mutta jos joku haluaa vanhoja kaivella niin:

http://www.andykimura.com" onclick="window.open(this.href);return false; - Seattlen aikoja
http://oakland.jkd.com.hk" onclick="window.open(this.href);return false; - Oaklandin aikoja

Minä en ole ikinä ajatellut mikä on oikeaa ja mikä väärää JKD:ta. Minä erotan vaan käyttökelpoisen ja toimivan muusta kaurasta.
Streetwise
huhti 24, 2006, 22.32
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Jeet Kune Do
Vastaukset: 205
Luettu: 33523

Kyllä "kenttä" olisi sopivampi paikka, ainakin jos puhutaan Streetwise JKD:sta. WHK:n touhuista en tiedä mitään. Kungfu sana sopii varmasti sinne ainakin curriculumin perusteella. Mutta sama se on missä keskustellaan.

Jos tietäisin miten WHK:ssa treenataan niin voisin sanoa eroavaisuudet, mutta kun en tiedä. Joten kysy vähän tarkemmin mitä haluat tietää ? Vai halusitko oppilaan näkökulman asiaan ?