Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Dojon Jäykin
elo 28, 2015, 22.21
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 64902

Fillarit, nuo mainiot mankelit

Kuva
Dojon Jäykin
elo 28, 2015, 21.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 64902

Fillarit, nuo mainiot mankelit

Tuossahan mentiin loppupeleissä aika rauhallisesti... Puolin ja toisin.
Ja en todellakaan nostaisi yhtä ryhmää toisen edelle ajokulttuurissa.
Dojon Jäykin
elo 28, 2015, 21.01
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Fillarit, nuo mainiot mankelit
Vastaukset: 658
Luettu: 64902

Fillarit, nuo mainiot mankelit

Joku täälläkin ilmaisi mielipiteenään joskus että autoilijat tekevät huimasti enemmän liikennerikkomuksia kuin pyöräilijät. Väittäisin että lukumääräisesti laskettuna näin ei ole jos suhteutetaan ajomäärään ja otetaan enemmän ajosuoritteet kaupungeissa. Toki kun lievät ylinopeudet lasketaan mukaan siinähän mennään autoilijoiden kanssa helposti jos ajassa lasketaan minuutteja ellei kymmeniä minuutteja sääntöjen vastaisesti. Todella pieni prosentti näistä vaikuttaa muiden liikkujien suoritukseen häiritsevästi. Kyllä sitten jo alkaa harvenemaan kun punaisia päin ja vakavammat lasketaan mukaan. Näistä esimerkkinä vaikka yksisuuntaista väärään suuntaan ajamiset ja poukkoilut ajoväylältä toiselle. Kannattaako mainita sitä ettei pysytä pyörälle varatulla ajoväylällä vaikka semmoinen olisi metrien päässä? Maan erikoisuus autoilijoilla on tietenkin suojateiden kunnioittamisen unohtuminen. Mutta kun samaa näkee koko ajan joillain pyöräilijöillä, tungetaan etupyörää suojatiellä kävelijöiden keskelle ja pujotellaan. Tuommoista ei sentään autoilijat tee. Samoiten bussista ulosastujat ovat vaarassa. Kyllä se pyörä vaan näyttä olevan se joustamattomin kulkuneuvo tilan antamisessa ja sitten taas joustavin kun liikennesääntöjä aletaan venyttämään.

Vakavasti väitän että aivan liian iso osa pyöräilijöistä, ainakin kaupungissa, rikkoo viikottain kymmeniä sääntöjä ja näistä todella runsaslukuisesti rikotaan punaista valoa. Väistämisvelvollisuus on todella hukassa monilla kuten videostakin voi todeta. Jos autoilijat noin käyttäytyisivät olisi hulabaloo kauhea. Sitten voidaan jeesustella sillä ettei pyöräilijän rike vaaranna yleensä muiden henkiä. Siitä vaan, mutta en paljoa nostaisi pyöräilijöitä keskimäärin jalustalle sääntöjen noudattamisessa. Päin vastoin, ajokortittomat varsinkin lienevät keskiverrosti tietämättömämpiä säännöistä. Edes sen pyöräkaistan säännöt eivät tunnu menevän perille. Ei noudateta yksisuuntaisuutta, hirveä mökä jos siinä on joku aivan laillisesti hetken pysähtyneenä (niillä on bussipysäkkejäkin, Helsingin Sokoksen Mannerheimintien puolella on myös yötaksiasema, yhtä aikaa pyöräkaistan kanssa) jne. jne.

Ei tuon videon tapahtumia voi selittää kuin sanoilla tietämättömyys, ylimielisyys, välinpitämättömyys... Yksinkertaisesti mikään muu ryhmä ei voi käyttäytyä noin.
Selittämällä tuota ei saa ymmärettäväksi. Ja jos joku kohtelias tai ystävällinen tai tietämätön autoilija väistää niin sehän on ihan ok. Itsekin joskus annan tietä kun olen ainoana autona paikalla.
Nimenomaan siksi, että varsinkin isompi ryhmä turvallisessa paikassa pääsee jatkamaan matkaansa enkä ainoana etuajo-oikeutettuna aina pidä kiinni siitä oikeudesta. Näin varsinkin jos oma alkunopeus on jo nolla tai melkein. Jos perässä tai vastaan tulee muita tien antaminen ei välttämättä ole hyvä juttu koska saattaa yllättää turhaan tai houkutella ylittäjän ansaan.