Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Dojon Jäykin
helmi 17, 2016, 20.08
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 293
Luettu: 53607

Opettajien voimankäyttö

Mika kirjoitti: Tämä oikeastaan vain sivuaa aihetta, mutta liittyy se voimankäyttöön siten, että opettajalla on oikeus fyysisesti poistaa oppilaalta matkapuhelin. Itse olen näin toiminut pari kertaa, kun kehotukset eivät ole menneet jakeluun.
Opetushallitus valmistelee kevääksi valtakunnallisia, oppilaiden kännykän käyttöä koskevia järjestyssääntöjä.

Jo nyt kouluilla on omat järjestyssäännöt, ja lakiin on kirjattu, että opettajalla on oikeus puuttua oppilaan matkapuhelimen käyttöön silloin, kun se häiritsee opetusta, sanoi OAJ:n kehittämispäällikkö Nina Lahtinen Ylen aamu-tv:ssä.

OAJ katsoo, että kännykän käyttöä pitää voida suitsia myös välitunnilla silloin, kun kännykällä häiritään toista oppilasta. Tällainen häirintä voi olla esimerkiksi nettikiusaamista. Sen kohteeksi joutuu lapsista noin joka kymmenes, OAJ arvioi.
Onko pelkoa, että se ohjeistus tulee olemaan (kukkahattuhymiö) luokkaa kännykän saa ottaa pois, mutta fyysisesti ei saa kajota oppilaaseen. Jota siis olet jo ilmeisesti tehnyt vai onko ihan puhumalla lähtenyt?