Ole hyvä ja vastaa nopeasti kyselyyn Potkun kehittämisestä. Vastausten perusteella pohdimme keinoja uudistaa Potkua. Kiitos. :)

Haku löysi 4 tulosta

egg
elo 17, 2006, 20.59
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 71
Luettu: 21276

Taisin kyllä nyt typottaa lajin nimen aika pahasti. Sori! :D Syytän japanilaisia. :)

Kuva
egg
elo 17, 2006, 20.43
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 71
Luettu: 21276

Oliko tuosta nyt alkavasta kurssista näytöstä tulossa? Ajattelin, että tuo bulevardin on aika kätevän matkan päässtä, joten voisi mennä katsomaan.

Toivottavasti en nyt kuulosta nipottajalta, mutta rupesin tuossa ajattelemaan juttuja. En kyllä ole mikään taistelulajianalyytikko, joten joku pliis (mika, janneM, yamazu, häkkinen tai joku muu HC-friikki. sori vaan nimittely, heh) oikaiskoot, jos olen väärillä jäljillä. Ajattelin, että ennen kuin voi olla taistelutaito tms. olemassa, pitää olla käyttötarkoitus. Kaikki lajit ja taidothan on varmaan kehittyneet tai kehitetty johonkin käyttötarkoitukseen. Mikä on Gojidan käyttötarkoitus? Miksi siis tarvitaan uusi laji? Jos tähän on joku syvällinen vastaus olemassa niin laji kyllä voisi kiinnostaakin. Toistaiseksi taistelu-, itsepuolustus- sun muita -lajeja on jo IHAN joka lähtöön, joten siksi kiinnostaa. Modernit IP-lajit tuntuvat liikkuvan linjoilla Krav Maga, Combat Hapkido jne. eli ne menevät hitusen jo eri linjaa kuin vanhemmat lajit. Ja se lienee luonnollista kehitystä, sillä nykyaika asettaa tarpeen nykyaikaiselle lajille tai taidolle. Eli onko Gojida jotain tämän suuntaista? Se ei ainakaan lajin sivuilta tai mistään muistakaan tiedotteista ole selvinnyt. Vai onko Gojida sitten jotain perinteisempää suuntaa edustavaa? Jos on, niin onko täysin kohtuutonta kysyä, että mihin sellaista nyt vielä tarvitaan kun vastaavanlaisia on jo vauvoille ja vaareilla jokaiselle omansa? Sori nyt jos kuulosti jotenkin kriittiseltä.

ps: hankkikaa graafinen suunnittelija. :) logonne on hirviä.
egg
elo 17, 2006, 14.50
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 71
Luettu: 21276

yksi kyssä tässä hieman aiheen vierestä, mutta kun liittyy hieman tähän niin joku voi vastata jos on hyviä teorioita. modet varmaan sitten halkovat ketjun, jos tulee jotain keskusteluakin.

eli miksi nimetä ulkomaalaisittain suomalainen laji? okei, lajin juuret voivat olla muualla, mutta jos itse kehittäisin lajin niin antaisin suomenkielisen nimen (paitsi jos olisin korelainen niin ehkä nimeäisin lajin korealaisittain). Esim tämä gojida nyt sitten tarkoittaa jotain isoksi kasvamista. Kyllähän siitä nyt hienon nimen saisi suomeksi. En ole koskaan oikein tätä oikein ymmärtänyt. Tulee mieleen joku tietynlainen wannabeismi. (huomaa sarkasmi sanassa wannabeismi!)
egg
elo 17, 2006, 13.24
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 71
Luettu: 21276

Näin jossain lehdessä ilmoituksen kurssista tässä vähän aikaa sitten. En ole kyllä lajista aikaisemmin kuullut ihmekös tuo kun on näköjään aika uutta tuotantoa.

Voisiko tuosta lajista saada hieman enemmän infoa, kun ainakin nettisaitilla oleva lajikuvaus on hieman ympäripyöreätä?