Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

JypeK
syys 14, 2012, 03.23
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Polvi- ja selkävaivaa
Vastaukset: 91
Luettu: 29751

Polvi- ja selkävaivaa

Vartijana aloitin muutama kuukausi takaperin. Tiedä sitten johtuuko siitä. Tänäänkin töissä tuli jo parin tunnin aikana selkä kipeäksi, mutta nyt kun olen kotona ollut enkä ole muutamaan tuntiin tehnyt muuta, kuin istunut tietokoneen äärellä niin selkäkipu on hellittänyt vähäsen. Tosin niin käy aina, huomenna töissä todennäköisesti taas sama juttu.
JypeK
syys 13, 2012, 23.40
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Polvi- ja selkävaivaa
Vastaukset: 91
Luettu: 29751

Polvi- ja selkävaivaa

Olen tässä nyt pari vuotta harrastanut potkunyrkkeilyä ja puolisen vuotta defendoa ja on viime kuukausien aikana ruvennut mietityttämään, että kestääkö kroppa enää. Polvet ovat aina olleet huonossa kunnossa, kestävät kaikenlaista juoksemsita, hyppimistä yms. todella huonosti. Potkunyrkkeily ja defendo ovatkin yksiä harvoista lajeista, joita voin harrastaa täysillä. Polvet eivät kestä mm. kyykyssä olemista ollenkaan ja tulevat muutenkin helposti kipeiksi. Lääkärillä olen käynyt monta kertaa ja lättäjalat kuulemma on ainakin jonkun verran vaikuttaneet polvien huonoon kuntoon. En kuitenkaan ole saanut muuta apua, kuin uudet pohjalliset kenkiin, joista ei pahemmin ole hyötyä ollut. Olenkin tässä miettinyt, että pitäisikö harkita polvitukien käyttämistä? Mitkä olisivat hyvät polvituet?
Sitten toinen mikä minua on alkanut viimeisen vuoden aikana mietityttää, on alaselkäni, joka aluksi tuli kipeäksi kovassa rasituksessa, mutta ajattelin sen olevan normaalia, kun ei aluksi kuitenkaan niin kipeäksi tullut, että olisi elämää haitannut. Tässä parin kuukauden aikana kuitenkin kipu on pahentunut. Olen töissä vartijana kolmena päivänä viikossa ja työpäivä kestää vaivaset viisi tuntia, mutta siinä kun seisoskelee ja kävelee paljon, niin alaselkä tulee todella kipeäksi. Myös potkunyrkkeilytreeneissä selkä on ruvennut tulemaan kipeämmäksi, varsinkin kiertopotkuja potkiessa. Olen suhteellisen notkea, ja pystyin ennen vaivatta potkaisemaan pään korkeudelle itseäni pitempää kaveria, mutta nykyään selkäkipu rajoittaa varsinkin oikean jalan potkuja. Olisiko tässä aihetta jo käydä lääkärillä vai hoituuko kotikonstein? Venyttelen jokaisten treenien jälkeen koko vartalon läpi, ja välillä muutenkin, varsinnni selkää, mutta kipu ei ole lähtenyt mihinkään.
Mielellään en rakkaita harrastuksia lopettaisi.