Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

Uchujin
marras 2, 2018, 09.07
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: WhatsApp, Viber, Telegram ja muut puhelinten pikaviestisovellukset
Vastaukset: 50
Luettu: 4804

WhatsApp, Viber, Telegram ja muut puhelinten pikaviestisovellukset

Mika kirjoitti:
marras 2, 2018, 06.42
Kaksi potkulaista kommentoi tätä.

"Joskus taisin sanoa, että ei taida mikään pikaviestin olla turvallinen, kun vaikka kuinka salattais, niin teksti päätyy vastaanottajalle selväkielisenä.

Ja kaikkki viestit menee heidän palvelimiensa kautta."


"Eihän se tg oo open sourcea joo eikä käytä vakiintunutta cryptoa, mutta tykkään kun on niin käytettävä ja on desktop appi. Ja noita botteja ja muuta voi nikkaroida tg:n päälle, toisin kun whatsappissa tai signalissa..

Eli käytettävyys viehättää ja jättää turvallisuusjutut varjoon.. ja jos isis käyttää sitä eikä oo viestit päätyny mihkään ulkopuolelle, niin eiköhän se cryptokin toimi xD"
Jos palvelu on keskitetty, viestit menevät aina tarjoajan palvelimien kautta, pikaviestisovelluksesta huolimatta. Signalista löytyy myös desktop-sovellus. Isis-vertaus hieman ontuu, sillä tuskin Facebook Messengerilläkään lähetetyt viestit minnekään ulkopuolelle päätyvät, mutta Facebook ne voi sieltä halutessaan raapaista. Signalissa tämä ei edes onnistu. Hyvä esimerkki parin vuoden takaa: https://thehackernews.com/2016/10/signa ... poena.html

Signalin pisteitä nostaa entisestään tuleva ominaisuus jossa viestin lähettäjä ja vastaanottaja voidaan myös piilottaa metadatasta: https://signal.org/blog/sealed-sender/.
Uchujin
huhti 24, 2018, 09.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: WhatsApp, Viber, Telegram ja muut puhelinten pikaviestisovellukset
Vastaukset: 50
Luettu: 4804

WhatsApp, Viber, Telegram ja muut puhelinten pikaviestisovellukset

Mika kirjoitti:
maalis 23, 2018, 09.51
Latasin Telegramin samana päivänä, kun Facebook ilmoitti ostavansa WhatsAppin. Esimerkiksi takapotkijoiden kanssa käytämme Telegramia. On hyvä että kilpailua on. Telegram on 200 miljoonalla käyttäjällään iso tekijä pikaviestimarkkinoilla.
En suosittele Telegramia kellekään. Miksi?
Se käyttää omaa salausmekanismia (MTProto), jota ei ole auditoitu eikä osoitettu kovinkaan turvalliseksi. Lisäksi palvelinpuolen koodi on täysin suljettua, eli kukaan ei ole päässyt kurkistamaan sen sisälmyksiin. Verraten esim. WhatAppiin joka käyttää samaa avointa ja turvallista salausmekanismia Signalin kanssa. Lisäksi keskustelujen salaus ei ole päällä vakiona, ja etenkin ryhmäkeskusteluissa käytössä on heikompi salaus (ja data tallennetaan palvelimelle ilman sitä).

Ehdoton suositus Signalille, jos haluaa käyttää oikeasti turvallisempaa pikaviestisovellusta. WhatsAppille miinusta Facebook-kytkösten takia.