Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Niksoni
kesä 22, 2014, 17.46
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Montako liikesarjaa osaat?
Vastaukset: 158
Luettu: 17047

Montako kataa osaat?

Itse näen asian niin, että sanchin on läpikäveltynä ihan sama juttu kun mikä tahansa muukin kata. Ainakin itse luen sanchinin läpikävelyyn myös sen, että hengitykset tehdään oikeassa kohdassa liikkeiden kanssa, vaikka sitä hengitystä ei oikein osaisi tehdäkkään. Muuten ei osaa läpikävellä kyseistä kataa. Tämä siis tosin vain oma mielipide. Sittemmin jonkun katan hallitsemisesta puhuttaessa mukaan tulee sanchinissa vartalon lihasten jännitys ja hengityksen oikein suorittaminen jne. Ja taas vastaavasti muista katoista oikeat asiat korostuvat kataa "ilmaan huitoessa" sekä ymmärtää mitä kata sisältää eli osaa tehdä myös edes ns. kihon bunkait ja myöhemmin sitten tietysti erilaisia oyo bunkaita (sovellettuja bunkaita).


Kovin vaikea kirjottaa siitä, mitä mieltä on tuosta läpikävelyn ja oikean osaamisen erosta. Muutenkin aina niin huono ilmaisemaan mielipiteitään kirjotettuna, mutta toivottavasti jokainen osas lukee rivien välistä.
Niksoni
kesä 22, 2014, 14.51
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Montako liikesarjaa osaat?
Vastaukset: 158
Luettu: 17047

Montako kataa osaat?

Kaikki gojun katat menee liikkeineen. Osa vähän paremmin kun jotkut muut. Nyt työn alla sanchin dai ichi ja tensho.