Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

AriJ
heinä 22, 2018, 08.55
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Oppiminen näkemällä, kuulemalla tai tekemällä
Vastaukset: 33
Luettu: 4932

Oppiminen näkemällä, kuulemalla tai tekemällä

Lasse Candé kirjoitti: heinä 21, 2018, 03.48
Nykyään käytännössä kaikki sanovat että muistijälkiä pitää luoda mahdollisimman monella tavalla ja monipuolisuus on rokkenrol.
Eri lajeissa ehkä eri malleilla - saa laittaa näitä malleja verrokiksi - mutta meillä (BBT ja sen sisältämät koulukuntakokonaisuudet) homma on hyvinkin noin; sen sijaan että jokainen muoto opettaisi jotain ihan uutta erilaista jippoa, nin muutamaa ydinmallia tutkitutetaan hyvin monesta eri kulmasta, erilaisiin hyökkäyksiin, liitettynä toisiinsa....

Ja jos katsotaan askel laajemmaksi, koulukuntien sisäisten opetustasojen kautta, niin edetessä tasolta toiselle otetaan mukaan niitä edellisten hommia, ja taas näitä niputetaan avittavasti yhteen, muistijälkiä juurikin kiinnitellen, jotta opitaan "ottamaan se mitä tarjotaan" eikä yritetä runtata itse ennakkoon päätettyä mahdollisesti vaikeampaa juttua tilanteeseen.
Lasse Candé kirjoitti: heinä 21, 2018, 03.48 Toistan tässä hieman itseäni, mutta siis otsikon kolmijako on oikeastaan hemmetin hyvä, koska se yleisesti ottaen monipuolistaa opetusta. Mutta minun on pakko sanoa että se kusee oppijoiden kolmijaon ja opetuksen tavan (väärin oletetun) eroteltavuuden kautta.

Mutta näköä, tuntoa ja kuuloa opetuksessa??
Hell yeah!!
Kukin oppii parhaiten miten oppii, yksi yhdellä, toinen toisella. Sama pätenee opettajiin, tämä opettaa parhaiten näin, tuo taas tuolla viisiin. Pitää vaan löytää se oikea kombinaatio jotta homma toimii.
AriJ
heinä 12, 2018, 22.41
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Oppiminen näkemällä, kuulemalla tai tekemällä
Vastaukset: 33
Luettu: 4932

Oppiminen näkemällä, kuulemalla tai tekemällä

Jokainenhan meistä - mitä luultavimmin - aloittaa opettelun matkimisella, ja sitä tehdään sitten koko loppuelämä, jopa kai tahtomattaankin (eräs nuohoojatuttu kertoi kuinka oli opettanut oppipojalle hommia, ja sitten kun oli opin tarkastuksen paikka niin huomasi tämän oppipojan istuvan samoin kuin opettajakin tuppasi istumaan.... Seizassa :) Ja tämä nyt ei kuulunut nuohoojakouluukseen, eikä varmasti ollut nuorempaa tieten opettanut istumaan niin muuta kuin tahattomasti mallina olemalla).

Ja jos ajatellaan oppia kokeneemmalta jonka kanssa ei ole riittävää yhteistä kieltä; katsomallahan siitä pitää taas oppia lähteä hakemaan. Lisäapuja saa sitten noista puhutuista ja kirjallisista.