Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

fudo
kesä 4, 2018, 16.52
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miten sivullisen kannattaisi toimia nähdessään tilanteen, jossa on kyse parisuhdeväkivallasta?
Vastaukset: 22
Luettu: 1988

Miten sivullisen kannattaisi toimia nähdessään tilanteen, jossa on kyse parisuhdeväkivallasta?

Miten sivullisen kannattaisi toimia nähdessään tilanteen, jossa on kyse parisuhdeväkivallasta? Tarkennuksena tilanteeseen: Tapahtuu maksullisella parkkipaikalla kauppakeskuksessa, jonka sisällä on vartijoita. Vaimolleen raivostunut mies on juovuksissa, mutta täysin toimintakykyinen. Mies huutaa, tuuppii vaimoaan, tarttuu tätä rinnuksista, uhkaa lyödä, potkii vaimonsa autoa. Nainen on selvästi peloissaan. Molemmat kuitenkin nousevat autoon, nainen kuskiksi, mies toiselle etuistuimelle. Huutaminen ja tuuppiminen jatkuu autossa, jonka moottori ei ole vielä käynnissä. Etuovet ovat vielä auki. Tässä vaiheessa muutama sivullinen henkilö tulee auton viereen kyselemään, tarvitaanko apua. Nainen ei suoraan uskalla pyytää apua, mutta ottaa avun arkaillen vastaan, ilmeisesti miehensä reaktiota peläten; edelleen aggressiivisesti käyttäytyvä mies ei tietenkään kaipaa tilanteeseen mitään apua. Itkevä nainen pyytää miestään rauhoittumaan ja lopettamaan juomisen. Huutaen mies vastaa olevansa täysin rauhallinen. Hiljaisemmalla äänellä, luullen ettei kukaan muu kuule, mies sanoo vaimolleen: "Sä olet jo kuollut."

Aihetta on saatettu käsitellä Potkussa aiemminkin, mutta en löytänyt mitään pikaisella haulla. Mikäli kysymykseni on väärässä osiossa, moderaattori siirtänee sen oikeaan paikkaan.

Ylipotkija: Jaettu Perheväkivalta-ketjusta.