Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 8 tulosta

Paappa
tammi 9, 2018, 09.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Viikko Palman saarella Kanarialla meni nopeasti. Suosittelen lämpimästi. Saari on läntisin Kanarian saarista, hyvin vaihteleva luonnoltaan. Ihastuin erityisesti laakeripuu- eli laurisilvametsiin. Nämä ovat hyvin vanhoja, Euroopasta hävisivät jääkausien aikaan mutta Atlantin saarilla niitä vielä on. Korkein paikka missä käytiin oli 2467 m, jossa oli tähtitieteellinen keskus ja useita observatorioita ja radioteleskooppeja.

Eräs viehättävä asia tuolla oli se että turistihelvettimeininkiä ei ollut. Toki lomakeskuksia, mutta esim. erilaista tyrkyttämistä ei ollenkaan. Palvelu oli kaikkialla ystävällistä ja asiallista. Uimarantoja on saarella vähän, koska rannat ovat hyvin jyrkät. Muutenkin maastoa luonnehtii jyrkkyys, vaellusreitit olivat usein suoraan ylös tai alas jyrkkiä rinteitä mikä kävi reisilihaksien ja pumpun päälle. Oikea polvikin hieman otti jälleen itseensä, mutta sisulla ja järjellä mentiin.
Paappa
joulu 3, 2017, 20.26
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Saatiin rahat takaisin. Ilmainen laina Opodolle.

Sain kuitenkin liput varattua menemällä suoraan Travelinkin sivuille. Eri palveluntarjoajat käyttävät kaikki Travelinkin järjestelmää. Oli aika kankeaa ja kesti kauan.
Paappa
marras 27, 2017, 13.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Jos tilaatte lippuja Opodon kautta niin seuraava voi käydä. Vaimo osti lentolippuja ja maksoi pankkiyhteydellä eli suoraan. Kun maksu oli tehty ja piti siirtyä takaisin palveluntarjoajan sivulle tapahtui jokin virhe. Rahat lähti tililtä mutta lippuja ei tullut. Ruutuun tuli ilmoitus virheestä ja kehotus soittaa asiakaspalveluun, joka on auki vain arkena. Osto tapahtui viikonloppuna.

Soitin tänään ja piiiitkääään odotuksen jälkeen pääsin läpi. Onneksi siellä systeemi sellainen, että näissä tapauksissa rahat tulevat 1-7 arkipäivän jälkeen automaattisesti takaisin. Silti kysymys oli isohkosta summasta eli ennätti aiheuttaa sydämentykytystä.
Paappa
elo 2, 2017, 16.26
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Kävimme kesälomalla Virossa kiertomatkalla, liikkumisvälineinä omat jalat, bussit ja polkupyörät. Reitti kulki Tallinna - Haapsalu - Vormsi - Hiidenmaa - Pärnu - Tartto - Tallinna. Aikaa tähän käytettiin melkein kaksi viikkoa.

Ihastuin erityisesti Vormsin saareen, rauhallinen ja luonnonkaunis paikka. Alueella on mielenkiintoinen historia, se on ollut (kuten muutenkin Viron läntinen saaristo) paljolti ruotsalaisten asuttama. Majoituspaikkamme emäntä puhuikin ulkomaankielistä mieluiten ruotsia. Palveluja ja majoitusta on alueella vähän, yksi kauppa ja yksi ravintola (hyvä sellainen).

Tavarat kulkivat repussa, muutenkin oli interrail-meininki. Yövyimme paljon hostelleissa ja kotimajoituksessa. Majoituspaikat olivat kaikki hyviä. Kaiken kaikkiaan tällainen matka oli mielenkiintoinen ja silmiä avaava, Viro on hyvä matkakohde. Sopivan lähellä löytyy monenlaista tehtävää aina rantalomailusta kulttuuriin ja luontomatkailuun. Palveluammateissa on paljon hyvin nuoria jotka yleensä puhuvat hyvin englantia, usein myös suomella pärjää.

Kannattaa kuitenkin varata majoitus etukäteen, näytti että varsinkin Pärnussa turisteja on paljon ja majoitustilaa rajoitetusti.
Paappa
elo 3, 2015, 11.38
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

Päivää.

Kävin vaimon kanssa heinäkuussa Irlannissa. Idea oli se, että matkanjärjestäjä kuljetti matkatavarat aina uuteen yöpymispaikkaan ja me kävelimme maastossa välimatkat päivävarustuksella. Olemme tehneet viime kesänä vastaavan matkan Englantiin Cotswoldin alueelle ja kokemukset olivat hyviä.

Valitsimme "helpon" vaihtoehdon jossa päivittäinen kävely oli alle 20 km riippuen maastosta. Matkanjärjestäjä (Hill Walks) oli suunnitellut reitit niin, että matka oli jonkin verran lyhyempi jos reitti sisälsi paljon nousuja. Kartat ja reittikuvaukset sekä muun informaation saimme hyvissä ajoin etukäteen. Raskaampi vaihtoehto olisi ollut 20-30 km päivässä mikä maaston huomioon ottaen olisi ollut meille vähän liikaa.

Kerryn alue jossa liikuimme oli kumpuilevaa, joukossa oli muutamia isojakin nousuja. Sää oli irlantilaiseksi hyvä, vain yhtenä päivänä satoi enemmän, muuten sateet olivat satunnaisia.

Infoa oli paljon, mutta se oli koottu hieman sekavasti. Vaimo teki ison työn kun kokosi eri lähteistä aikataulut ja päiväohjelman. Tästä sekavuudesta tälle matkanjärjestäjälle miinusta, Cotswoldissa saimme selkeän ja hyvän koosteen eri majoituksista ja päivän ohjelmasta sekä ehdotukset ruokapaikoista. Siellä välimatkat olivat maksimissaan 22 km päivässä.

Tämän tapainen matkailu on ollut antoisaa, suosittelen lämpimästi. Hakusanoilla "walking tours" ja kohde niin löytyy informaatiota.

Tuntuu että jäimme tähän koukkuun. Uskon että tämän tapaisia matkoja tulee tehtyä tulevaisuudessakin.
Paappa
huhti 18, 2011, 15.50
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

bodyguard kirjoitti: en yleensä ole noitten turistinähtävyyksien suuri ystävä mutta Lontoossa kannattaa kyllä mielestäni ehdottomasti käydä katsomassa London Dungeon, on joka pennin arvoinen:

http://fi.wikipedia.org/wiki/London_Dungeon" onclick="window.open(this.href);return false;
Voi olla ettei tuo kuuluisi vaimon suosikkeihin :D

Asia on niin, että luvattiin aikanaan vanhemmalle pojalle jotain kivaa sitten kun yo-kirjoitukset ovat ohi tältä keväältä. Hän sai aika paljon vaikuttaa ohjelmaan. Koska hänellä on omat piirteensä, kuten olen maininnut, tulee ohjelmaan muun muassa Scherlock Holmes museum. Hieman yllättäen Imperial War museum oli myös hänen listallaan.

Kun tuo Paapan poikakin tuli takaisin Suomeen lähdetään sinne koko sakki. Ensimmäisen kerran on tilanne se että voidaan laillisesti mennä pubiin koko perhe, tosin vanhin poika ei juo. Tuo nuorempi saattaa ottaa tuopin isän ja äidin kanssa :smt003
Paappa
huhti 18, 2011, 15.27
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Matkailu

London calling eli torstaina sinne. Ohjelmassa muun muassa British museum, Wallace collection ja Tower. Sitä vanhan teräksen määrää...
Paappa
loka 8, 2006, 20.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Matkailu
Vastaukset: 445
Luettu: 35253

Kreikka. Ateena on kuuma,likainen ja saastunut. Ei kannata ainakaan kesäaikaan. Muina vuodenaikoina voisi olla siedettävä. Kreeta on taas toisenlainen, tosin kesällä on kuuma sielläkin. Kannattaa vuokrata auto ja mennä pois turistihelvetistä. Etelärannikolla on mielenkiintoisia laguuneita. Itse pidän antiikin ajan Kreetalaisesta taiteesta, kannattaa käydä museiossa. Hanian keskustassa on myös mielenkiintoinen laivastomuseo, jossa on esitelty mm. antiikin ajan meritaisteluita.

USA:ssa olen käynyt vain länsirannikolla. Oregonin ja Washingtonin rannikot ovat hienoja. Olympicin niemimaalla on jylhää vuoristoa. Seatle on aika rento paikka, ainoa jossa sillä reissulla näki mm. musta-valko sekapariskuntia. Californiassa kannattaa mennä aivan etelään, San Diegoon ja käydä Tijuanassa, voin kertoa että Tijuana on todella "mielenkiintoinen" elämys.

Jos sukeltamisesta tykkää niin Hurghada Egyptissä on käymisen arvoinen. Oleminen siellä on helposti oleskelua kultaisessa häkissä, turisteja vahditaan kuin valtiovieraita. Kannattaa kuitenkin käydä katsomassa kuninkaiden laaksoa ja Karnakin temppelialuetta.

Azoreista onkin selostus täällä.