Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Paappa
elo 31, 2006, 10.29
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Kali/Escrima ja kontakti
Vastaukset: 46
Luettu: 47593

Escrima Conceptsia en ole treenannut itse, mutta Inosanto Kalista oma kokemus on, että se on enemmän taitopainotteista
Itselläni on jo hieman aikaa siitä kun säännöllisesti escrima conseptsia treenasin. Kuitenkin mieleeni jäi että EC:ssä painotetaan tosiaan yksinkertaisia tekniikoita, monimutkaiset drillit ja pyöritykset loistavat poissaolollaan. Pääpaino on liikkumisessa ja etäisyyden hallinnassa sekä yksinkertaisissa, toimivissa tekniikoissa. Olin itse Olssonin pitämässä seminaarissa ja mieleen jäi kun hän lyhyellä iskulla katkaisi opettajamme kepin, eli hän hallitsi voimantuoton aika suvereenisti. Lyönneissä ei ehkä pyritä viemään iskua samalla tavalla läpi kuin esim. Pekiti-Tirsiassa.

Idea on kaikenkaikkiaan siinä että muutamilla lyönneillä ja torjunnoilla voidaan peittää kaikki oleelliset hyökkäyskulmat. Ensimmäiseksi pyrittiin aina osumaan vastustajan hyökkäävään raajaan eli siihen keppiä pitävään käteen.